email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect: rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat

bugetul de statbugetul asigurarilor socialesomaj

Ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011

Luand in considerare actualul context international, principalele caracteristici ale politicii bugetare in perioada urmatoare, care vor fi subordonate obiectivelor de sustinere a cresterii economice si de reducere a inflatiei si atingerii unui deficit bugetar la un nivel corelat cu obiectivele macroeconomice,

avand in vedere analiza executiei bugetare pe primele 9 luni ale anului, respectiv a gradului de utilizare a fondurilor bugetare alocate, prevederile Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora legile bugetare anuale pot fi modificate in cursul exercitiului bugetar prin legi de rectificare.

In considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta si extraordinare, a caror reglementare nu poate fi amanata.

In temeiul art. 115 alin (4) din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 6 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art.1. – Bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2011, aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 nr. 287/2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.880 din 28 decembrie 2010, cu modificarile ulterioare, se modifica potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta.

Art.2.–(1) Influentele asupra veniturilor si cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, detaliate la venituri pe capitole si subcapitole, iar la cheltuieli pe capitole si titluri sunt prevazute in anexa nr.1.

(2) Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2011 se diminueaza la venituri cu suma de 15.500 mii lei prin majorarea veniturilor curente cu suma de 538.627 mii lei si diminuarea subventiei acordata de la bugetul de stat cu suma de 554.127 mii lei, iar la cheltuieli se diminueaza cu suma de 15.500 mii lei.

(3) Sistemul de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale pe anul 2011 se majoreaza la cheltuieli cu suma de 5.500 mii lei, veniturile se majoreaza cu suma de 4.112 mii lei, excedentul diminuandu-se cu suma de 1.388 mii lei .

Art.3.–(1) Influentele asupra veniturilor si cheltuielilor bugetului asigurarilor pentru somaj pe anul 2011, detaliate la venituri pe capitole si subcapitole iar la cheltuieli pe capitole si titluri sunt prevazute in anexa nr.2.

(2) Bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2011 aferent sistemului asigurarilor pentru somaj se diminueaza la venituri cu suma de 785.000 mii lei, prin majorarea veniturilor curente cu suma de 65.414 mii lei si diminuarea subventiei acordata de la bugetul de stat cu suma de 850.414 mii lei, iar la cheltuieli se diminueza cu suma de 785.000 mii lei.

(3) Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale instituit prin Legea nr.200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile ulterioare, se majoreaza la venituri cu suma de 817 mii lei, se diminueaza la cheltuieli cu suma de 15.000 mii lei iar excedentul se majoreaza cu suma de 15.817 mii lei.

Art.4 –(1) Se autorizeaza ordonatorii principali de credite sa detalieze influentele aprobate si sa introduca modificarile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta in bugetul asigurarilor sociale de stat si in bugetul asigurarilor pentru somaj.

(2) Ordonatorii principali de credite, in termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, comunica Ministerului Finantelor Publice detalierea modificarilor aprobate.

Art.5 – Drepturile de pensii obtinute in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, urmare contestarii recalcularii si revizuirii efectuate pentru categoriile de pensii prevazute la art. 1 lit.c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2011, pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Art.6 –Anexa nr.1, anexele nr.1/01,nr.1/03 si anexa nr.2 fac parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu

Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
Sulfina Barbu


Anexa 1 - Detalierea influentelor asupra Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2011

Anexa 2 - Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Detalierea influentelor asupra Bugetului Asigurarilor pentru Somaj pe anul 2011

Anexa 1/01 - Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2011

Anexa 1/03 - Ministerul Administratiei si Internelor - Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2011NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Contabilitate 2022


Va amintiti de prima Carte Verde a Contabilitatii, editata in urma cu peste 25 de ani de Ministerul Finantelor?

Ei bine, Cartea Verde a Contabilitatii 2022 este acum din nou prezenta, in varianta actualizata la zi, oferindu-va solutii impecabile pentru momentele de criza – cum este si acesta – cu modificari legislative majore.

Avantajul esential pe care vi-l ofera Cartea Verde a Contabilitatii 2022: ZERO erori in inregistrarile contabile!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bugetul de statbugetul asigurarilor socialesomaj

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2011


Votati articolul "Proiect: rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X