email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuielile de transport pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului

Cheltuielile de transport pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului

Hotararea nr. 1860 din 21/12/2006 publicata in Monitorul Oficial nr. 1046 din 29/12/2006 reglementeaza drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.

Personalul autoritatilor si institutiilor publice, delegat sau detasat de conducerea acestora sa indeplineasca anumite sarcini de serviciu in localitati situate la distante mai mari de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, astfel:

a) cu avionul, pe orice distanta, clasa economica;

b) cu orice fel de tren, dupa tariful clasei a II-a, pe distante de pana la 300 km, si dupa tariful clasei I, pe distante mai mari de 300 km;

c) cu navele de calatori, dupa tariful clasei I;

d) cu mijloace de transport auto si transport in comun, dupa tarifele stabilite pentru aceste mijloace;

e) cu mijloace de transport auto ale unitatilor, daca acestea au asemenea posibilitati, cu incadrarea in consumurile lunare de combustibil, stabilite potrivit legii;

f) cu autoturismul proprietate personala.

Are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport pe calea ferata dupa tariful clasei I, pe orice fel de tren, indiferent de distanta, persoana care indeplineste functia de secretar general, secretar general adjunct, director general, director si adjunct al acestora, precum si cea care indeplineste alta functie similara din punctul de vedere al salarizarii si al atributiilor care ii revin, stabilite de ordonatorii principali de credite ai autoritatilor si institutiilor publice, atat pentru aparatul propriu, cat si pentru unitatile aflate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora.

maria badoi: Decontarea cheltuielilor pentru utilizarea vagonului de dormit este permisa numai in cazul calatoriilor efectuate pe timp de noapte, pe distante de peste 300 km si cu aprobarea prealabila a conducatorului unitatii.

Deplasarea cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a ordonatorului de credite, atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza impreuna cu acesta. In acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

Persoanei care ocupa o functie de demnitate publica, care se deplaseaza, in interesul serviciului, in alte localitati din tara, i se deconteaza cheltuielile de transport, indiferent de distanta si de mijlocul de transport folosit. De aceleasi drepturi si conditii beneficiaza si persoana cu functie de conducere, asimilata, in conditiile legii, unei functii de demnitate publica.

In cazul in care deplasarea se efectueaza cu autoturismul proprietate personala, persoanele primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

In cazul in care conditiile de transport permit ca persoana aflata in delegare sau detasare sa se inapoieze zilnic in localitatea de domiciliu, dupa terminarea programului de lucru, din localitatea unde este trimisa in delegare sau detasare, ordonatorul de credite poate aproba decontarea cheltuielilor zilnice de transport sau costul unui abonament de transport, daca cheltuielile astfel efectuate sunt mai mici decat cele pentru plata indemnizatiei zilnice de delegare sau de detasare si a cazarii si daca prin aceasta nu se afecteaza bunul mers al activitatii la locul delegarii sau detasarii. In aceasta situatie nu se acorda indemnizatia zilnica de delegare sau de detasare.

Costul tichetelor pentru rezervarea locurilor, costul suplimentelor de viteza, precum si comisioanele percepute de agentiile de voiaj intra in cheltuielile de transport care se deconteaza.

 

Se deconteaza drept cheltuieli de transport si:

a) cheltuielile pentru transportul efectuat cu mijloacele de transport in comun la si de la aeroport, gara, autogara sau port, in cazul in care acestea sunt situate in alta localitate;

b) cheltuielile de transport efectuate in localitatea unde se executa delegarea sau detasarea, cu mijloacele de transport in comun, dus-intors, pe distanta dintre gara, aerogara, autogara sau port si locul delegarii sau detasarii ori locul de cazare;

c) cheltuielile de transport pe distanta dintre locul de cazare si locul delegarii sau detasarii;

d) taxele pentru trecerea podurilor;

e) taxele de traversare cu bacul;

f) taxele de ae

Cheltuielile de transport se deconteaza si in urmatoarele cazuri:

a) persoana este chemata, inainte de terminarea misiunii, din localitatea unde se afla in delegare sau detasare;

b) persoana intrerupe delegarea sau detasarea si se inapoiaza in localitatea locului ei de munca obisnuit, din cauza incapacitatii temporare de munca, dovedita cu certificat medical.

 

Decontarea cheltuielilor de transport in si din localitatea de delegare sau de detasare se face numai pe baza legitimatiilor de calatorie platite in numerar. In cazul pierderii legitimatiilor de calatorie, acestea pot fi reconstituite in conditiile reglementarilor in vigoare.

Se admit la decontare si taxele suplimentare percepute de agentiile de voiaj sau de alte unitati, cum ar fi: convorbiri telefonice, telegrame, fax, e-mail, pentru retinerea locurilor in mijlocul de transport rutier, feroviar

Cheltuielile de transport se deconteaza pe baza de documente justificative, cu exceptia cazului in care deplasarea in si din localitatea de delegare sau de detasare se face cu autoturismul proprietate personala.

Nu se admit la decontare:

a) taxele percepute suplimentar pentru bagajele personale;

b) cheltuielile de transport ale persoanei care are asigurat, de catre unitate, transportul gratuit in interesul serviciului;

c) cheltuielile de transport pentru inapoiere, in cazul in care persoana, dupa terminarea delegarii sau detasarii, a ramas sa-si efectueze concediul de odihna sau datorita altor cauze de ordin personal;

d) cheltuielile de transport, in cazul in care salariatul intrerupe timpul aferent delegarii sau detasarii din cauza unor interese personale.

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Atentie: ANAF a dat STARTUL controalelor in 2022!


Puteti sa demonstrati realitatea incontestabila a tranzactiilor dvs.?

Descoperiti acum modelele documentelor justificative pe care NU le reglementeaza NIMENI si NIMIC! Dar LE CER toti inspectorii fiscali!

Lucrarea Documente (suplimentare) obligatorii in caz de control va ofera acum colectia de acte si documente justificative pe care niciun inspector nu se asteapta sa le prezentati ca argument indestructibil in favoarea dvs.

...Vezi AICI detalii complete <<

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 14 Noiembrie 2007


Votati articolul "Cheltuielile de transport pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X