email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detalii privind analiza si stabilirea preturilor de piata in cadrul tranzactiilor intre persoane afiliate

Bine v-am gasit,

   Editorial                                                                                                           

Analiza si stabilirea preturilor de piata in cadrul tranzactiilor intre persoane afiliate

Fiscalitatea in Romania este un teren minat, pe care daca nu ai grija risti sa fii catapultat undeva unde nu e tocmai frumos si dragut. Trebuie sa invatam sa ne aparam interesele si sa folosim legea corespunzator.

O virgula intr-un text poate schimba sensul intregii fraze. Amenzile au crescut ingrozitor iar autoritatile de control ale statului nu se dau in laturi atunci cand e vorba a aplica litera de lege.

Gradul profesionismului in Romania a scazut destul de mult. An de an sunt licentiate in stiinte economice, administrative si de drept mii de persoane. Insa ritmul de crestere al performantelor este invers proportional. Bagajul de cunostinte al absolventilor de facultate este din ce in ce mai redus.

Sistemul de predare al anumitor cadre didactice lasa mult de dorit. Persista inca sistemul in care profesorul isi ocupa locul la catedra si vorbeste, si vorbeste ... pana se termina cursul. Sistemul de invatamant este inca pe principiul “timpul trece, leafa merge, noi muncim cu drag”.

In materialul de azi vom aborda aspecte cu privire la analiza si stabilirea preturilor de piata in cadrul tranzactiilor intre persoanele afiliate.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

   Stirile zilei                                                                                                    

Demersuri pentru obtinerea certificatului de inregistrare de TVA

Din punctul de vedere al taxei pe valoarea adaugata, transmiterea folosintei bunurilor in cadrul unui contract de leasing constituie o prestare de servicii, fara a se face diferentiere intre leasingul financiar si cel operational. Conform prevederilor Codului fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aspectele sub care se diferentieaza aplicarea regulilor in materie de taxa pe valoarea adaugata in privinta unui contract de leasing sunt cele legate de natura bunului care face obiectul contractului, respectiv bunuri mobile si bunuri imobile, iar in cadrul bunurilor mobile - mijloace de transport sau alte bunuri mobile...

Al doilea atac in competitia fiscala: reducerea CAS

Tarile europene continua sa se lupte cu arme fiscale pentru a atrage investitori. Dupa ce in anii trecuti a redus impozitele pe venit si pe profit, Romania va continua relaxarea fiscala si in 2008, diminuand cu 6% contributiile sociale. Pasi similari au mai facut Cehia si Slovenia. Urmeaza Franta. Sumele retinute de stat atat de la salariati, cat si de la firme in contul contributiilor sociale vor scadea, pe parcursul anului viitor cu sase la suta. Ceea ce inseamna o reducere considerabila, in conditiile in care, de la un nivel de 45,5%, se va ajunge la 39,5% intr-un singur an...

Codul fiscal: Reglementari neclare pentru sediul permanent

Ambiguitati Pe tot parcursul celor trei ani de viata ai Codului fiscal, problematica sediilor permanente a ramas cumva in umbra. Astfel, desi exista un articol de lege dedicat descrierii sediului permanent, punerea in practica este o cu totul alta poveste. Conform definitiei, „sediul permanent este un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea unui nerezident, fie direct, fie printr-un agent dependent“. Aceasta nu inseamna neaparat ca orice activitate desfasurata in Romania de catre o companie sau de catre o persoana fizica nerezidenta intra sub incidenta prevederilor privind sediul permanent...

O zi minunata!

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 31 Octombrie 2007

Votati articolul "Detalii privind analiza si stabilirea preturilor de piata in cadrul tranzactiilor intre persoane afiliate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X