email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate 21-25 iulie

amortizare mijloc fixreevaluarecheltuieli portocoltaxa de poluare

Inregistrarea in contabilitate a avansurilor de trezorerie

Contabilitatea avansurilor de trezorerie este parte componenta a contabilitatii trezoreriei ce asigura evidenta existentei si miscarii actiunilor detinute la entitatile afiliate, altor investitii pe termen scurt, disponibilitatilor in conturi la banci/casierie, creditelor bancare pe termen scurt si altor valori de trezorerie.

Avansurile de trezorerie sunt sume platite din casieria unitatii, angajatilor care efectueaza deplasari in interesul serviciului, pe baza ordinului de deplasare si a dispozitiei de plata din casierie.

Orice societatea din Romania este obligata in baza Legii 31/1990 a societatilor comerciale sa aiba POLITICI SI PROCEDURI CONTABILE, aprobate si avizate de consiliul de administratie! Prin urmare, in cadrul acestora trebuie sa prevederi cu privire la avansurile de trezorerie: care este valoarea de recunoastere in contabilitatea, care este fluxul documentelor, care este procedura de decontare a avansurilor de trezorerie etc. Atentie! Termenul de decontare al unui avans de trezorerie este stabilit in cadrul firmei, prin decizie interna si se mentioneaza obligatoriu in procedurile contabile ale societatii!

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Cheltuielile cu amortizarea unui mijloc fix reevaluat

Aveti posibilitatea sa procedati la reevaluarea imobilizarilor corporale existente la sfarsitul exercitiului financiar, cu reflectarea in contabilitate a rezultatelor acesteia.

In cazul in care efectuati reevaluarea imobilizarilor corporale, acest lucru trebuie prezentat in notele explicative, impreuna cu elementele supuse reevaluarii, metoda prin care s-au calculat valorile prezentate, precum si elementul afectat din contul de profit si pierdere.

Reevaluarea imobilizarilor corporale se face la valoarea justa de la data bilantului. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de profesionisti calificati in evaluare, membri ai unui organism profesional in domeniu, recunoscut national si international.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Operatiuni specifice cheltuielilor de protocol

“Depasire plafon protocol”, “autofactura”, “impozit pe profit curent si amanat” – iata doar cativa termeni cu care lucram atunci cand ne “scufundam” in aceasta veritabila mlastina fiscal-contabila. Cum ce mlastina? Cheltuielile de protocol! Nu cred ca exista contabil care sa nu fi avut cel putin un cosmar legat de aceste cheltuieli...

Scenariul este acelasi peste tot. Seful cumpara cafea, tigari, bauturi fine, apa minerala si inca o lista de alte 100 categorii de produse, iar dumneavoastra trebuie sa va bateti capul pentru ca totul sa se incadreze in plafonul de 2%. Asta in conditiile in care protocolul este un aspect delicat si atunci cand va viziteaza organul de control. Pe de o parte, aveti nevoie de protocol (pentru ca, nu-i asa, oameni sunt si cei ce controleaza si trebuie sa bea si ei o cafea), pe de alta, dosarele cu evidentele contabile legate de protocol sunt cam primele luate la verificat.

E mai mult decat evident: tot ceea ce inseamna protocol este extrem, extrem de complicat. Cu siguranta veti citi articolul dedicat cheltuielilor de protocol de pe http://www.contabilul.ro/ si veti descoperi ca formulele din lege sunt aproape la fel de complexe ca… Teorema lui Fermat. Din fericire, specialistii nostri au luat si au disecat toate operatiunile specifice acestor cheltuieli. Si acum totul este, spunem noi, mult mai simplu.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule. Taxa pe poluare pentru autovehicule

Incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, potrivit art. 2141 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, introdus prin Legea nr.343/2006, modificata si completata de O.U.G. nr. 110/2006, s-a datorat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule cu ocazia primei inmatriculari.

Au intrat sub incidenta acestei taxe autoturismele si autovehiculele comerciale cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone inclusiv.

Au fost exceptate de la plata taxei speciale autoturismele si autovehiculele special echipate pentru persoanele cu handicap si cele apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic care isi desfasoara activitatea in Romania.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Revista presei 21-25 iulie

Guvernul vrea mai multe controale pentru a majora veniturile bugetare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va intensifica actiunile de control la nivelul firmelor, potrivit unei decizii luate de Guvern miercuri. Prin aceasta masura se vrea combaterea evaziunii fiscale prin introducerea unei ordonante de urgenta cu noi modalitati de verificare a incasarilor de accize la uleiuri si produse petroliere, pentru majoritatea veniturilor bugetare. Astfel, Executivul vrea sa majoreze veniturile bugetare. Decizia a fost luata miercuri intr-o sedinta privind rectificarea bugetara si evolutia veniturilor colectate la bugetul de stat, audeclarat surse oficiale agentiei Mediafax ( Citeste mai departe )

Micul ghid al taxei pe poluare

Conform OUG 50/2008, taxa pe poluare va fi achitata de catre toti posesorii autoturismelor din categoria de omologare M1, cu cel mult 9 locuri, ai autovehiculelor pentru transport de persoane care au peste 9 locuri (categoriile de omologare M2 si M3), dar si de catre aceia care achizitioneaza autovehicule destinate transportului de marfuri (categoriile de omologare N1, N2 si N3). ( Citeste mai departe)

Finantari nerambursabile pentru investitiile marilor intreprinderi

Firmele mari (din categoria celor cu peste 250 de angajati sau care realizeaza o cifra de afaceri anuala de peste 50 milioane de euro) care doresc sa-si extinda capacitatea de productie ori sa-si modernizeze tehnologiile de fabricatie au, de-acum incolo, mai multe sanse de reusita. Si asta pentru ca Ministerul Economiei si Finantelor a lansat oferta publica pentru sprijinul financiar. ( Citeste mai departe)

NOUTATI Contabile 2024

Cartea Verde a Impozitului pe Venit si a Contributiilor 2024


Alegeti:

  •     sa fiti rapid si corect informat asupra modificarilor legislative ce va impacteaza munca;
  •     sa gasiti instant solutia potrivita pentru problemele dvs. specifice legate de calculul si plata impozitului pe venit si a contributiilor (CAS si CASS);
  •     sa aveti siguranta legala a actiunilor si deciziilor dvs.;
  •     sa economisiti timp, bani si energie!
  •     sa fiti ferit de rigorile noii legi (amenzile privind incalcarea disciplinei financiare au explodat! Ating chiar si 20.000 lei!)

Comandati acum exemplarul dvs. din lucrarea Cartea Verde a Impozitului pe Venit si a Contributiilor 2024!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amortizare mijloc fixreevaluarecheltuieli portocoltaxa de poluare


Data aparitiei: 25 Iulie 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate 21-25 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X