email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua editie a programului Rabla pentru electrocasnice. Au inceput inscrierile la voucherele pentru aspiratoare, aere conditionate si uscatoare de rufe

Noua editie a programului Rabla pentru electrocasnice. Au inceput inscrierile la voucherele pentru aspiratoare, aere conditionate si uscatoare de rufe
rabla electrocasniceafmbugetvouchere

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat cea de-a doua editie a Programului Rabla pentru Electrocasnice din 21 noiembrie 2022. Saptamana 19 - 23 decembrie este perioada pentru selectarea voucherelor pentru aspiratoare, aere conditionate si uscatoare de rufe.

Asadar, incepand de luni, 19 decembrie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot inscrie in a doua etapa a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor pentru aspiratoare, aparate de aer conditionat si uscatoare de rufe.

Bugetul celei de-a doua etape este de 15 milioane de lei, iar selectia voucherelor se face in perioada 19 decembrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 23:59 sau pana la epuizarea bugetului.

In a treia etapa, se acorda vouchere pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza:

- 400 de lei pentru aparate de aer conditionat,inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
- 400 de lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;

- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.


Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor este de 5 zile sau pana la epuizarea bugetului alocat etapei respective.
Dupa finalizarea etapei sau dupa epuizarea bugetului, va avea loc sedinta Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate.

Dupa publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitantii se vor prezenta la unul dintre comerciantii validati, de unde vor achizitiona echipamentul dorit.

DE RETINUT!
Persoana fizica care a selectat un voucher in prima editie si ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeasi categorie pe parcursul aceluiasi an calendaristic.  De asemenea, persoana fizica care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelasi tip de voucher pe parcursul aceluiasi an calendaristic.

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat inca de la inceput de un succes urias in randul populatiei, astfel ca am luat hotararea ca bugetul alocat in anul 2022 sa fie cel mai mare de pana acum, alocand 100 milioane pentru cele doua sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult fata de anul trecut. Reamintim tuturor celor interesati sa participe in program, in oricare dintre etape, ca este necesar sa isi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veti putea selecta electrocasnicele dorite in fiecare dintre cele trei etape. In cazul in care aveti deja un cont de utilizator, creat in editiile anterioare ale programului, nu trebuie sa va creati alt cont, ci doar sa va autentificati utilizand adresa de e-mail si parola setata de dumneavoastra. In cazul in care ati uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmand pasii descrisi in aplicatia informatica”, a declarat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian NECULAESCU.
 

Rabla pentru electrocasnice - etape

Persoanele fizice au la dispozitie 5 zile in vederea inscrierii in program prin crearea contului de utilizator in aplicatia informatica incepand de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00.

Dupa inscrierea solicitantilor prin crearea conturilor de utilizator, demareaza etapele de selectie, in aplicatia informatica, a voucherelor aferente echipamentelor incluse in program.

Calendarul de desfasurare a programului pentru aceasta sesiune este urmatorul:

  • Inscrierea persoanelor fizice in aplicatie, prin crearea conturilor de utilizator (21.11.2022, ora 10:00 – 25.11.2022, ora 23:59);
     
  • Etapa I: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 10:00 - 09.12.2022, ora 23:59, sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 25.000 mii lei;
     
  • Etapa II: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile si tabletele (12.12.2022, ora 10:00 - 16.12.2022, ora 23:59 sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 10.000 mii lei;
     
  • Etapa III: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (19.12.2022, ora 10:00 – 23.12.2022, ora 23:59 sau pana la epuizarea bugetului), avand un buget de 15.000 mii lei.

Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau pana la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Bugetul alocat pentru cea de-a doua editie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapa in parte. 

Rabla pentru electrocasnice - echipamente si voucherele aferente

Echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament sunt:

- 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;
- 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;
- 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
- 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;
- 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
- 500 de lei pentru laptopuri;
- 300 de lei pentru tablete.

 Voucherul este nominal si netransmisibil si nu poate fi utilizat decat de persoana careia i-a fost emis, in urma inscrierii in aplicatia informatica.
 

Valabilitatea voucherului este de 7 zile

Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validarii acestora de catre AFM, termen in care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizarii la un comerciant validat, formalitatile de achizitionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot intr-un termen de 7 zile.

Persoana fizica care a selectat un voucher in prima editie si ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeasi categorie pe parcursul aceluiasi an calendaristic. De asemenea, persoana fizica care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelasi tip de voucher pe parcursul aceluiasi an calendaristic.

Listele cu beneficiarii aprobati vor fi publicate pe site-ul institutiei, www.afm.ro, la sectiunea dedicata programului.
 

Conturile vechi raman valabile

AFM precizeaza ca toate conturile comerciantilor, create in editiile anterioare ale Programului, raman valabile si pot fi utilizate si in sesiunile de anul acesta.

 

Sursa foto: Unsplash.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rabla electrocasniceafmbugetvouchere


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2022
Ultima actualizare: 19 Decembrie 2022

Votati articolul "Noua editie a programului Rabla pentru electrocasnice. Au inceput inscrierile la voucherele pentru aspiratoare, aere conditionate si uscatoare de rufe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X