Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Ce aduc nou modificarile privind raspunderea in solidar in 2014?

Data actualizarii: 11 Februarie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
raspunderea in solidarangajare a raspunderiiOpANAF 127/2014executarea silita a debitorului


Pentru completarea si clarificarea reglementarilor referitoare la angajarea raspunderii in solidar, in Monitorul Oficial nr. 85 din 4 februarie 2014 a fost publicat OpANAF 3851/2013 pentru modificarea OpANAF 127/2014 pentru aprobarea Instructiunilor privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare reglementate de dispozitiile art. 27 si 28 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Actul normativ aproba Instructiunile privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare reglementate de dispozitiile art. 27 si 28 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

In temeiul raspunderii solidare prevazute de art. 27 si 28 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale competente in executarea silita a debitorului principal sunt indreptatite sa ceara oricarui codebitor realizarea integrala a obligatiei fiscale.

In vederea stabilirii persoanelor fizice si juridice, dupa caz, care se incadreaza in prevederile art. 27 din Codul de procedura fiscala, organele fiscale competente in executarea silita a debitorului principal desfasoara activitati ce constau in identificarea, evaluarea si gestionarea tuturor documentelor relevante ce vor sta la baza demararii procedurii de angajare a raspunderii solidare.

Desfasurarea acestor activitati se va realiza prin urmatoarele operatiuni:

- stabilirea surselor de date si informatii;

- consultarea bazelor de date detinute de catre organul fiscal cu competente in executarea silita a debitorului principal pentru a evidentia miscarile patrimoniale ale debitorului ce au avut loc intr- o anumita perioada de timp;

- solicitarea de date si informatii de la persoane fizice sau juridice ori alte entitati, considerate utile de catre organul fiscal cu competente in executarea silita a debitorului principal, in demararea procedurii de atragere a raspunderii solidare;

- analizarea datelor si informatiilor detinute de catre organul fiscal cu competente in executarea silita a debitorului principal;

- individualizarea persoanelor fizice si juridice, dupa caz, precum si stabilirea sumelor de bani care vor face obiectul demararii procedurii de atragere a raspunderii solidare.

Sursa: CECCAR







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X