email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG 99/2020. Societate cu datorii restante. Care este termenul de plata fara accesorii?

OUG 99/2020. Societate cu datorii restante. Care este termenul de plata fara accesorii?
OUG 99/2020datoriidobanziaccesorii

Dezbatem in continuare cazul unei societati afectate de pandemia de COVID-19, care are datorii restante dupa instituirea starii de urgenta.

Vom afla care este termenul de plata fara accesorii. Expertul nostru prezinta noutatile introduse prin OUG nr. 99/2020, act publicat in Monitorul Oficial nr. 551 din data de 25 iunie 2020.
 

OUG 99/2020. Societate cu datorii restante: raspunsul specialistului

Ordonanta de urgenta nr. 99/2020 privind unele masuri fiscale, modificarea unor acte normative si prorogarea unor termene cu publicare in Monitorul Oficial, Partea I nr. 551 din 25 iunie 2020 prevede o serie de masuri de relaxare fiscala,din care redau cateva aspecte de interes ptr. dvs.
 
Se prelungesc pana la data de 25 octombrie 2020 inclusiv, urmatoarele facilitati:
 
- amanarea calculului dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale care au devenit scadente dupa data de 21 martie 2020.

- masurile de executare silita prin poprire a creantelor bugetare, cu exceptia executarilor silite care se aplica pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotarari judecatoresti definitive pronuntate in materie penala;

- procedura de rambursare a TVA realizata cu efectuarea ulterioara a inspectiei fiscale instituita prin OUG nr. 48/2020;

- amanarea calculului dobanzilor si penalitatilor pentru plata cu intarziere a ratelor din graficele de esalonare a ratelor neachitate conform Codului de procedura fiscala.

- Impozitul specific reglementat de Legea nr. 170/2016, pentru anul 2020, nu se datoreaza pentru o perioada de 90 zile.
 
- Sunt scutite de TVA pana la data de 1 octombrie 2020 livrarile, importurile si achizitiile intracomunitare de masti de protectie individuale si ventilatoare medicale efectuate catre/de institutiile publice responsabile;
 
- Se acorda o bonificatie de 10% platitorilor de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare si plata, platitorilor de impozit pe venitul microintreprinderilor, precum si platitorilor de impozit specific, care achita impozitul datorat la termenele scadente pentru trimestrul II 2020 si trimestrul III 2020. Masura se aplica si pentru contribuabilii care au un an fiscal modificat.
 
- Se prelungesc pana la data de 25 octombrie 2020 inclusiv: masura amanarii calculului dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente; masurile de executare silita prin poprire a creantelor bugetare; procedura rambursarii TVA cu inspectie fiscala ulterioara instituita prin OUG 48/2020; si calculul dobanzilor si penalitatilor pentru plata cu intarziere a ratelor neachitate din graficele de esalonare.
 

CONCLUZIE

Amanarea calculului dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale care au devenit scadente dupa data de 21 martie 2020 se aplica inclusiv obligatiilor de care amintiti (obligatiile la buget dupa instituirea starii de urgenta nu s-au putut vira pana in prezent).
 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Vera Constantin - Expert contabil.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG 99/2020datoriidobanziaccesorii


Data aparitiei: 29 Iunie 2020

Votati articolul "OUG 99/2020. Societate cu datorii restante. Care este termenul de plata fara accesorii?":
Rating:

Nota: 4.27 din 5 din 24 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X