email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi dileme de la 1 august! Cum trebuie sa gestioneze angajatorii noua modalitate de acordare a concediilor medicale

Noi dileme de la 1 august! Cum trebuie sa gestioneze angajatorii noua modalitate de acordare a concediilor medicale
concediu medicalsalarizare

Prin OUG 74/2021a fost modificata modalitatea de acordare a concediilor medicale, iar noile reglementarile vor intra in vigoare incepand cu data de 1 august. 

In anumite situatii indemnizatia de carantina se susporta din FNUASS doar o perioada de 5 zile in loc de 14 zile. Astfel, salariatii care revin din state aflate in zone considerate cu risc si carora le revine obligatia de a sta in carantina, vor beneficia de concediu medical de carantina suportat de stat redus de la 14 zile la 5 zile, dar carantina va dura tot 14 zile. Angajatorii trebuie sa cunoasca cum sa gestioneze aceasta situatii.

Modalitatea de aplicare a acestei reglementari, dar si a altora cuprinse in OUG 74/2021 urmeaza sa fie clarificate prin norme. In prezent, nu este clar ce se intampla cu cele 9 zile de carantina nesuportate de stat.

Toate aceste reglementari au ca scop respectarea drepturilor la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate in mod echitabil, dar si gestionarea corecta si eficienta a costurilor suportate din FNUASS”, a declarat recent Adrian Gheorghe, presedintele CNAS. Mai multe informatii AICI

ATENTIE!

Nu toti salariatii beneficiaza de concediu medical de carantina, ci doar cei care nu pot sa isi desfasoare activitatea de la domiciliu. Daca un salariat isi poate desfasura activitate la domiciliu, el va continua sa presteze activitate pe durata carantinei daca nu se afla in concediu de odihna si nu va beneficia de concediu de carantina.


Ai nevoie de sfaturile unui specialist in domeniu? Comanda lucrarea Consilier Ghid complet de Salarizare, ReviSal si Contributii Sociale si vei fi scos din incurcatura in absolut orice situatie.

Consilier Ghid complet de Salarizare, Revisal si Contributii sociale este o lucrare pe stick, actualizata permanent gratie unui soft special preinstalat (la fiecare introducere a stick-ului in calculator veti beneficia de informatii de ultima ora), care va ofera:

  • solutii complete, strict la obiect, cu temeiuri legale, studii de caz si sfaturi practice pentru orice problema legata de salarii, contributii, impozite, indemnizatii, pensii, REVISAL etc. - totul strans la un singur loc, organizat impecabil! 
     
  • comentarii avizate ale articolelor de lege din Codul  Fiscal modificate la inceputul anului 
     
  • sfaturi, recomandari si atentionari privind aplicarea corecta a legislatiei in vigoare in conformitate cu noile Norme de aplicare 
     
  • solutii si exemple privind respectarea cerintelor legale 
     
  • exemple de calcul al impozitelor pe venit, contributiilor, al diferitelor plafoane minime si maxime si al altor indici si indicatori 
     
  • studii de caz reale si actuale REZOLVATE, cu solutii sustinute intotdeauna de temeiuri legale in vigoare 

In doar cateva minute obtineti solutia pentru orice problema legata de salarizare!

Consilier Ghid complet de Salarizare, Revisal si Contributii sociale te conecteaza non-stop la realitatea domeniului in care lucrati! Descopera cuprinsul lucrarii aici. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medicalsalarizare


Data aparitiei: 29 Iulie 2021

Votati articolul "Noi dileme de la 1 august! Cum trebuie sa gestioneze angajatorii noua modalitate de acordare a concediilor medicale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii