email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt avantajele unui credit de la o IFN fata de unul bancar?

Care sunt avantajele unui credit de la o IFN fata de unul bancar?
creditifn

In Evul Mediu si in perioada renascentista, italienii isi ofereau serviciile financiare chiar in locurile unde nevoia de bani era imediata: in centrele comerciale din Florenta sau Venetia. Mai exact, ,,birourile’’ lor erau bancile din aceste centre iar astfel cei interesati aveau acces direct si rapid la un imprumut. Tocmai de aici vine si termenul de banca pentru institutiile care ofera astfel de servicii in zilele noastre. Acum, varietatea institutiilor care ofera credite este mult mai mare si pot fi atat bancare, cat si nebancare. 

 

Evident, posibilitatile sunt variate si in tara noastra, chiar din deceniul trecut si oamenii care au nevoie de sprijin financiar pot apela atat la credite bancare, cat si la credite de la o IFN. Care este insa diferenta dintre cele doua? .  

 

In primul rand, trebuie sa stii ca un credit de la o IFN sau credit IFN, asa cum este mai cunoscut, este un credit contractat de la o institutie financiara nebancara. In cele mai multe cazuri, suma imprumutata este mai mica in comparatie cu cea disponibila in cazul creditelor bancare, fiind o abordare mai potrivita in cazurile specifice in care avem nevoie de un sprijin financiar pentru un proiect sau pentru o mica investitie. Ce avantaje exista in cazul unui credit IFN, comparand aceasta optiune cu creditul bancar?

 

Perioada de rambursare - Cu toate ca un credit de la o IFN are o valoare mai redusa si perioada de rambursare este mai mica. Astfel, nu esti obligat sa te ,,legi la cap" pe o perioada foarte lunga si poti reduce riscurile la care te expui atunci cand faci un imprumut cu perioada de rambursare mai mare.

Precum am subliniat mai sus, un credit IFN este mai potrivit pentru investitii mai mici, rapide, pentru diverse momente oportune sau pentru finalizarea unui proiect important. Unele companii, precum Provident, iti ofera si o anumita libertate in alegerea perioadei pe care doresti sa rambursezi creditul, in functie de suma pentru care optezi.

 

Devii ,,bancabil" - Putini stiu ca, indiferent de faptul ca nu au mai facut imprumut la o banca, pot fi considerati ,,riscanti", tocmai pentru ca banca nu le poate aprecia comportamentul de consumator financiar fara un istoric in spate, ceea ce conduce la refuzul unui credit bancar. In schimb, exista o metoda prin care iti poti sustine planurile si deveni ,,bancabil’’ in acelasi timp.

 

In momentul in care contractezi un credit IFN si il rambursezi integral, in termenii si conditiile din contract, vei capata un anumit scor bancar, disponibil bancilor in Biroul de Credit. Astfel, odata ce demonstrezi ca esti responsabil din punct de vedere financiar, vei putea accesa si credite bancare cu valori mai ridicate.

 

Serviciile optionale - Fata de bancile traditionale, o parte din institutiile care ofera credit nebancar iti pun la indemana si servicii optionale, croite pe nevoile tale. Spre exemplu, Provident este compania care a initiat sistemul de gestionare la domiciliu a unui credit IFN, perfect pentru persoanele care nu au timp sau posibilitatea sa ramburseze creditul altfel. 

 

Acest serviciu optional si auxiliar presupune ca, dupa acceptarea solicitarii unui credit de la o IFN, un reprezentant se va deplasa in termen de 48 de ore la adresa specificata de tine pentru a-ti inmana banii. Apoi, saptamanal sau lunar, in functie de tipul de imprumut pentru care optezi, reprezentantul te va vizita pentru colectarea rambursului.

 

Se poate observa cu usurinta cum aceste avantaje ale creditelor de la o IFN vin in folosul consumatorului. Avand o plaja mai larga de posibilitati, putem face uz de beneficiile fiecarui tip de imprumut, in functie de nevoi. 

 

Desigur, in ambele cazuri, este necesar sa concepem si un plan de returnare a rambursului. Astfel, vom putea beneficia de credite si pe viitor, uneori chiar in conditii mai bune decat cele initiale! Alege si tu creditul potrivit nevoilor tale si da curs actiunilor pe care le-ai anticipat!


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
creditifn


Data aparitiei: 23 Decembrie 2019

Votati articolul "Care sunt avantajele unui credit de la o IFN fata de unul bancar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X