email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instiintare CECCAR: 17 mai este data limita de inscriere la sesiunea extraordinara a examenului de aptitudini

Instiintare CECCAR: 17 mai este data limita de inscriere la sesiunea extraordinara a examenului de aptitudini
examen de aptitudiniceccarcontabil autorizat

CECCAR face precizari importante despre examenul de aptitudini sustinut in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, sesiunea 28 - 30 mai 2021.

Una dintre principalele conditii este depunerea dosarului de inscriere pana la data limita de 17 mai 2021.

Potrivit art. 10 si 11 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de aptitudini pentru accesul la profesia de expert contabil si contabil autorizat, examenul de aptitudini, pentru cele doua categorii profesionale, consta in sustinerea a trei, respectiv doua probe, dupa cum urmeaza:
 

Pentru accesul la profesia de expert contabil:

a) prima proba contine subiecte din ariile de competenta contabilitate si etica profesionistilor contabili;
b) a doua proba contine subiecte din ariile de competenta fiscalitate, drept si expertiza contabila inclusiv cele cu componenta fiscala;
c) a treia proba contine subiecte din ariile de competenta control intern, audit si asigurare si managementul, analiza si evaluarea afacerii/intreprinderii.

Pentru promovarea examenului de aptitudini candidatul trebuie sa obtina minimum nota 6 la fiecare proba si cel putin media 7 pentru cele trei probe. Media se calculeaza cu doua zecimale, ca medie aritmetica a notelor obtinute la cele trei probe, informeaza CECCAR Bucuresti. 
 

Pentru accesul la profesia de contabil autorizat:

a) prima proba contine subiecte din ariile de competenta contabilitate si etica profesionistilor contabili;
b) a doua proba contine subiecte din ariile de competenta fiscalitate, drept si analiza financiara a afacerii/intreprinderii;
Pentru promovarea examenului de aptitudini candidatul trebuie sa obtina minimum nota 6 la fiecare proba si cel putin media 7 pentru cele doua probe. Media se calculeaza cu doua zecimale, ca medie aritmetica a notelor obtinute la cele doua probe.

Pentru inscrierea la examenul de aptitudini, stagiarii care indeplinesc conditiile prevazute de Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de aptitudini pentru accesul la profesia de expert contabil si contabil autorizat vor depune la filiala CECCAR in cadrul careia s-a efectuat stagiul sau la filiala de domiciliu, un dosar care sa cuprinda:

a) cerere de inscriere la examenul de aptitudini, semnata olograf, in original;
b) copie certificata pentru conformitate cu originalul a diplomei care atesta finalizarea studiilor superioare in cadrul unui program de studii universitare in conformitate cu prevederile Legii educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sau echivalent, in stiinte economice, pentru candidatii inscrisi la examenul de expert contabil,  respectiv a diplomei de bacalaureat sau echivalent pentru candidatii inscrisi la examenul de contabil autorizat, recunoscute de ministerul de resort;
c) copie certificata pentru conformitate cu originalul a actului de identitate;
d) copia certificatului de casatorie, in cazul in care numele inscris pe actele de studii nu coincide cu numele din actul de identitate, certificata pentru conformitate cu originalul.
e) certificat de cazier judiciar valabil, in original;
f) adeverinta medicala care sa ateste capacitatea de exercitiu deplina, in original;
g) doua fotografii tip C.I.;
h) dovada achitarii taxei de inscriere;
i) certificat de stagiu emis de filiala CECCAR in cadrul careia s-a efectuat stagiul, in original;
j) acordul GDPR, conform anexei
k) acord inregistrare audio-video, conform anexei
l) cererea de inscriere ca membru CECCAR conditionata de promovarea examenului de aptitudini, anexata (prevazuta de art. 15, alin. (2), lit.j. din Regulamentul de aptitudini)
 
Certificarea copiei pentru conformitate cu originalul pentru documentele prevazute la lit. b) - d) se realizeaza de catre personalul CECCAR. Candidatul va prezenta la depunerea dosarului aceste documente in original sau copie legalizata, iar dupa certificarea copiei pentru conformitate cu originalul, originalul sau copia legalizata se returneaza titularului.

Pentru candidatii care au participat la sesiunea ordinara a examenului de aptitudini, organizata in martie 2021, dosarul de inscriere va fi contine documentele prevazute la pct.a, g, h, k si l.

 Pentru a veni in sprijinul candidatilor care nu au reusit sa promoveze examenul de aptitudini, sesiunea ordinara din luna martie 2021, persoanele care au participat si nu au promovat sesiunea martie 2021 se pot inscrie la sesiunea extraordinara din perioada 28 – 30 mai 2021 cu achiarea urmatoarele taxe de examen:

Pentru categoria expert contabil:
a) 550 de lei pentru candidatii care opteaza pentru sustinerea a trei probe in sesiunea extraordinara;
b) 450 de lei pentru candidatii care opteaza pentru sustinerea a doua probe in sesiunea extraordinara;
c) 300 de lei pentru candidatii care opteaza pentru sustinerea unei probe in sesiunea extraordinara.

Pentru categoria contabil autorizat:
a) 375 de lei pentru candidatii care opteaza pentru sustinerea a doua probe in sesiunea extraordinara;
b)300 de lei pentru candidatii care opteaza pentru sustinerea unei probe in sesiunea extraordinara.

Examen de aptitudini Ceccar - taxa

Taxa ramane la valoarea initiala (de 175 euro pentru expert contabil, respectiv 125 euro pentru contabil autorizat - c/v in lei la cursul BNR din ziua platii) pentru candidatii care nu au participat la sesiunea ordinara din luna martie 2021.

Taxa va fi achitata prin transfer bancar in contul CECCAR Filiala Bucuresti: RO32BTRLRONCRT0V25815602
 

Pentru a veni in sprijinul stagiarilor, incepand cu data de 5 mai 2021, se vor organiza cursuri de pregatire, cu precizarea ca participarea la cursuri este conditionata de depunerea dosarului de inscriere la examen.

Consulta aici tabelul probelor si zilelor de examen, pentru sesiunea examenului de aptitudini programata in zilele de 28, 29 si 30 mai 2021.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
examen de aptitudiniceccarcontabil autorizat


Data aparitiei: 06 Mai 2021

Votati articolul "Instiintare CECCAR: 17 mai este data limita de inscriere la sesiunea extraordinara a examenului de aptitudini":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X