Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Sistemul actual de calcul al impozitului pe cladiri si teren se va mentine pana in 2026

Data aparitiei: 25 Octombrie 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sistemul actual de calcul al impozitului pe cladiri si teren se va mentine pana in 2026
impozit pe cladiriimpozit pe terenuriOG nr.16/2022taxe pe proprietate

Guvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta adoptata recent, sa mentina actualul mod de calcul al impozitelor pe cladiri si terenuri pana la inceputul anului 2026. 

Guvernul a aprobat prorogarea termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor referitoare la impozitul pe cladiri si impozitul pe teren prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale, de la data de 1 ianuarie 2025 la data de 1 ianuarie 2026.

Actualul sistem de calcul al acestor impozite locale se va mentine pana la inceputul anului 2026

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat ca, in 2025, romanii vor achita aceleasi taxe pe proprietate ca si in anul precedent, amanand implementarea noului sistem de calcul. 

„Anul viitor romanii platesc aceleasi impozite pe proprietate! Am amanat pana la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru cladiri, pe baza valorii din studiile de piata. Pana atunci, Ministerul Finantelor trebuie sa isi construiasca o structura specializata, iar Agentia de Cadastru are obligatia de a furniza date catre aceasta structura”, a declarat Ciolacu la inceputul sedintei de Guvern.

Ministerul Finantelor va avea o structura de specialitate

In plus, Guvernul a anuntat ca Ministerul Finantelor va crea o structura de specialitate pentru implementarea reformei privind impozitarea proprietatilor imobiliare, conform recomandarilor oferite de Banca Mondiala si Fondul Monetar International.

„Pentru implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliara va fi infiintata in cadrul Ministerului Finantelor o structura de specialitate, potrivit recomandarilor institutiilor internationale ce au acordat asistenta tehnica – Banca Mondiala si FMI. Implementarea reformei impozitului pe proprietatea imobiliara reprezinta un angajament asumat prin PNRR”, se arata si in comunicatul Guvernului.

Foto: pixabay.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X