email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Investitorilor Straini vrea mentinerea cotelor actuale de impozit si TVA

Consiliul Investitorilor Straini (CIS) sustine mentinerea cotelor actuale de impozit si TVA si propune ca alternativa pentru cresterea veniturilor bugetare largirea bazei de impozitare si eficientizarea sistemului de colectare a taxelor si impozitelor.

"Mentinerea unei stabilitati in domeniul fiscal trebuie sa fie un obiectiv ferm al autoritatilor, pentru a asigura un mediu legislativ stabil in situatia actuala, iar acesta reprezinta elementul cheie prin care Romania continua sa atraga noi investitii", a declarat, vineri, Serban Toader, responsabil pe axa de fiscalitate in cadrul CIS si Senior Partner KPMG.

El a aratat ca, in contextul economic actual, este necesara concentrarea eforturilor autoritatilor, nu atat pe modificarea cotelor de impunere, masura ce ar putea avea efecte negative asupra mediului privat, cat pe identificarea unor modalitati alternative de crestere a veniturilor la bugetul de stat.

Toader crede ca este necesara introducerea unei legislatii fiscale de relansare economica, care sa permita contribuabilor sa isi declare voluntar obligatiile fiscale reale, precum si posibilitatea acestora de a-si negocia direct impozitele cu autoritatile fiscale.

O alta masura importanta pentru majorarea veniturilor bugetare este si cresterea rolului de prevenire si de conformare fiscala, pe care trebuie sa il aiba autoritatile fiscale.

"Imbunatatirea rolului preventiv pe care trebuie sa-l aiba autoritatile fiscale reprezinta o alta modalitate de atragere a veniturilor din economia subterana si, implicit, din marire a veniturilor la bugetul de stat", a mai spus Toader.

Pentru aceasta, oficialul CIS considera ca este necesara fluidizarea procesului de solutionare a particularitatilor care apar in aplicarea legislatiei actuale, prin adoptarea in timp util a actelor normative si urmarirea aplicarii principiului responsabilitatii fiscale.

In contextul economic si politic actual, Toader sustine ideea ca stabilitatea politicii fiscale trebuie sa fie prioritatea autoritatilor romane, in scopul mentinerii unui climat pozitiv si al sustinerii unui mediu de afaceri puternic.

De asemenea, elementele necesare unei asemenea politici sunt elaborarea unei strategii fiscale coerente pe termen mediu si lung si o mai buna transparenta decizionala, coroborata cu imbunatatirea parteneriatului dintre autoritati si contribuabili, in special printr-un dialog permanent cu mediul privat.

"Luarea unor decizii pe termen scurt, fara a se cuantifica impactul pe termen lung, e ca si cand ai lua un medicament sa scapi de raceala si peste doua zile te-ai imbolnavit de inima", a explicat Toader.

Potrivit lui Shachar Shaine, presedintele CIS, autoritatile ar trebui sa se orienteze catre eficientizarea cheltuielilor bugetare, dar si atragerea fondurilor europene pentru infrastructura.

El admite insa ca este mult mai greu sa se realizeze economii pe partea cheltuielilor bugetare decat o crestere a gradului de colectare.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 19 Octombrie 2009

Votati articolul "Consiliul Investitorilor Straini vrea mentinerea cotelor actuale de impozit si TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X