email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate

Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate
rabla electrocasnicedeseurivouchere
Dupa succesul pe care l-a inregistrat in anii 2018 si 2019, Programul Rabla pentru electrocasnice continua si in 2020. In acest an, cei care doresc sa isi inlocuiasca electrocasnicele mari pot primi vouchere cu valori de pana la 400 Ron si au posibilitatea sa inlocuiasca mai multe tipuri de aparate vechi. Aspiratoarele sunt noutatea din acest an.
 
Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: valoarea voucherelor si tipurile de electrocasnice 

 
Finantarea se acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza:
 
a) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
b) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica cel putin A++;
c) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
d) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica cel putin A++; 
e) 400 lei pentru televizoare cu eficienta energetica cel putin A;
f) 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; 
g) 200 lei pentru aspiratoare cu eficienta energetica cel putin A. 
 
 
Suma finantata de Autoritate se scade de catre comerciantul validat din valoarea totala a facturii echipamentelor achizitionate prin program, iar diferenta este suportata de catre persoana fizica, din surse financiare proprii. Finantarea nu poate depasi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.
 
Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:
 
– achizitia de masini de spalat rufe/vase, uscatoare de rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, televizoare, aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile si aspiratoare din clasele energetice prevazute la art. 5 alin. (1);
 
– TVA aferenta echipamentelor achizitionate prin program.
Demontarea/Montarea echipamentelor achizitionate prin program intra in sarcina beneficiarilor si nu este considerata cheltuiala eligibila.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: care vor fi etapele programului?

 

Etapele programului sunt urmatoarele:
 
a)publicarea pe pagina de internet a Autoritatii a informatiilor necesare demararii programului;
b)validarea, incheierea contractelor de decontare cu comerciantii si publicarea listei acestora;
    c)inscrierea solicitantilor si aprobarea finantarii;
d)decontarea sumelor solicitate de catre comerciantii validati.
 
Pe parcursul derularii programului se pot organiza mai multe sesiuni de inscriere.
 

Rabla pentru electrocasnice 2020: inscrierea solicitantilor
 

Criterii de eligibilitate a solicitantului in vederea obtinerii finantarii
 
(1) Poate beneficia de finantare solicitantul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a)este persoana fizica cu domiciliul in Romania; 
 
b) nu are obligatii restante la bugetul de stat si la bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data achizitionarii EEE;
c) are varsta de minimum 18 ani impliniti in momentul inscrierii in aplicatia informatica;
d)este posesor al unui/unei buletin/carti de identitate valabil/(e) in momentul inscrierii in program; 
e)se obliga sa predea, in momentul achizitionarii unui EEE nou, un EEE uzat echivalent, din aceeasi categorie, respectiv: categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/ congelatoare, categoria aparate de aer conditionat/aparate de aer conditionat portabile, categoria masini de spalat vase, categoria masini de spalat rufe, categoria uscatoare de rufe, categoria aspiratoare si categoria televizoare;
f)isi da acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici.
 
(2) Prin exceptie de la alin. (1) lit. e), se pot achizitiona masini de spalat vase cu eficienta energetica cel putin A++, precum si uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++ in schimbul predarii oricaruia dintre echipamentele electrice si electronice de uz casnic prevazute la art. 5 alin. (1).
 
Inscrierea solicitantilor
 
(1) Numai dupa publicarea listei cuprinzand comerciantii validati, inscrierea persoanei fizice in cadrul programului se realizeaza in aplicatia informatica, prin introducerea urmatoarelor informatii:
 
a)datele de identificare (nume, prenume si adresa de domiciliu a solicitantului, CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirarii acestuia;
b)adresa de e-mail si numar de telefon mobil valide;
c)declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata restante la bugetul de stat si bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data inscrierii;
d)acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici;
e)tipul de EEE care se achizitioneaza, precum si declaratia pe propria raspundere prin care se obliga sa predea un EEE uzat, potrivit art. 15, in momentul achizitionarii.
 
(2) Inscrierea solicitantilor se realizeaza dupa completarea tuturor campurilor din aplicatia informatica, aceasta generand automat un mesaj de confirmare in acest sens, un numar unic al inscrierii si codul/codurile voucherului/voucherelor, dupa caz. Dupa finalizarea inscrierii, codurile voucherelor vor putea fi vizualizate de catre solicitant introducand CNP si vor putea fi utilizate doar dupa aprobarea solicitantului de catre Autoritate. 
 
