email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru un contabil incepator: Cum sa dati startul intr-o cariera de succes

succes contabilprofesionist contabilcariera de successfaturi contabil incepator

In 2017, se discuta din ce in ce mai mult, atat la nivel national, dar mai ales international, ca un profesionist contabil trebuie sa devina cu mult mai creativ in relatia pe care o desfasoara cu o firma sau cu un client. Vorbim de asumarea unor noi roluri: de sfatuitor, de partener pe drumul care ajuta la dezvoltarea afacerii, de om de incredere, de consultant si de profesionist care are rabdare sa explice si sa-si sprijine clientii in lupta cu legislatia complicata si obligatiile nenumarate. 

Desi poate parea complicat, un astfel de parcurs profesional ofera din start beneficii multiple. Astfel, daca vorbim de un plus valoare, necesar oricarei profesii, in cazul tinerilor contabili il gasim in aceasta relatie de 360 de grade, cu mult mai complexa decat o simpla alegere a profesiei si exercitarea functiilor din fisa de post. 

Se spune ca un plan de afaceri bine facut inseamna deja mai mult de jumatate din succesul unei afaceri. Drumul devine mai usor daca pornim echipati corespunzator. De la sine inteles, ne vom lovi si de obstacole. Insa vom avea puterea sa le depasim fiindca dincolo de ele va exista intotdeauna un scop, un tel pentru care va merita sa continuam. 
 

1. Alegeti un obiectiv pe termen lung. Ati ales o profesie onorabila si un domeniu pe care isi bazeaza o parte din succes cele mai multe afaceri. Aveti incredere in ceea ce ati ales si continuati sa va doriti tot ce e mai bun de la aceasta cariera. Da, trebuie sa va priviti drumul ales ca pe propria afacere. Sunteti liber profesionist si aceasta este o provocare pentru care meritati sa adunati, de la bun inceput, lauri. Alegeti sa cunoasteti succesul ca profesionist contabil. Indiferent ca pe parcurs veti dori sa treceti la calitatea de expert contabil, sa adaugati in portofoliu functia de consultant sau de auditor, priviti totul ca pe o crestere continua. Alegeti sa va dezvoltati profesional clipa de clipa, sa va cresteti veniturile si sa spuneti "da" noilor provocari. Alegeti insa cu grija ceea ce va poate face sa dati zece pasi inapoi. Iar rezolvarile unor situatii mai dificile sunt prezentate prin cele de mai jos. 
 

2. Nu sariti peste crearea unui portofoliu. Un portofoliu de clienti trebuie construit, de la bun inceput, fiind atenti la clientii pe care vi-i alegeti. Nu porniti la drum cu gandul ca orice incasare e binevenita. Alegeti de la inceput clienti seriosi, firme a caror renume in mediul de afaceri nu lasa de dorit. Construiti treptat o relatie bazata pe incredere si profesionalism. Fiti profesionistul la care antreprenorul va apela pe termen lung si pe care il va recomanda, fara sa stea pe ganduri, si altor potentiali clienti!

3. Promovarea in mediul online este obligatorie. Site, pagina de Facebook, blog: sunt ingrediente esentiale in cazul unui liber profesionist de succes si elemente ale unei publicitati bine gandite. Optati pentru un design simplu, dar atractiv. Cautati modele care va plac, extrageti elementele pe care vi le doriti pe site (categorii, servicii oferite, modalitati de contact). Nu va temeti sa puneti inclusiv fotografia dumneavoastra sau a echipei, in cazul in care porniti la drum alaturi de mai multi profesionisti contabili. Promovati-va in pas cu 2017 si culegeti roadele unei prezente obligatorii in mediul online! 
 

4. Alegeti-va un mentor. Desi politica de mentorship e inca departe de a fi impamantenita pe meleagurile autohtone, acesta este momentul pentru a intelege cum functioneaza afacerile de succes si firmele cunoscute de contabilitate. Tintiti sus, trimiteti e-mail-uri, dati telefoane si incercati sa obtineti timpul unui mentor pe care il stimati si de la care puteti invata lucruri esentiale. Din experienta, a invata alaturi de un profesionist cu multa experienta poate valora cat trei facultati de profil laolalta! Indrazniti si veti castiga!


5. Puneti la cale un management financiar desavarsit. Construiti un raport munca-beneficii care sa va satisfaca si care sa va devina punct de reper in alegerea unui client nou. Nu semnati contracte care inseamna munca enorma si bani putini. Alegeti din start ce e mai bun si puneti pret pe munca dumneavoastra, chiar daca sunteti la inceput de drum in acest domeniu! Daca nu va apreciati munca de la bun inceput, nici altii nu o vor face mai tarziu, chiar daca ati capatat, intre timp, zece ani de experienta! Apreciati-va studiile si munca la adevarata valoare si setati standarde la care va veti gasi clienti pe masura! Nu uitati ca fiecare oferta de pe piata isi va gasi cererea corespunzatoare si cu platile pe masura!

Perseverenta e un secret de aur. Oferiti brandului dumneavoastra calitate, incredere si profesionalism clipa de clipa. Situati-va la inaltime pentru a putea creste in salturi cat mai mari, benefice succesului dumneavoastra si veniturilor pe care le puteti obtine din profesia contabila. Cu incredere si perseverenta, veti reusi! Mult succes!
 

Si, nu uitati, va asteptam in fiecare zi in Grupul Contabililor din Romania, dar si pe pagina noastra de Facebook!


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
succes contabilprofesionist contabilcariera de successfaturi contabil incepator


Data aparitiei: 04 Mai 2017
Ultima actualizare: 22 Mai 2017

Votati articolul "Sfaturi pentru un contabil incepator: Cum sa dati startul intr-o cariera de succes":
Rating:

Nota: 3.97 din 5 din 15 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X