email
Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG nr. 35/2019 este in Monitorul Oficial. Actul vizeaza declaratia unica si restituirea taxei auto

OUG nr. 35/2019 este in Monitorul Oficial. Actul vizeaza declaratia unica si restituirea taxei auto
OUG nr. 35/2019monitorul oficialtaxa auto

OUG nr. 35/2019 din 23 mai 2019 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 427 din data de 30 mai 2019. Motivul actului il reprezinta adoptarea unor masuri fiscal-bugetare privind acordarea unor imprumuturi din Trezoreria Statului si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

 

Iata mai jos principalele masuri introduse prin OUG nr. 35/2019!

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se va putea depune si in format fizic, adica la ghiseu. S-a abrogat obligativitatea completarii si depunerii doar prin mijloace de depunere la distanta. Mai multe informatii AICI.

Restituirea sumelor reprezetand taxa speciala pentru autoturisme ai autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule se va face fara a opera compensarea.
 

Art. 61. -
"Prin derogare de la prevederile art. 167 din Legea nr. 207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, restituirea sumelor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se face fara a opera compensarea."

Art. IV. -


Dupa alineatul (3) al articolului 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal- bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.116 din 29 decembrie 2018, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduc trei noi alineate, alineatele (4) - (6), cu urmatorul cuprins:
"
(4) Pentru personalul incadrat in unitatile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unitatile administrativ- teritoriale, aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, influentele financiare determinate de cresterile salariale prevazute la alin. (1) se asigura prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administratiei publice».

(5) In aplicarea prevederilor alin. (4), influentele financiare determinate de cresterile salariale se acorda pe baza de documente justificative in conditiile stabilite prin contractele incheiate intre casele de asigurari de sanatate si unitatile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unitatile administrativ-teritoriale, reglementate prin ordin al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

(6) Pentru aplicarea prevederilor alin. (4) sumele aferente platii influentelor financiare determinate de cresterile salariale prevazute la alin. (1) se asigura pe anul 2019 prin virari de credite de angajament si credite bugetare de la titlul II «Bunuri si servicii»."

Art. I. -
(1) Prin derogare de la prevederile art. 61 alin. (1) si art. 63 alin. (41) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de la prevederile art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, unitatile administrativ-teritoriale pot solicita, in cursul anului 2019, contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in limita sumei de 700.000 mii lei, pentru plata subventiilor restante aferente furnizarii energiei termice catre populatie, in urmatoarele conditii:

a) rata de dobanda: ROBOR la 3 luni comunicata de Banca Nationala a Romaniei in ultima zi lucratoare a lunii anterioare autorizarii imprumutului plus o marja in functie de scadenta imprumuturilor, rata dobanzii rezultata ramane fixa pe toata durata de derulare a imprumutului. Marja se stabileste astfel:

(i) 1,5 puncte procentuale pentru scadente de pana la 3 ani, inclusiv;
(ii) 2,0 puncte procentuale pentru scadente intre 3 si 5 ani, inclusiv;
(iii) 2,5 puncte procentuale pentru scadente intre 5 si 10 ani, inclusiv;
(iv) 3,0 puncte procentuale pentru scadente intre 10 si 15 ani, inclusiv;
(v) 3,5 puncte procentuale pentru scadente intre 15 si 20 de ani, inclusiv;

b) perioada de rambursare: care este stabilita potrivit scadentei imprumutului acordat, cu posibilitatea rambursarii anticipate, partial sau integral;

c) limita de indatorare: 30%;

d) termenul-limita de depunere la directiile generale regionale ale finantelor publice/administratiile judetene ale finantelor publice a documentelor prevazute la alin. (9), pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale: 31 iulie 2019.

(2) Sumele acordate cu titlu de imprumut din veniturile din privatizare, contractate de unitatile administrativ-teritoriale, pot fi utilizate cu respectarea destinatiei prevazute la alin. (1). Responsabilitatea cu privire la utilizarea sumelor in scopul pentru care se contracteaza imprumutul revine in totalitate autoritatilor administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale.

(3) Rambursarea imprumuturilor prevazute la alin. (1) se efectueaza in transe trimestriale, egale, incepand cu trimestrul urmator acordarii acestora. Dobanda aferenta reprezinta un venit al bugetului Trezoreriei Statului, care se calculeaza lunar prin aplicarea ratei dobanzii la soldul imprumutului, incepand cu luna acordarii imprumutului, si se plateste trimestrial, in suma cumulata pana la zi.

(4) Drepturile si obligatiile partilor, termenii si conditiile de derulare a imprumuturilor contractate conform alin. (1) se stabilesc prin conventie de imprumut.

(5) Pentru neplata la termen a ratelor scadente si a dobanzilor de platit la imprumutul acordat se calculeaza o dobanda, pentru fiecare zi de intarziere, la nivelul dobanzii prevazute la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data stingerii obligatiei. Dobanda reprezinta venit al bugetului Trezoreriei Statului.

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG nr. 35/2019monitorul oficialtaxa auto

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 31 Mai 2019


Votati articolul "OUG nr. 35/2019 este in Monitorul Oficial. Actul vizeaza declaratia unica si restituirea taxei auto":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Doua firme care au acelas administrator se considere firme afiliate ?

Intrebare: Doua societati x si Y au acelas administrator , firma x cu obiect activitate vanzare en gross cumpara materiale pe care le vinde firmei Y aceasta fiin producatoare de tamplarie lemn(fabricarea produselor din lemn ) care la randul ei vinde produsul finit firmei x .
Administratorul este si asociat unic la firma Y insa nu detine parti sociale la X ,insa este ruda de grad 2 cu asociatul firmei X.
Cele doua firme se considera afiliate ?Am nevoie de dosarul preturilor de transfer ?

Raspuns: Simplu DA! In speţa prezenată X.SRL şi Y.SRL sunt afiliate. Dosarul Preţurilor...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 31 Mai 2019 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 8 + 4 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2021 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X