email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se inregistreaza in contabilitate facturile de diferente de pret?

Intrebare:

Cum se inregistreaza in contabilitate facturile de diferente de pret ce trebuie intocmite in momentul decontarii in lei a unei datorii in valuta?

Raspuns (dat in 14.04.2006):

Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, potrivit Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, direrentele de pret aferente facturilor intocmite in momentul decontarii in lei a unei datorii in valuta, in cazul contractelor interne incheiate in valuta cu decontare in lei, se inregistreaza in contabilitate in conturile 668 Alte cheltuieli financiare sau 768 Alte venituri financiaredupa caz, respectiv:

1. Daca la momentul platii cursul de schimb a crescut inregistrarea in contabilitate a facturii de diferenta de pret este:

% = 401

668 Alte cheltuieli financiare

4426 Taxa pe valoarea adaugata deductibila

2. Daca la momentul platii cursul de schimb a scazut inregistrarea in contabilitate a facturii de diferenta de pret este:

401 = %

          768 Alte venituri financiare

         4427 Taxa pe valoarea adaugata colectata

Mentionam, de asemenea, faptul ca, pentru perioada precedenta, pana la data de 31 decembrie 2005, inainte de intrarea in vigioare a Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 1752/2005, potrivit O.M.F.P nr. 306/2002, diferentele de pret, in cazul prezentat de inregistrau in conturile 658, respectiv 758, dupa caz, respectiv:

a) Daca la momentul platii cursul de schimb a fost mai mare inregistrarea in contabilitate a facturii de diferenta de pret era:

% = 401

658 Alte cheltuieli de exploatare

4426 Taxa pe valoarea adaugata deductibila

b) Daca la momentul platii cursul de schimb a fost mai mic inregistrarea in contabilitate a facturii de diferenta de pret era:

401 = %

          758 Alte venituri din exploatare

         4427 Taxa pe valoarea adaugata colectata

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 19 Octombrie 2006

Votati articolul "Cum se inregistreaza in contabilitate facturile de diferente de pret?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Infiintare microintreprindere: ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida propria firma

    • Un student poate infiinta un SRL microintreprindere potrivit OUG nr. 6/2011. Conform prevederilor din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, cu modificarile si completarile ulterioare, in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (A.I.P.P.I.M.M.), s-a lans...» citeste mai departe aici

  • Corectie facturi cu numere eronate: cum remediem situatia?

    • Emiterea, transmiterea, verificarea si corectarea facturilor electronice in sistemul RO e-Factura implica respectarea stricta a standardelor tehnice si procedurilor stabilite de catre Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Procedura de corectare a facturilor emise de cate o societate este prevazuta la art. 330 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.  Corectie facturi cu numere e...» citeste mai departe aici

  • RO e-Transport 2024: GHID ANAF privind transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat

    • Ministerul Finantelor (MF) si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au lansat un Ghid pentru contribuabilii care au obligatia de a utiliza Sistemul National privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport. Materialul informativ cuprinde o serie de informatii generale privind utilizatorii sistemului national RO e-Transport, modalitatile de utilizare a sistemului, contraventii si sanctiuni. RO e-Transport: categoriile ...» citeste mai departe aici

  • ANAF actualizeaza Decontul privind accizele [D120]: Cum arata noul formular

    • ANAF a publicat un proiect de ordin care propune aprobarea modelului, continutului si instructiunilor de completare a formularului 120 "Decont privind accizele".  Prin Legea nr.296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung au fost aduse modificari si completari Titlului VIII “Accize si alte taxe speciale” din Legea  nr.227/2015 privind Codul fiscal, in sensul...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X