email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligatia de declarare a echipamentelor electrice si electronice introduse pe piata in 2017

echipamente electricedeclarare echipamenteobligatii anuale colectare

Incepand cu 1 ianuarie 2017 operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice, datoreaza o contributie la Fondul pentru mediu, astfel: 

   1. de la data de 1 ianuarie 2017 pana la data de 31 decembrie 2017, pentru diferenta dintre cantitatile de echipamente electrice si electronice declarate ca fiind introduse pe piata nationala si cantitatile constatate de Administratia Fondului ca fiind introduse pe piata nationala; 
   2. de la data de 1 ianuarie 2018, pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice corespunzatoare obligatiilor anuale de colectare, prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, si cantitatile efectiv colectate; 

Contributia datorata incepand cu data de 1 ianuarie 2018 se plateste numai in cazul neindeplinirii ratelor anuale minime de colectare a deseurilor de EEE corespunzatoare cantitatilor de EEE introduse pe piata nationala pentru care nu s-a predat responsabilitatea unor operatori economici autorizati sau care nu au fost declarate in cadrul unor contracte de preluare de responsabilitate. 

In anul 2017,  pentru indeplinirea acestor obligatii catre Fondul de mediu pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2017, operatorii economici care introduc pe piata nationala echipamente electrice si electronice sunt obligati: 
   a) sa stabileasca lunar, pentru fiecare categorie de EEE, conform anexei nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice pana la data de 14 august 2018 si conform anexei nr. 2 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice incepand cu data de 15 august 2018, cantitatile introduse pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara; 

   b) sa declare lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care s-a desfasurat activitatea, cantitatea de EEE introdusa pe piata nationala pentru care exista obligatia de a declara, potrivit art. 75 alin. (1), pe categorii, conform anexei nr. 1 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice pana la data de 14 august 2018 si conform anexei nr. 2 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice incepand cu data de 15 august 2018. 

Astfel, pana la data de 15 august 2018 in declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu cantitatile de EEE  se declara pe categoriile prevazute in Anexa 1 la OUG 5/2015 iar dupa data de 15 august 2018 devine aplicabila o noua anexa care regrupeaza EEE din cele 10 categorii actuale in 6 categorii – Anexa nr. 2 la OUG 5/2015.

In declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu, al carui model si continut a fost aprobat prin Ordinul 591 /2017, operatorii declara:
- cantitatea totala de EEE introduse pe piata;
- cantitatea introdusa pentru care se realizeaza obiectivele in mod individual;


- cantitatea introdusa pentru care se realizeaza obiectivele prin transfer catre OTR;
- cantitalea colectata de DEEE in mod individual;
- cantitalea colectata de DEEE de catre OTR.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
echipamente electricedeclarare echipamenteobligatii anuale colectare


Data aparitiei: 31 Mai 2017

Votati articolul "Obligatia de declarare a echipamentelor electrice si electronice introduse pe piata in 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X