Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Bonuri casa de marcat

Data actualizarii: 19 Decembrie 2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu 2006 sunt acceptate ca o cheltuiala numai bonurile fiscale pentru combustibil, restul bonurilor fiind considerate ca o plata a unei facturi. Se pot deconta bonuri pentru care nu elibereaza nimeni facturi, de ex. parcari auto, taxi si alte cheltuieli mai mici de 100 RON?

Ca regula generala aplicabila incepand cu data de 1 ianuarie 2006, bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale se utilizeaza doar ca documente de inregistrare a platilor in Registrul de casa. Fac exceptie de la aceasta regula si reprezinta documente justificative de inregistrare a cheltuielilor in evidenta contabila a firmelor, urmatoarele bonuri fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale:

  • bonurile de carburanti auto achizitionati pentru desfasurarea activitatii, cu respectarea urmatoarelor conditii:

-sa fie stampilate de furnizor;

-sa fie completate cu:

        *denumirea firmei cumparatoare;

        *numarul de inmatriculare al autovehiculului pentru care s-a efectuat alimentarea;

  • bonurile fiscale emise de aparatele de marcat fiscale utilizate in activitatea de taximetrie desfasurata in conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • bonurile fiscale emise la achizitionarea de bunuri a caror contravaloare se achita furnizorilor prin carduri bancare;
  •  bonurile fiscale emise cu o valoare totala de pana la suma de 100 lei (RON) inclusiv, cu respectarea urmatoarelor conditii:

-sa fie stampilate de furnizor;

-sa fie completate cu:

          *denumirea cumparatorului;

          *codul unic de inregistrare al cumparatorului.

Pentru inregistrarea in evidenta contabila a cheltuielilor mai mari de 100 lei (RON), firmele au obligatia sa solicite furnizorilor de bunuri sau de servicii emiterea de facturi fiscale sau alte documente specifice aprobate prin ordine ale ministrului finantelor publice. La solicitarea clientilor, furnizorii trebuie sa emita:

-factura cod 14-14-10/aA de catre firmele neplatitoare de T.V.A;

-factura cod 14-4-10/A de catre firmele platitoare de T.V.A.

Consideram ca acele tichete eliberate pentru parcarile auto nu reprezinta documente justificative pentru decontarea cheltuielilor deoarece nu prezinta elementele necesare de identificare ale cumparatorului. Va recomandam sa va asumati acest ,,risc“ de decontare si inregistrare pe cheltuieli a acestor documente, deoarece este putin probabil ca orga-nul de inspectie fiscala sa verifice aceste documente deoarece nu prezinta un prag de semnificatie concludent pentru activitatea unei societati. Totusi, daca aceste cheltuieli reprezinta o pondere ridicata in cheltuielile de exploatare, va recomandam sa utilizati aceste servicii pe baza de abonamente lunare incheiate cu prestatorii.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X