Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Buletin ANAF: acte normative cu incidenta fiscala publicate in Monitor in perioada 24 - 28 ianuarie 2022

Data aparitiei: 04 Februarie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Buletin ANAF: acte normative cu incidenta fiscala publicate in Monitor in perioada 24 - 28 ianuarie 2022
cod fiscalOUG 4/2022sanctiuni

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) prezinta lista cu actele normative cu incidenta in materie fiscala, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 24 - 28 ianuarie 2022.

Actele normative de mai jos au fost publicate in buletinul nr. 4 anuntat in 2 februarie 2022. Cititi in randurile urmatoare ce acte normative contine lista publicata de ANAF!

Buletin ANAF 24 - 28 ianuarie 2022 – acte cu incidenta fiscala publicate  in Monitor

1. Ordinul ministrului finantelor nr. 56/2022 pentru imputernicirea persoanelor din cadrul aparatului de inspectie economico-financiara in vederea constatarii contraventiilor si aplicarii sanctiunilor prevazute la art. 23 din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern (Monitorul Oficial nr. 74 din 25 ianuarie 2022);

Extras din ordin

"Articolul 1

Se imputernicesc persoanele din cadrul aparatului de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art. 3 alin. (1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 101/2012, inclusiv serviciul de inspectie economico-financiara din cadrul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sa constate contraventiile si sa aplice sanctiunile conform prevederilor art. 24 lit. a) din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern, republicata, cu modificarile ulterioare.

Articolul 2

Directia generala de inspectie economico-financiara din cadrul Ministerului Finantelor, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si Directia generala de administrare a marilor contribuabili din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor lua masuri pentru aplicarea si ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin."



2. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare fiscala nr. 41/2022 privind abrogarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.338/2008 pentru aprobarea Procedurii privind indrumarea si asistenta contribuabililor de catre organele fiscale (Monitorul Oficial nr. 77 din 26 ianuarie 2022 );

3. Ordonanta Guvernului nr. 4/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru prorogarea unui termen (Monitorul Oficial nr. 92 din 28 ianuarie 2022 ).

OUG 4/2022 a introdus o serie de modificari in Codul fiscal referitoare la regimul accizelor.  

Extras din OUG:

"22. La articolul 342, dupa alineatul (1) se introduc sapte noi alineate, alineatele (1^1)-(1^7), cu urmatorul cuprins:

(1^1) Pentru micii producatori independenti de bere se aplica nivelul de accize prevazut la punctul 1.1 din anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul titlu, pentru micii producatori independenti de vinuri spumoase, precum si pentru micii producatori independenti de bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, nivelul accizelor prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul titlu este redus cu 50% din nivelul standard, doar daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) respecta cerintele prevazute la art. 336 pct. 16^1;
b) produce doar o singura categorie de produse, respectiv bere sau bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri;
c) productia realizata in ultimele 12 luni consecutive de functionare nu depaseste limitele cantitative maxime prevazute la alin. (1^2).

(1^2) Limitele cantitative maxime realizate de micii producatori independenti in ultimele 12 luni consecutive de functionare pentru mentinerea in categoria micilor producatori independenti, pentru fiecare categorie de produse in parte, sunt urmatoarele:

a) bere: 200.000 hl de produs;
b) vinuri: 1.000 hl de produs;
c) bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri: 15.000 hl de produs;
d) produse intermediare: 250 hl de produs.

(1^3) In situatia in care doi sau mai multi mici producatori independenti coopereaza, iar productia lor cumulata realizata in ultimele 12 luni consecutive de functionare nu depaseste limitele cantitative prevazute la alin. (1^2), se considera ca productia este realizata de un singur mic producator independent."


Sursa: ANAF 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X