email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate

Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate
rabla electrocasnicedeseurivouchere
Dupa succesul pe care l-a inregistrat in anii 2018 si 2019, Programul Rabla pentru electrocasnice continua si in 2020. In acest an, cei care doresc sa isi inlocuiasca electrocasnicele mari pot primi vouchere cu valori de pana la 400 Ron si au posibilitatea sa inlocuiasca mai multe tipuri de aparate vechi. Aspiratoarele sunt noutatea din acest an.
 
Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: valoarea voucherelor si tipurile de electrocasnice 

 
Finantarea se acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza:
 
a) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
b) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica cel putin A++;
c) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
d) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica cel putin A++; 
e) 400 lei pentru televizoare cu eficienta energetica cel putin A;
f) 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; 
g) 200 lei pentru aspiratoare cu eficienta energetica cel putin A. 
 
 
Suma finantata de Autoritate se scade de catre comerciantul validat din valoarea totala a facturii echipamentelor achizitionate prin program, iar diferenta este suportata de catre persoana fizica, din surse financiare proprii. Finantarea nu poate depasi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.
 
Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:
 
– achizitia de masini de spalat rufe/vase, uscatoare de rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, televizoare, aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile si aspiratoare din clasele energetice prevazute la art. 5 alin. (1);
 
– TVA aferenta echipamentelor achizitionate prin program.
Demontarea/Montarea echipamentelor achizitionate prin program intra in sarcina beneficiarilor si nu este considerata cheltuiala eligibila.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: care vor fi etapele programului?

 

Etapele programului sunt urmatoarele:
 
a)publicarea pe pagina de internet a Autoritatii a informatiilor necesare demararii programului;
b)validarea, incheierea contractelor de decontare cu comerciantii si publicarea listei acestora;
    c)inscrierea solicitantilor si aprobarea finantarii;
d)decontarea sumelor solicitate de catre comerciantii validati.
 
Pe parcursul derularii programului se pot organiza mai multe sesiuni de inscriere.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: inscrierea solicitantilor
 

Criterii de eligibilitate a solicitantului in vederea obtinerii finantarii
 
(1) Poate beneficia de finantare solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a)este persoana fizica cu domiciliul in Romania; 
 
b) nu are obligatii restante la bugetul de stat si la bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data achizitionarii EEE;
c) are varsta de minimum 18 ani impliniti in momentul inscrierii in aplicatia informatica;
d)este posesor al unui/unei buletin/carti de identitate valabil/(e) in momentul inscrierii in program; 
e)se obliga sa predea, in momentul achizitionarii unui EEE nou, un EEE uzat echivalent, din aceeasi categorie, respectiv: categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/ congelatoare, categoria aparate de aer conditionat/aparate de aer conditionat portabile, categoria masini de spalat vase, categoria masini de spalat rufe, categoria uscatoare de rufe, categoria aspiratoare si categoria televizoare;
f)isi da acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici.
 
(2) Prin exceptie de la alin. (1) lit. e), se pot achizitiona masini de spalat vase cu eficienta energetica cel putin A++, precum si uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++ in schimbul predarii oricaruia dintre echipamentele electrice si electronice de uz casnic prevazute la art. 5 alin. (1).
 
Inscrierea solicitantilor
 
(1) Numai dupa publicarea listei cuprinzand comerciantii validati, inscrierea persoanei fizice in cadrul programului se realizeaza in aplicatia informatica, prin introducerea urmatoarelor informatii:
 
a)datele de identificare (nume, prenume si adresa de domiciliu a solicitantului, CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirarii acestuia;
b)adresa de e-mail si numar de telefon mobil valide;
c)declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata restante la bugetul de stat si bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data inscrierii;
d)acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici;
e)tipul de EEE care se achizitioneaza, precum si declaratia pe propria raspundere prin care se obliga sa predea un EEE uzat, potrivit art. 15, in momentul achizitionarii.
 
(2) Inscrierea solicitantilor se realizeaza dupa completarea tuturor campurilor din aplicatia informatica, aceasta generand automat un mesaj de confirmare in acest sens, un numar unic al inscrierii si codul/codurile voucherului/voucherelor, dupa caz. Dupa finalizarea inscrierii, codurile voucherelor vor putea fi vizualizate de catre solicitant introducand CNP si vor putea fi utilizate doar dupa aprobarea solicitantului de catre Autoritate. 
 
(3) Dupa finalizarea inscrierii in aplicatia informatica, Autoritatea pune la dispozitia solicitantului declaratia pe propria raspundere, prevazuta in anexa nr. 2 la ghid.
 
 
Aprobarea finantarii
 
(1) Dupa finalizarea inscrierii solicitantilor  in aplicatia informatica Autoritatea centralizeaza listele cu acestia, le avizeaza prin intermediul Comitetului director si le aproba prin intermediul Comitetului de avizare.
 
(3) Lista solicitantilor aprobati se afiseaza pe pagina de internet a Autoritatii si contine numele si prenumele persoanelor fizice, localitatea si judetul, numarul unic al inscrierii, categoriile de EEE-uri aprobate si sumele aferente. 
 
ATENTIE!
La fel ca in anii precedenti, voucherul este valabil 15 zile de la data publicarii listei solicitantilor aprobati, perioada in care trebuie utilizat la un comerciant validat, sub sanctiunea pierderii dreptului de utilizare.
 
O persoana poate sa primeasca mai multe vouchere, insa are conditia de a preda un numar echivalent de electrocasnice uzate (unul pentru fiecare categorie pentru care s-a inscris). 
 
Avand in vedere ca documentul este la statutul de proiect, prevederile inca nu au intrat in vigoare. 

de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rabla electrocasnicedeseurivouchere


Data aparitiei: 28 Septembrie 2020

Votati articolul "Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate":
Rating:

Nota: 4.63 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X