email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF va trimite noi notificari! Afla ce categorie este vizata!

ANAF va trimite noi notificari! Afla ce categorie este vizata!
anafimpozit anualongformularul 230

Ionut Misa, seful ANAF, a emis in data de 1 octombrie, la inceputul saptamanii, un proiect de ordin prin care propune completarea unor acte procedurale cu emiterea unei notificari, care va fi trimisa contribuabilor ce doneaza 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult.


Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1155/2016 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative fiscale si procedurale a fost publicat in dezbatere publica pe site-ul institutiei.


 


Art. I – Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1155/2016 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative fiscale si procedurale, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza: - La articolul 2, dupa punctul 28 se introduce un nou punct, punctul 29, cu urmatorul cuprins: "29. Notificare privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult”, potrivit documentului.

 

Va lasam mai jos textul referatului de aprobare:

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1155/2016 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative fiscale si procedurale, stabileste 28 de categorii de acte administrative fiscale si procedurale, emise de organele fiscale centrale si tiparite prin intermediul centrului de imprimare masiva, valabile fara semnatura persoanelor imputernicite ale organului fiscal central, potrivit legii, si stampila organului emitent, indeplinind cerintele legale aplicabile in materie.


Pe de alta parte, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1003/2018 pentru aprobarea Procedurii privind procesarea formularelor 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii" a fost aprobat un nou act procedural denumit „Notificare privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult”.

Aceasta notificare este obligatorie in cazul in care formularele 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii" se depun pe baza de borderou, de catre entitatile nonprofit/unitatile de cult beneficiare.

Avand in vedere dotarea Unitatii de imprimare rapida cu echipamentul necesar tiparirii masive si implicuirii automate a documentelor, precum si experienta dobandita in ultimii ani in aceasta activitate, propunem ca, si pentru actul procedural aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1003/2018, desfasurarea procesului de tiparire, implicuire si transmitere catre contribuabili sa se efectueze de serviciul „Unitatea de imprimare rapida”.

In acest context, este necesara completarea listei actelor procedurale prevazute la art.2 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1155/2016 privind emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative fiscale si procedurale, cu noul act procedural denumit „Notificare privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult”.

 

In concluzie, romanii care aleg sa doneze 2% din impozitul pe venit unor ONG-uri vor primi o notificare de la ANAF prin care li se cere sa confirme cui au virat sumele respective.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafimpozit anualongformularul 230


Data aparitiei: 02 Octombrie 2018

Votati articolul "ANAF va trimite noi notificari! Afla ce categorie este vizata!":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X