email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CAFR si Institutul Contabililor Autorizati din Anglia au lansat la Bucuresti Reteaua de Calitate a Auditului

camera auditorilor financiarireteaua de calitate a audituluiquality assurance network

Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) si Institutul Contabililor Autorizati din Anglia si Tara Galilor (ICAEW) au lansat la Bucuresti Reteaua de Calitate a Auditului (Quality Assurance Network).

Primele lucrari ale Retelei de Calitate a Auditului s-au desfasurat la Bucuresti, la finalul lunii februarie 2016 si au fost patronate de Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR). intalnirea a avut scopul de a transmite ca organismele profesionale la nivel national sunt parteneri cheie ai organismelor de supraveghere pentru obtinerea auditului de calitate, ca mijloc pentru adaugarea de valoare si beneficii companiilor auditate.

Intalnirea internationala a profesionistilor din audit care s-a desfasurat la Bucuresti a fost esentiala pentru procesul de intarire a capacitatii de reglementare a organismelor profesionale care fac parte din Forumul Strategic al Profesiei Contabile (APSF). Scopul acestui proces este obtinerea de rezultate relevante in activitatea de asigurare a calitatii auditului si de a ii ajuta pe profesionistii din domeniu sa identifice posibile riscuri. Seminarul organizat la Bucuresti s-a concentrat pe specificul auditului in cazul companiilor mici si a pus bazele identificarii unor noi indicatori de calitate a auditului, la nivel international. La intalnire au participat reprezentanti ai organismelor profesionale si de supraveghere din Romania, Bulgaria, Polonia, Turcia, Moldova si din alte state din Europa Centrala si de Est. Temele evenimentului au fost dezbatutate totodata in cadrul unei mese rotunde la care au participat reprezentanti ai unor institutii cheie din Romania: Autoritatea de Supraveghere Financiara, reprezentata de vicepresedintele Marius Vorniceanu, Camera de Comert si Industrie a Romaniei – reprezentanta de vicepresedintele Gyorgy Andras Edler, Consiliul pentru Supravegherea in Interes Public a Profesiei Contabile, Ministerul Economiei, Curtea de Conturi, Oficiul National de Prevenire si Combatare a Spalarii Banilor.

"Mesajul nostru catre autoritatile de supraveghere din Romania si din alte state este sa ni se alature pentru a intelege progresul profesiei, pregatirea profesionistilor si de a fi alaturi de noi pentru a intelege unde este nevoie sa ne adaptam si sa sporim dialogul. Am fost incantati ca autoritatile de supraveghere au onorat invitatia de a participa la acest seminar, la Bucuresti. Lucram impreuna pentru a creste calitatea in sfera auditului si, mai pe larg, sa crestem increderea in raportarile financiare pentru a obtine un grad si mai mare de incredere al investitorilor" a declarat dl. Martin Manuzi, director general pentru Europa al ICAEW.

"Ca profesionisti ne-am angajat pentru un audit care aduce valoare, un audit benefic nu numai pentru actionari ci si pentru toti cei care urmaresc bunul mers al companiilor. Auditul este o componenta cheie, nu singura, pentru increderea in afaceri si pentru asigurarea dezvoltarii mediului de afaceri, in interesul general al economiei si al publicului. Prin debutul lucrarilor Retelei de Calitate a Auditului, aici, la Bucuresti, am aratat ca suntem parteneri de incredere ai profesionistilor la nivel international si ca stim sa aducem si sa folosim cea mai buna expertiza pentru ca auditul sa ajute decisiv mediul de afaceri din Romania si sa contribuie la increderea publicului in raportarile financiare", a declarat dl. Gabriel Radu, Presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania.

"CAFR a fost absolut fantastica in organizarea acestui eveniment, ca partener cheie in initierea Retelei de Calitate a Auditului. Dealtfel, profesia din Romania, in intregime, a jucat un rol cheie in infiintarea Forumului Strategic al Profesiei Contabile. Prima intalnire a acestui Forum s-a desfasurat de altfel tot in Romania. Forumul Strategic pentru Profesia Contabila este o oportunitate fantastica pentru organismele profesionale din regiune de a impartasi experienta, de a inova si de a dezvolta structuri noi care amplifica relevanta contributiei lor la viata economica din fiecare stat", a adaugat Manuzi

Forumul Strategic pentru Profesia Contabila – Accounting Profession Strategic Forum (APSF) a fost infiintat de Institutul Contabililor Autorizati din Angla si tara Galilor (ICAEW) ca o initiativa derivata in urma discutiilor cu organismele profesionale din Europa Centrala si de Sud-Est. Scopul infiintarii APSF a fost identificarea provocarilor comune si interesul mutual pentru dezvoltarea unei gandiri strategice in ceea ce priveste profesia contabila.

ICAEW (The Institute of Chartered Accountants in England and Wales) a fost fondat in 1880 si este o organizatie profesionala la nivel mondial care promoveaza, sprijina si dezvolta activitatea a peste 144.000 de profesionisti contabili.

Camera Auditorilor Financiari din Romania este organismal profesional care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza desfasurarea activitatii de audit financiar din Romania, are aproximativ 4500 de membri persoane fizice si circa 1000 de membri persoane juridice. CAFR este membru al Federatiei Internationale a Contabililor (IFAC) si al Federatiei Europene a contabililor (FEE). Principalele activitati ale CAFR sunt indreptate spre reglementare, controlul calitatii, autorizarea auditorilor financiari si formarea profesionala.

Camera Auditorilor Financiari din Romania si APSF incurajeaza planificarea strategica si inovarea in randul corpurilor profesionale contabile astfel incat sa continue sa fie relevante si sa contribuie la nevoile pietei, in interes public.

Persoana de Contact:
Sef Departament Relatii Internationale


Anca Tiura

Sursa: CAFR.ro


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
camera auditorilor financiarireteaua de calitate a audituluiquality assurance network


Data aparitiei: 18 Martie 2016

Votati articolul "CAFR si Institutul Contabililor Autorizati din Anglia au lansat la Bucuresti Reteaua de Calitate a Auditului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X