email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cautarea diamantului interior

Bine v-am gasit,

    Editoriale de weekend                                                                                  

Tramvaiul de poveste…

Pentru ca ma consider un antitalent innascut in ale sofatului, sunt in tramvai.

De cum am urcat, am simtit mirosul ascutit de aurolac. Patru baieti stau pe scaune. Sunt aparent normali, vorbesc, rad, povestesc, se distreaza pe seama altora.

Multi tineri fac asta, fara sa fie homeless. Doar ca, la un moment dat, unul dintre ei cauta in sacosa unei bunici. Brusc, isi schimba incredibil tonalitatea vocilor. Recunosc cuvintele si accentul celor care cersesc mai peste tot in oras.

Cand eram in facultate, acum 10 ani, le spuneam “aurolaci”, acum nu mai stiu care este terminologia pentru ei. Cate s-au schimbat oare de atunci? Ce a facut societatea pentru ei? Aud pe unul injurand in italiana, nu m-as mira sa fi petrecut un timp pe acolo. Eu insami am intalnit intr-o statie de tramvai, la Viena, pe unii ca ei, dar asta este o poveste separata.

Batrana, pe jumatate speriata, pe jumatate amuzata, se lasa devalizata de doi cartofi si coboara, probabil, cu trei statii mai devreme.

Asta facem cu totii, nu-i asa? Ne prefacem ca nu vedem, nu auzim, nu avem nicio posibilitate sa ripostam. Un cutit, o seringa infectata se pot ascunde oricand in buzunarele lor. Noi nu putem face nimic fara sa ne punem viata la bataie. Dar autoritatile, politia comunitara?

De ce trebuie sa merg cu tramvaiul si sa respir aurolac? Vreau sa traiesc intr-un oras normal, decent, dar Bucurestiul nu este asa, din pacate.

Cobor din tramvai si ma intreb ce se va intampla peste cativa ani, cand voi fi batrana si voi merge la piata sa cumpar cativa cartofi. Sa sper, nu-i asa, ca ne vom hrani atunci cu pastile minuscule si nu va fi nevoie sa mai ies din cutia mea de chibrituri?!

Citeste mai departe...

Liliana Grigore



 

Si am gasit femeia mai dulce decat viata…

"Si am gasit femeia mai amara decat moartea, pentru ca ea este o cursa, inima ei este un lat si mainile ei sunt catuse. Cel ce este bun inaintea lui Dumnezeu scapa, iar pacatosul este prins.
Iata ce-mi cauta si acum sufletul, si n-am gasit. Am gasit insa un om la o mie, dar n-am gasit nici o femeie din toate cate sunt."- Ecclesiastul

Nu stiu daca frumusetea „Cantarii Cantarilor” compenseaza suficient uratenia acestor spuse. Oribila traditia aceasta cu origine in toate religiile lumii, traditia de a blama femeia, de a o minimaliza, de a o blestema, de a-i refuza dezvoltarea si libertatea de a decide cu privire la propriul ei destin, de a o ucide, de a o scuipa, de a-i aduce injurii, de a o transforma in sclava! Nimic mai groaznic decat ceea ce a inteles barbatul din femeie, decat ce a facut barbatul cu femeia prin veacuri.

Ai, poate, dreptul de a fi suparat pe femeia care, sa zicem, te-a inselat, dar ar trebui sa mori de rusine daca ai constientiza ca ti-a scapat, la suparare, o afirmatie precum aceasta: „Am gasit insa un om la o mie, dar n-am gasit nici o femeie din toate cate sunt.”! Nu e vorba despre „desertaciunea desertaciunilor”, ci „uratenia urateniilor” defineste atare ganduri, siroinde in josul zidurilor mintii autodesemnatului intelept. La naiba cu toti inteleptii, daca asa le porunceste intelepciunea lor sa glasuiasca! Prefer de o mie de ori sa stau la masa cu nebunul, cu cel „fara de minte”, care isi saruta, cu drag, sotia, decat sa beau nisip din cupa inteleptului cu otrava nerusinata-n glas si vesnici spini in priviri. Prefer de un milion de ori compania „pacatosului” celei a „sfantului” pentru care scurtimea unei haine este un motiv suficient pentru a-l deterermina sa blesteme si sa arunce buzduganul.

Citeste mai departe...

Liviu Plesoianu

    Stiri de weekend                                                                                             

In cautarea diamantului interior

Un om avea un diamant, despre care isi amintea ca o data a fost foarte frumos, dar care de-a lungul anilor s-a acoperit de atata praf si mizerie incat acum arata ca o piatra oarecare. Si atat de urat i se parea, ca nu-l arata nimanui. Dar intr-o zi i-a venit o idee: a luat un pic de vopsea albastra si a vopsit diamantul cu ea. Acum da, putea sa l-arate in public! Bine, nu avea nici cea mai mica stralucirea, dar cel mai putin nu mai arata asa de urat… Si noi avem un diamant. E partea cea mai buna din noi, cea mai autentica, libera, cea prin care putem accesa talentele, resursele, creativitatea, geniul, dragostea… Si diamantul nostru este acoperit de indoieli, frici, gelozii, credinte gresite, comprtamente impuse, si cand ne uitam la el nu ne place, si ne e rusine sa-l aratam...

Lumina din interior...

Lumina este probabil elementul de baza in designul de orice fel. Datorita ei putem vedea spectrul culorilor si ansamblul formelor. Tot lumina formeaza diverse stari de spirit prin cantitatea si orientarea sa intr-un spatiu interior, si ajuta la functionalitatea acestuia. In aceasta mini-serie de doua articole care face trecerea dintre ani, vom vorbi despre iluminatul natural si artificial.

Biblioteca maharajahului – carti pentru tine

Profita de ultima aparitie in materie de contracte comerciale: „Modele de contract in engleza”. Vizand domenii variate, blindate cu cele mai „tari” clauze, contractele prezentate sustin competent orice relatie intre partenerii unei afaceri, indiferent de numarul continentelor ce-i despart...

Weekend placut!

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2008

Votati articolul "In cautarea diamantului interior":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X