email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Ce sanctiuni risti daca nu depui Declaratia unica

Atentie! Ce sanctiuni risti daca nu depui Declaratia unica
declaratia unicaformularul 212fiscamenzi

Declaratia unica ori formularul 212 a intrat in vigoare din luna martie printr-o Ordonanta de Urgenta. Joi, in cadrul unei conferinte, specialisti ai firmei de consultanta EY Romania au avertizat in privinta amenzilor ce pot fi date celor care nu depun la timp Declaratia unica ori care au de gand sa fenteze Fiscul si sa nu o depuna deloc.
 

ATENTIE! Va reamintim ca termenul pentru depunerea declaratiei unice, pentru anul acesta, este de 15 iulie, iar plata contributiilor se va putea face pana pe 15 martie 2019. In cazul in care inceperea activitatii se face dupa data de 15 iulie 2018, respectiv 15 martie 2019, formularul 212 se va depune in termen de 30 de zile de la inceperea activitatii.  Iar in situatia in care inceteaza activitatea sau se suspenda temporar, persoana fizica va instiinta organele fiscale pentru stoparea obligatiilor de plata.
 

O constatare a specialistilor EY Romania a fost aceea ca inspectorii fiscali vor avea mult mai mult timp decat inainte, ceea ce inseamna ca vor putea aloca mai mult timp activitatilor de monitorizare a depunerii acestor declaratii. ”Orice intarziere va fi in sarcina contribuabilului”, spune Alex Milcev, director pentru asistenta fiscala a EY Romania, potrivit digi24.ro.  


Ce sanctiuni risti daca nu depui Declaratia unica?

Nedepunerea la termen atrage sanctiunea cu amenda intre 50 si 500 de lei. Observand comportamentul autoritatilor fiscale in privinta cetatenilor straini se cam aplica aceste amenzi. Daca se aplica cetatenilor straini, este o asteptare realista sa se aplice si celor romani ”, spune Claudia Sofianu, partener EY Romania.



Spre deosebire de alte tari, cum ar fi Cehia, in Romania nu exista posibilitatea de prelungire a termenului de depunere. ”In foarte multe tari exista posibilitatea de extindere din motive intemeiate”, spune Sofianu. Prin urmare, daca prescriptia fiscala apare de abia dupa cinci ani asa ca exista suficient timp pentru a ii prinde pe cei care nu si-au depus declaratiile.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicaformularul 212fiscamenzi


Data aparitiei: 13 Aprilie 2018

Votati articolul "Atentie! Ce sanctiuni risti daca nu depui Declaratia unica":
Rating:

Nota: 4.56 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X