email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele trei acte normative care modifica domeniul TVA?

formularul 088tvaacte normativebuletin informativOANAF 2048/2016antrepozitar autorizat

In cuprinsul unui nou buletin transmis recent, sunt amintite si trei acte normative care modifica unele reglementari din domeniul TVA. Se face astfel referire la OMFP  1058/2016, OpANAF Ordinul 2037/2016 si OANAF 2048/2016.

    Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1058/2016 pentru modificarea si completarea unor ordine ale ministrului finantelor publice (M. Of. nr. 529 din 14 iulie 2016)

√ modifica si completeaza Instructiunile de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile prevazute la art. 294 alin. (1) lit. a) – i), art. 294 alin. (2) si art. 296 din Codul fiscal, aprobate prin O.M.F.P. nr. 103/2016;

√ la Normele privind stabilirea procedurii si a conditiilor de autorizare a antrepozitului de taxa pe valoarea adaugata, prevazut la art. 295 alin. (1) lit. a) pct. 8 liniuta a doua din Codul fiscal, aprobate prin O.M.F.P. nr. 104/2016,  litera h) de la alineatul (1) al articolului 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"h) persoana care urmeaza sa isi desfasoare activitatea ca antrepozitar autorizat sa fie inregistrata in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform prevederilor art. 316 din Codul fiscal";

√ modifica art. III de la Anexa nr. 2 "Regulament de organizare si functionare a comisiilor teritoriale pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate" la O.M.F.P. nr. 220/2016 privind instituirea comisiilor teritoriale pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate si a regulamentului de organizare si functionare a acestora.

 

 Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2037/2016 privind Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA (M. Of. nr. 534 din 15 iulie 2016)

√ aproba Procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA;

√ aproba modelul si continutul formularului 306 "Cerere privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic", precum si modelul si continutul formularului "Decizie privind perioada fiscala pentru taxa pe valoarea adaugata".


 

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2048/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.841/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularului (088) "Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA" (M. Of. nr. 533 din 15 iulie 2016)

√ formularul (088) "Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA", se completeaza si se depune de catre:

– societatile infiintate in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art. 316 alin. (1) lit. b) si c) sau alin. (12) din Codul fiscal, odata cu declaratia de mentiuni sau odata cu cererea de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, dupa caz;

– persoanele impozabile, societati, infiintate in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si care sunt inregistrate in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art. 316 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulata in temeiul prevederilor art. 58 din Codul de procedura fiscala, in situatia in care prezinta risc fiscal, in urma selectiei efectuate in mod automat, prin intermediul aplicatiei informatice dezvoltate la nivel central, in baza criteriilor stabilite de organul fiscal central desemnat in acest scop.

Sursa: CECCAR Bihor

http://www.ceccarbh.ro/noutati-legislative-11-15-07-2016/

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 088tvaacte normativebuletin informativOANAF 2048/2016antrepozitar autorizat


Data aparitiei: 19 Iulie 2016

Votati articolul "Care sunt cele trei acte normative care modifica domeniul TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X