Este parte a naturii noastre sa comitem greseli. Dar nu este niciodata scuzabil sa comitem o greseala de doua ori.
Si cu toate ca suntem constienti de acest fapt, numeroase sunt greselile pe care continuam sa le comitem, ani la rand. Nu ne gestionam finantele in mod eficient, repetam greselile in educatia copiilor nostri, imprumutam bani acelorasi persoane care nu ne vor returna favorul samd.
Insa cand vine vorba despre contabilitate, iata cateva dintre cele mai grave greseli pe care le comitem:
1. Gresim inregistrarile contabile si situatiile financiare.
Solutia: Ghidul "Totul despre Balanta Contabila - Chei de verificare, Verificare incrucisata, Modificarea erorilor, Sfaturi practice si Exemple".
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Pe baza datelor din balanta (coroborate cu alte rapoarte) se intocmesc situatiile financiare, se declara impozitele la stat; pe scurt, balanta contabila este sinteza activitatii companiei.
Consecintele pot fi foarte grave daca nu identifici la timp erorile pe care le-ai putea avea in contabilitate.
2. Nu cunoastem cele mai avantajoase alternative la CIM.
Solutia: Ghidul "15 alternative profitabile la CIM". In esenta, in cadrul acestei lucrari gasiti (pentru dvs. si angajatii dvs.) raspunsul la intrebarea "daca tot muncim, cum putem ramane cu mai multi bani in buzunar la aceeasi suma bruta?"
3. Comitem greseli in redactarea politicilor sau procedurilor contabile.
Solutia: Cartea Rosie a Contabilitatii 2013-2014. Este alcatuita de specialisti experimentati, atenti cunoscatori ai problemelor cu care se confrunta contabilii in activitatea de zi cu zi! CARTEA ROSIE a CONTABILITATII iti atrage atentia din start asupra unor posibile omisiuni, erori sau greseli ce pot submina calitatea politicilor si procedurilor contabile si implicit a deciziilor economice luate pe baza acestora, decizii vitale pentru activitatea firmei.
4. Nu completam corect si la timp Declaratia 101.
Solutia: Ghidul "Cum sa completezi si sa depui la timp Declaratia 101". Lasa-i pe specialistii in contabilitate sa te lamureasca exact cum se completeaza corect, cum se depune la timp Declaratia 101 si scapa de sanctiunile aplicate cu sfintenie de Fisc!
5. Nu elaboram corect procedurile contabile pentru societati comerciale.
Solutia: Ghidul "Proceduri contabile pentru Societati Comerciale". Lucrarea va ofera 18 modele de proceduri contabile elaborate corect si complet, conform cerintelor impuse de OMFP 3055/2009 si de Legea Contabilitatii. Cele 18 proceduri contabile sunt gata redactate, complete, clare si usor de inteles.