(3) Dupa finalizarea inscrierii in aplicatia informatica, Autoritatea pune la dispozitia solicitantului declaratia pe propria raspundere, prevazuta in anexa nr. 2 la ghid.
 
 
Aprobarea finantarii
 
(1) Dupa finalizarea inscrierii solicitantilor  in aplicatia informatica Autoritatea centralizeaza listele cu acestia, le avizeaza prin intermediul Comitetului director si le aproba prin intermediul Comitetului de avizare.
 
(3) Lista solicitantilor aprobati se afiseaza pe pagina de internet a Autoritatii si contine numele si prenumele persoanelor fizice, localitatea si judetul, numarul unic al inscrierii, categoriile de EEE-uri aprobate si sumele aferente. 
 
ATENTIE!
La fel ca in anii precedenti, voucherul este valabil 15 zile de la data publicarii listei solicitantilor aprobati, perioada in care trebuie utilizat la un comerciant validat, sub sanctiunea pierderii dreptului de utilizare.
 
O persoana poate sa primeasca mai multe vouchere, insa are conditia de a preda un numar echivalent de electrocasnice uzate (unul pentru fiecare categorie pentru care s-a inscris). 
 
Avand in vedere ca documentul este la statutul de proiect, prevederile inca nu au intrat in vigoare. 

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rabla electrocasnicedeseurivouchere

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 28 Septembrie 2020


Votati articolul "Rabla pentru electrocasnice 2020. Vouchere cu valori de pana la 400 Ron si mai multe tipuri de aparate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Marfa in consignatie

Intrebare: Buna ziua
As dori sa aflu daca marfa in consignatie primita de la persoane fizice se inregistreaza prin conturile de venituri si cheltuieli ca o marfa vinduta cu amanuntul ?

Raspuns: Marfa primita in consignatie se inregistreaza ca o custodie pe conturile extracontabile din clasa 8,...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 28 Septembrie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 5 + 3 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

 • Descarcati Declaratia 112 - Ultima versiune valabila 2020 - Stare D112

  • In data de 21 octombrie 2020, ANAF a adus o noua actualizare PDF-ului inteligent necesar pentru generarea Declaratiei 112 - declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate - conform Ordinului comun nr. 1942/979/819 al MFP/MMJS/MS, publicat in M.Of.426/ 21.05.2020, valabil incepand cu 01.04.2020.  Principala modificare a Declaratiei 112 din ultima perioada o reprezinta decla...» citeste mai departe aici

 • Guvernul a aprobat esalonarea datoriilor restante si a prelungit termenele pentru executari si accesorii

  • Guvernul a aprobat, joi, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a esalonarii la plata pentru cel mult 12 luni, pentru obligatiile bugetare principale si accesorii a caror scadenta/termen de plata s-a implinit dupa data la care a fost declansata starea de urgenta si pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala, informeaza Finantele. Totodata, Executivul a decis prelungirea pana la 25 decembrie a perioadei in care nu se percep dobanzi ...» citeste mai departe aici

 • Noi zile libere platite pentru parinti. Care sunt conditiile?

  • Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, a informat ca a adus in atentia Guvernului propunerea de completare a OUG 147/2020 privind acordarea de zile libere platite in contextul unor focare Covid-19 in scoli si gradinite.  "Asa cum am promis, astazi am adus in atentia Guvernului propunerea de completare a ...» citeste mai departe aici

 • Cele mai frecvente sanctiuni aplicate de ITM. Afla de unde vine pericolul!

  • Daca maine ar bate la usa ta un inspector ITM, cat de bine ai face fata controlului? Cu siguranta nu doar o data te-a chinuit acest gand, mai ales ca in ultima perioada institutia a devenit tot mai insistenta si mai acida.     Pentru ca firma ta sa fie imposibil de sanctionat, trebuie sa fii la curent cu urmatoarele informatii: ...» citeste mai departe aici

 • Granturi pentru investitii. Care este monografia contabila?

  •   Expertul nostru prezinta un model de monografie contabila pentru un proiect diversificare activitate cu granturi pentru investitii, conform OUG 130/2020.  Prin acest proiect urmeaza sa se achizitioneze utilaje de service, servere si alte echipamente. Pentru inceput, contribuabilul are doar contractul pentru asistenta si consultanta pentru elaborarea documentatiei pentru finantarea nerambursabila. Valoarea contractului intra drept cheltuial...» citeste mai departe aici

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X