Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Smart Bill Conta – sincronizarea facturilor si a incasarilor

Data aparitiei: 25 Aprilie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Smart Bill Conta – sincronizarea facturilor si a incasarilor

Continuam seria articolelor despre Smart Bill Conta cu informatii despre cum acesta functioneaza in relatie cu modulele de Facturare si Gestiune. Ecosistemul software de business la care aspira co-fondatorii programului consta in aceasta comunicare complexa dintre module, realizata de altfel prin sincronizarea datelor introduse.

Datele ce provin de la sursa primara, adica de la modulele de Facturare si Gestiune sunt astfel transmise cu precizie catre Smart Bill Conta. Procesul a inceput cu sincronizarea facturilor emise, precum si a incasarilor realizate, aferente lor, urmand sa continue cu toate documentele care genereaza note contabile.

 

SINCRONIZAREA FACTURILOR EMISE

 

Facturile emise in modulul de Facturare sau in cel de Gestiune pot fi usor si fidel preluate in Smart Bill Conta. Acest lucru poate fi realizat cu usurinta din meniul Sincronizare, unde poate fi selectata firma de unde se doreste preluarea datelor. Daca respectiva firma nu are acelasi CIF cu cea pe care se face preluarea, va aparea o solicitare de confirmare. Este important de mentionat faptul ca odata selectata pentru sincronizare, firma nu mai poate fi modificata. In continuare, este utilizat butonul Sincronizare si poate fi setata perioada pe care se doreste preluarea documentelor, asa cum apare in imaginea de mai jos:

Sincronizarea impune ca pentru fiecare produs ori serviciu sa fie indicat tipul contabil ce va putea fi selectionat din lista deschisa. Odata definit, acesta ramane salvat in Nomenclatoare/Tipuri produse, insa putand fi editat ulterior. Tot aici va fi indicat si codul NC in cazul produselor pentru care a fost aplicata taxarea inversa – esential in emiterea unei D394 corecte.

 

Urmeaza apoi o serie de pasi intuitivi propusi de aplicatie, sincronizarea putand fi astfel usor realizata.

 

 

SINCRONIZARE INCASARI


 

Incasarile inregistrate in modulele de Facturare si Gestiune pot fi si ele preluate in Smart Bill Conta.

Vor fi astfel generate automat in Smart Bill Conta notele de incasare si se vor lega de facturile respective. In cazul in care se incaseaza facturi cu TVA la incasare, va fi generata automat nota de decontare a sumei de TVA neexigibila 4428 = 4427. Vor fi preluate toate incasarile, cu exceptia celor realizate pe baza de bon fiscal.

Preluarea incasarilor din Facturare si Gestiune se face urmand aceiasi pasi ca la preluarea facturilor. Din meniul principal se alege optiunea “Sincronizare”, apoi se selecteaza perioada si se aleg tipurile de documente ce se doresc sincronizate:

Bine de stiut:

Este de preferat ca facturile de vanzare si incasarile sa fie sincronizate in acelasi timp, pentru rezultate optime.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X