email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcel Bolos solicita proceduri mai simple pentru e-Factura

Marcel Bolos solicita proceduri mai simple pentru e-Factura
e-factura 2024facturare electonicawebinar e-factura

Facturarea electronica a adus cu sine o serie de provocari neasteptate in practica. Cu prilejul unei sedinte de la Ministerul Finantelor, Marcel Bolos a solicitat reprezentantilor CNIF, STS si ANAF sa gaseasca solutii inovatoare pentru simplificarea procedurilor, facilitand astfel adoptarea eficienta a facturilor electronice de catre mediul de afaceri si eliminand orice obstacole inutile.

Marcel Bolos cere simplificarea procedurii e-Factura: "Trebuie sa ne punem in pielea antreprenorilor"

Marcel Bolos a solicitat o simplificare a procedurii de emitere a facturilor electronice, subliniind importanta unei abordari mai eficiente in acest sens. 

„Nu este suficient doar ca sistemul sa functioneze, trebuie sa ne mai punem si in pielea antreprenorilor. Dupa ce ca au de indeplinit aceasta obligativitate, nu mai au nevoie si sa piarda timpul cu diverse disfuntionalitati care se pot rezolva”, a zis ministrul Marcel Bolos.

Factura electronica in 2024: cele mai frecvente 50 de dificultati intalnite in practica de contabili! Iata ce solutii ofera expertii!


In plus, Ministerul Finantelor a comunicat intentia de a organiza o serie de webinarii dedicate implementarii sistemului e-Factura. Echipa, compusa din specialisti ai Ministerului Finantelor si ai ANAF, va oferi asistenta personalizata, adresandu-se nevoilor individuale si intrebarilor specifice ale participantilor.

„Orice schimbare vine la pachet cu o perioada de adaptare, care poate necesita timp si efort. In tot acest proces, mizam ca o colaborare stransa va face aceasta tranzitie mai accesibila. Tocmai de aceea, organizam o serie de webinarii in care sa raspundem tuturor intrebarilor care apar pe tema implementarii e-Factura. Echipa MF/ANAF va oferi sprijin personalizat, adaptat nevoilor si intrebarilor specifice”, a anuntat lunea trecuta Marcel Bolos, pe pagina sa de Facebook.

Imbunatatiri e-Factura: Nu mai pot fi introduse facturi duplicat 

Asa cum MF a precizat intr-un comunicat de presa, din 16 ianuarie sistemul nu mai permite introducerea facturilor duplicat.

In continuare, un nou pas la care se lucreaza este posibilitatea de a trimite facturi in numele furnizorului (autofacturarea).

„Putini credeau ca vom fi a patra tara din Uniunea Europeana care reuseste sa implementeze acest sistem, despre care am spus de la bun inceput ca este vital pentru lupta noastra cu evaziunea. Iata ca pana acum nu au fost intervale de timp in care sistemul sa nu functioneze. Echipa CNIF/ANAF a inceput sa lucreze de aproape cu firmele care ofera servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, pentru ca orice imbunatatiri care pot sa faca mai usoara viata contribuabililor sa fie implementate. Nu excludem ca pot sa apara dificultati si ca pot fi identificate aspecte care necesita imbunatatiri, tocmai de aceea abordarea este una cat se poate de constructiva; suntem langa contribuabili si nu se aplica niciun fel de sanctiuni pana in aprilie. Ne-am angajat sa fim flexibili si receptivi la feedback, cred ca asta este cel mai important. In final, cu siguranta vom depasi toate dificultatile si ne vom asigura ca sistemul e-Factura este o solutie robusta si adaptabila la nevoile in continua schimbare ale mediului de afaceri”, a transmis ministrul Marcel Bolos.

Foto: pexels.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-factura 2024facturare electonicawebinar e-factura


Data aparitiei: 30 Ianuarie 2024

Votati articolul "Marcel Bolos solicita proceduri mai simple pentru e-Factura":
Rating:

Nota: 4.6 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X