email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcel Bolos: 3 greseli pe care le fac utilizatorii privind e-Factura

Marcel Bolos: 3 greseli pe care le fac utilizatorii privind e-Factura
e-facturi erori

Intr-un context in care utilizarea e-Factura a devenit generalizata in relatiile comerciale incepand cu 1 ianuarie 2024, multe aspecte practice raman neclare. Intr-un articol anterior am oferit cateva exemple de probleme neprevazute cu care se confrunta antreprenorii si contabilii, facturi dublate si tot felul de erori tehnice.

De la inceputul anului, in Grupul Contabililor din Romania au fost postate mesaje referitoare la problemele intampinate in utilizarea e-Factura

Marcel Bolos: „Modulul e-Factura nu are probleme de functionalitate. S-au remarcat trei tipuri de greseli pe care le fac frecvent utilizatorii”

Cu toate acestea, Marcel Bolos infirma ca sistemul intampina probleme de functionare. Sistemul e-Factura este operational fara probleme si, de fapt, utilizatorii sunt cei care fac greseli in momentul incarcarii facturilor.

„Modulul e-Factura nu are probleme de functionalitate. Functioneaza fara niciun fel de intrerupere. Numarul facturilor, actualizat, a depasit astazi 4,2 milioane. Avem o valoare a facturilor inregistrate de 19 miliarde de lei. E un lucru extraordinar de bun pentru tara”.

Acesta a subliniat ca, dupa trimiterea a peste 4,2 milioane de facturi prin sistem, au fost identificate trei erori facute de multi utilizatori, care au generat dificultati.  

„S-au remarcat 3 tipuri de greseli pe care frecvent le fac utilizatorii.


Dupa ce au apasat „Trimite”, nu asteapta ca factura electronica sa fie trimisa si tot apasa de nenumarate ori, iar din aceasta cauza apare in sistem emisa de mai multe ori factura electronica.

A doua: ca sa corecteze codul fiscal, trebuie sa faca factura de stornare. Aceasta chestiune care tine de stornare si de numarul mare de stornari e destul de neconfortabila. Trebuie sa inteleaga utilizatorii ca o factura incarcata in sistem ramane acolo si se contabilizeaza la TVA, pe care urmeaza fie sa-l deduca sau sa-l colecteze. 

A treia chestiune: sistemele informatice terte, cele prin care se asigura transmiterea in modulul e-Factura, sistemele informatice proprii, acelea de multe ori, la interoperabilitatea cu e-Factura, pot da erori”, a explicat ministrul pentru Digi24.ro

Ce masuri se vor lua pentru a-i ajuta pe utilizatori

De asemenea, Bolos a mai declarat ca a discutat deja cu echipa tehnica si au convenit anularea trimiterii repetate a documentelor ca urmare a erorilor utilizatorilor.

Foto: pexels.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-facturi erori


Data aparitiei: 11 Ianuarie 2024

Votati articolul "Marcel Bolos: 3 greseli pe care le fac utilizatorii privind e-Factura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X