email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vicepresedintele Cartel Alfa: Nu era nevoie de o alta lege a salarizarii, vor fi...

legea salarizariiGuvern

Vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a declarat, marti, ca nu era nevoie de o alta lege a salarizarii unitare a bugetarilor, Guvernul trebuia sa o imbunatateasca pe cea veche, nu sa isi asume raspunderea pe alta cu salariul de baza diminuat, astfel vor fi zeci de mii de procese in instanta.

"Este o mare magarie intentia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe legea salarizarii unitare care are la baza un salariu diminuat cu 25 la suta. Trebuia revenit la normal, la salariile dinainte de iunie 2010, altfel vor fi zeci de mii de procese in instante", a afirmat Apostoiu.

Liderul Cartel Alfa a subliniat ca aceasta lege pe care urmeaza sa isi asume Guvernul raspunderea intra in vigoare in 2015 si, deci, nu era nevoie de ea acum. Ceea ce trebuia facut, in opinia lui Apostoiu, era ca Executivul sa fi imbunatatit legea salarizarii care este deja in vigoare.

"Aveam deja o lege a salarizarii, dar ei o schimba pentru a consfinti un salariu de baza diminuat cu 25 la suta. Nu era nevoie de o lege noua, putea fi imbunatatita cea veche", a explicat Apostoiu.

Liderul Cartel Alfa a mai spus, de asemenea, ca din noua lege lipseste salariul minim pe economie, tema care va fi discutata, marti dupa-amiaza, la Ministerul Muncii cu sindicatele si patronatele.

Proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului, a anuntat, luni, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

El a precizat ca documentul va include, practic, doua legi, respectiv o lege-cadru privind grila de salarizare, cu coeficiente de departajare intre 1 si 15 de la cel mai mic la cel mai mare salariu, si o lege de aplicare a salarizarii pentru anul 2011.
Coalitia a decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii, deoarece aceasta este necesara pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, aratand ca obiectivul este ca Legea bugetului sa fie discutata in decembrie de Parlament.

El a spus ca liderii coalitiei sustin asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii ca fiind procedura "cea mai eficienta si rapida" avand in vedere ca aceasta lege este necesara la elaborarea bugetului de stat pe anul 2011.

Potrivit lui Flutur, PDL spera ca proiectul Legii salarizarii sa fie finalizat in aceasta saptamana.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca Legea salarizarii unitare va fi adoptata, cel mai probabil, prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament.

Kelemen a spus ca, referitor la Legea salarizarii unitare, s-a hotarat ca luni si marti sa existe discutii la nivel de experti, apoi sa fie din nou discutii pe acest subiect in coalitie.

Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizariiGuvern


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2010

Votati articolul "Vicepresedintele Cartel Alfa: Nu era nevoie de o alta lege a salarizarii, vor fi...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X