email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ialomitianu si Vreme sunt cei mai bogati dintre noii ministri, iar Boagiu are cele mai mari datorii

Ialomitianu

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Comunicatiilor, Valerian Vreme, detin cele mai multe terenuri intravilane, apartamente si case, comparativ cu ceilalti membri ai Guvernului nou numiti, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este cel mai indatorat, dar pe termen lung.

Gheorghe Ialomitianuare sase terenuri intravilane, in suprafata totala de 5.978 metri patrati, un apartament si doua case, in orasul Brasov si judetul Brasov, conform declaratiei de avere depusa de acesta la 14 iunie, in care se specifica faptul ca bunurile imobiliare enumerate au fost mostenite de sotia acestuia, au fost castigate in instanta sau au fost cumparate.

De asemenea, ministrul Finantelor detine un cont curent bancar, in suma de 19.000 de lei, si nu are credite la banci sau datorii la persoane fizice. Venitul anual declarat este de aproximativ 170.000 de lei si provine din indemnizatia de parlamentar si din salariul de profesor, precum si din activitatea sotiei sale. Gheorghe Ialomitianu mai este proprietar a patru tablouri care, conform documentului citat, reprezinta "peisaje" si sunt estimate la o valoare de 38.000 de lei.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, are un teren agricol, de 1.865 metri patrati, doua terenuri intravilane, cu o suprafata cumulata de 2.465 metri patrati, trei apartamente, o casa si doua spatii comerciale, in Onesti si Bacau, toate obtinute prin cumparare, potrivit declaratiei de avere depusa de demnitar la 10 iunie.

Vreme detine actiuni la o banca, in valoare de 30.000 de euro, dar a contractat si doua credite, de 1.000 de euro, respectiv 20.000 de lei, scadente in acest an.

Veniturile familiei Vreme, in anul fiscal de referinta, au fost de aproximativ 250.000 de lei, ele provenind din indemnizatii, salarii, dividende, chirii sau din vanzarea unor actiuni detinute la o banca.

Conform declaratiei de interese, depusa la aceeasi data ca si declaratia de avere, actualul ministru al Comunicatiilor este actionar, impreuna cu sotia sa, la cinci societati comerciale.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, are in proprietate doua terenuri intravilane, in suprafata cumulata de 4.400 metri patrati, si a doua case, acestea fiind situate intr-o comuna din judetul Timis si in Timisoara, conform declaratiilor de avere a acestuia, actualizata in iunie.

Valeriu Tabara are depozite bancare in valoare de 108.000 de lei, dar si credite bancare de 10.000 de euro, respectiv 155.000 de lei. Potrivit documentului, ministrul detine un autoturism, din 2007, cumparat in rate. Veniturile declarate de actualul ministru al Agriculturii sunt de aproximativ 275.000 de lei si provin din activitatile sale parlamentara, universitara, academica si de cercetare stiintifica.

Noul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, este proprietar al unui teren intravilan, de 1.929 metri patrati, in judetul Cluj, al unei case si al unui spatiu comercial, in municipiul Bistrita. Potrivit declaratiilor de avere si de interese, depuse la 2 iunie, familia Botis detine tablouri estimate la 3.000 de euro, iar sotia ministrului este actionar unic al unei societasi comerciale care i-a adus venituri si dividende in valoare cumulata de 210.000 lei.

Veniturile anuale ale familiei Botis sunt completate de indemnizatia de parlamentar a actualului ministru, in valoare de 58.000 de lei, si de alte 22.000 de lei care provin de la Universitatea Tehnica din Cluj, ca rezultat al activitatii de doctorand a sotiei demnitarului.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, conform declaratiei sale de avere depusa pe 14 iunie, nu detine terenuri, ci doar un apartament, mostenit, o casa, ambele in Sibiu, precum si o casa de vacanta, in judetul Sibiu. Ariton are actiuni de aproximativ 45.000 de lei, la o banca, dar si datorii de 30.000 de euro, scadente in 2011, la doua persoane fizice.

Potrivit documentului citat, ministrul Economiei are un autoturism de lux, cumparat in 2008, iar veniturile familiei sunt constituite din indemnizatia de parlamentar a actualului ministru si din activitatea de medic de familie a sotiei acestuia.

Dintre noii ministri ai Cabinetului Boc, Anca Boagiu are averea cea mai mica, dar cele mai mari datorii. Actualul ministru al Transporturilor, conform declaratiei de avere din 15 iunie, este proprietar al unui apartament, in Constanta, al unei case, in Bucuresti, al unui autoturism, din 2008, si al unui cont bancar de investitii, in suma de 23.714 lei.

Anca Boagiu a contractat un imprumut bancar de 285.000 de lei, scadent in 2027, si o datorie de 40.000 de euro, returnabila in 2038, la o persoana fizica.

Ministrul Transporturilor, in anul fiscal incheiat, a obtinut 66.489 de lei, ca vicepresedinte al Senatului Romaniei, si 16.853 de lei din activitati extraparlamentare, respectiv "asistenta derulare contract". Demnitarul a primit si de la Senat 91.000 de lei, suma forfetara destinata cheltuielilor biroului senatorial.

Anca Boagiu are inele, cercei, bratari si ceasuri estimate la 15.000 de euro, "rame", tacamuri, vase si vaze, de 7.000 de euro, obiecte de cult, icoane si colectii de arta, in valoare de 20.000 de euro, bunurile enumerate fiind cumparate sau mostenite. Mediafax

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ialomitianu


Data aparitiei: 06 Septembrie 2010

Votati articolul "Ialomitianu si Vreme sunt cei mai bogati dintre noii ministri, iar Boagiu are cele mai mari datorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X