email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3.5. Obiectul impunerii - Impozitul pe spectacole

Cuvinte cheie:

  • bilete de intrare/abonamente
  • discoteca/videoteca
  • activitati neimpozabile

Daca sunteti organizator de manifestari artistice si competitii sportive sunteti obligat sa inregistrati abonamentele si biletele de intrare la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala aveti sediul.

Tarifele biletelor de intrare si/sau abonamentelor le veti afisa la casele de vanzare a biletelor si la locul de desfasurare a spectacolelor, fiind interzisa incasarea unor sume care depasesc tarifele precizate pe biletele de intrare si/sau abonamente.

Daca organizati spectacole in deplasare sau in turneu sunteti obligat sa vizati biletele de intrare si abonamentele la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala se desfasoara spectacolele.

Biletele de intrare (cod 14.4.80) si abonamentele (cod 14.4.81) se tiparesc la tipografii special desemnate si sunt considerate documente cu regim special, in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora.

Acestea se vizeaza pe baza unei cereri formulate de catre dvs., prin aplicarea mentiunii „vizat“, a semnaturii functionarului public din compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale si a stampilei acestuia pe coperta din spate a fiecarui carnet de abonamente sau bilete de intrare la spectacole.

Abonamentele si biletele de intrare la spectacole inregistrate, ramase nevandute, in situatia in care nu mai pot fi utilizate, le anulati prin aplicarea unei stampile sau prin inscrierea cu cerneala a cuvantului „anulat” si le pastrati pana la distrugere. Cu ocazia distrugerii abonamentelor si biletelor de intrare, functionarul public desemnat in acest scop intocmeste procesul-verbal de distrugere.

Totodata, sunteti obligat sa pastrati in arhiva toate marcile de control de la abonamentele si de la biletele de intrare vandute, precum si copertile carnetelor respective, acestea constituind documente justificative.

Evidenta abonamentelor si biletelor de intrare la manifestari artistice si competitii sportive o tineti prin completarea Registrului pentru evidenta abonamentelor si a biletelor de intrare la spectacole, al carui model este prevazut de Normele metodologice privind tiparirea, inregistrarea, vanzarea, evidenta si gestionarea abonamentelor si biletelor de intrare la spectacole, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 846/2002.

IMPORTANT:

In cazul videotecilor si discotecilor nu se aplica prevederile referitoare la tiparirea, inregistrarea, avizarea, evidenta si inventarul biletelor de intrare si al abonamentelor.

Exemplu:

Impozitul pe spectacole il platiti lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se realizeaza venitul, la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza se desfasoara spectacolul.

Daca sunteti organizator de manifestari artistice si competitii sportive veti depune lunar „Decontul de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul manifestarilor artistice si competitiilor sportive organizate de persoanele fizice si de persoanele juridice“ – model ITL – 013, precum si impozitul pe spectacole datorat, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se realizeaza venitul, la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in a caror raza teritoriala aveti sediul sau domiciliul, dupa caz. Incasarile din vanzarea abonamentelor si biletelor de intrare la spectacole le evidentiati in decontul de impunere distinct pe fiecare forma de spectacol, cu precizarea localitatii in care acesta s-a desfasurat.

Daca organizati activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca veti depune lunar ,Declaratia de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole, in cazul activitatilor artistice si distractive de videoteca si discoteca” – model ITL – 012, pana cel tarziu la data de 15 inclusiv, pentru luna urmatoare.

Societatea comerciala ESPERANTO S.R.L. organizeaza spectacole de discoteca in luna martie 2005 in localul „VRAJA MARII” din localitatea Constanta.

Pana la data de 15 februarie inclusiv, societatea va depune declaratia de impunere – model ITL – 012, din care rezulta suprafata incintei localului, precum si zilele in care se desfasoara spectacolele.

Impozitul pe spectacole aferent lunii martie 2005 va fi achitat de societate pana la data de 15 aprilie 2005 inclusiv.

In calitate de platitor de impozit pe spectacole sunteti, de asemenea, obligati:

  • sa respectati normele tehnice privind tiparirea, inregistrarea, vizarea, evidenta si gestionarea, dupa caz, a abonamentelor si a biletelor de intrare la spectacole;
  • sa eliberati bilete de intrare la spectacole pentru toate sumele incasate si sa nu practicati tarife mai mari decat cele inscrise pe bilete;
  • sa puneti la dispozitia organelor de control documentele care atesta calculul si plata impozitului pe spectacole.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 27 Februarie 2006

Votati articolul "3.5. Obiectul impunerii - Impozitul pe spectacole":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X