email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crestem taxele sau creste deficitul

Ministerul Finantelor a elaborat mai multe scenarii privind modificarea Codului Fiscal, pentru cresterea veniturilor bugetare la peste 30% din PIB.

In esenta exista doua variante, taxe sau deficite mai mari, a precizat ieri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "«Jocul» taxelor este pentru un punct procentual din PIB. Din punctul meu de vedere, a ne invarti in continuare in acest joc - care este cea mai buna taxa, nu este o solutie, intrucat ar trebui sa avem treburi mai importante pentru a putea sta de vorba de venituri de 33-34% din PIB", a afirmat Vladescu.

Cinci scenarii pregatite

Vladescu a aratat ca ministerul a elaborat patru-cinci scenarii de modificare a Codului Fiscal, care prevad fie majorarea TVA cu trei puncte procentuale, fie o solutie mixta, de crestere a TVA si a cotei unice, dar si variante care includ mentinerea celor doua impozite principale la nivelul actual. In opinia oficialului MFP, decizia politica se va putea traduce in taxe mai mari sau deficite bugetare mai mari.


Vladescu nu isi face probleme privind relatia cu Fondul Monetar International, care a apreciat ca nerealista tinta de deficit bugetar pentru acest an. Ministrul a aratat ca Romania a intrat intr-o noua faza de colaborare cu institutia financiara internationala. Oficialul MFP nu a dorit sa precizeze care este varianta agreata in mod personal, dar a aratat ca orice solutie trebuie sa aiba un impact pe termen de trei-cinci ani si sa permita Romaniei sa realizeze venituri bugetare de cel putin 30% din PIB.

TVA, acelasi pentru toate produsele


In ceea ce priveste cota redusa de TVA pentru anumite produse, ministrul Finantelor a precizat ca nu este partizanul unei asemenea forme de impozitare. Totusi, Vladescu s-a aratat mai aproape de varianta introducerii in sistemul de impozitare a unor noi piete, sustinand in principal nevoia de a aduce agricultura in sistemul de taxare. "Faptul ca nu taxam agricultura este cea mai mare anomalie", a spus Vladescu.

Ministrul sustine ca toate scenariile privind modificarile Codului Fiscal au fost prezentate si bancii centrale, dar a mentionat ca nu a avut inca un raspuns de la reprezentantii BNR. O serie de experti ai Comisiei Europene au recomandat Romaniei sa majoreze, anul viitor, una dintre cele doua taxe principale, TVA sau cota unica de impozitare. La sfarsitul lunii februarie, comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, a declarat, la Bucuresti, ca reducerea impozitelor nu a fost o masura buna. El a apreciat ca Romania va avea dificultati daca nivelul de colectare si cel al taxelor nu vor fi puse in acord cu necesarul de venituri la buget.

Sursa: Cotidianul National /04.04.2006

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 24 August 2006

Votati articolul "Crestem taxele sau creste deficitul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X