email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de facturare a certificatelor verzi a fost aprobata

Procedura de facturare a certificatelor verzi a fost aprobata
certificate verzifurnizorimonitorul oficial

Prin OANRE nr. 187/2018 publicat in M.Of. nr. 953 din 12.11.2018 a fost aprobata Procedura de facturare a certificatelor verzi.

Aceasta procedura se aplica de urmatoarele persoane:

    •  furnizorii de energie electrica - in activitatea de facturare/regularizare a certificatelor verzi la consumatorii finali;
    • producatorii de energie electrica care alimenteaza cu energie electrica consumatorii racordati prin linii directe de centralele electrice pe care le detin - in activitatea de facturare/regularizare a certificatelor verzi la consumatorii finali;
    • operatorii de distributie, altii decat operatorii de distributie concesionari, care realizeaza revanzarea energiei electrice achizitionate de la unul sau mai multi furnizori de energie electrica catre consumatorii finali de energie electrica racordati la retelele acestora de distributie a energiei electrice.

Procedura stabileste modul de facturare a certificatelor verzi la consumatorii finali, modul de regularizare a certificatelor verzi la consumatorii finali precum si obligatiile de raportare privind facturarea/regularizarea certificatelor verzi aferente energiei electrice facturate/furnizate consumatorilor finali de catre furnizorii de energie electrica, operatorii de distributie, altii decat operatorii de distributie concesionari, care realizeaza revanzarea energiei electrice achizitionate de la unul sau mai multi furnizori de energie electrica catre consumatori finali de energie electrica racordati la retelele acestora de distributie a energiei electrice si de catre producatorii de energie electrica care alimenteaza cu energie electrica consumatorii racordati prin linii directe de centralele electrice pe care le detin.

Facturarea certificatelor verzi in conformitate cu prevederile procedurii aprobata prin OANRE nr. 187/2018 se realizeaza incepand cu data de 1 martie 2019.

Regularizarea anuala a contravalorii certificatelor verzi in conformitate cu prevederile acestei proceduri se realizeaza incepand cu data de 1 aprilie 2019.

Furnizorii de energie electrica, operatorii de distributie, altii decat operatorii de distributie concesionari, care realizeaza revanzarea energiei electrice achizitionate catre consumatorii finali de energie electrica racordati la retelele acestora de distributie a energiei electrice si producatorii de energie electrica care alimenteaza cu energie electrica consumatorii racordati prin linii directe de centralele electrice pe care le detin elaboreaza procedurile operationale proprii pentru facturarea cerficiatelor verzi si le transmit la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei pentru informare, dupa cum urmeaza:



   a) in termen de 45 de zile de la data obtinerii licentei pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, a licentei pentru prestarea serviciului de distributie a energiei electrice si/sau a licentei pentru exploatarea comerciala a capacitatilor de producere a energiei electrice, in cazul operatorilor economici care devin titulari de licenta dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin;

   b) in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a OANRE nr. 187/2018, in cazul operatorilor economici care comercializeaza energie electrica consumatorilor finali la data intrarii in vigoare a acestui ordin.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificate verzifurnizorimonitorul oficial


Data aparitiei: 19 Noiembrie 2018

Votati articolul "Procedura de facturare a certificatelor verzi a fost aprobata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X