Â
Ministerul Finantelor Publice lucreaza la un proiect de act normativ care prevede impozitarea cu 90% a tot ceea ce depaseste 9.500 de RON la salariile angajatilor la companiile de stat, vizandu-se crearea unui asa-numit "fond de solidaritate", au confirmat pentru HotNews.ro surse din minister. Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.
Practic, in cazul unui salariu de 10.000 de lei, suma ce depaseste 9.500 de lei (500 de lei) va fi impozitata cu 90%, potrivit proiectului in lucru.
Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.
Acesta a declarat, citat de Mediafax: "S-a discutat despre entitatile care sunt platite din buget.
In cazul acestor entitati economice, eventual poate fi vorba despre o taxa de solidaritate, care oricum se va aplica tuturor celor cu venituri peste un anumit nivel", a spus Vladescu, intrebat fiind daca reducerile de salarii se vor aplica si celor din companiile de stat.
In plus, Guvernul va extinde baza de impunere pentru impozitul pe venit incluzand si tichetele de masa, veniturile din castigurile de capital, inclusiv dobanzile la depozitele bancare, si platile compensatorii, si va elimina scutirile de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT.
Documentul mai prevede reducerea cu 25% a salariilor, dar si a sporurilor si altor plati de natura salariala pentru toti salariatii din sectorul public, incepand cu 1 iunie 2010, precum si "rationalizarea" in continuare a numarului de salariati din sectorul public, in lunile urmatoare.
Se elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajatii din sectorul public, masura ce va fi prevazuta în bugetul pentru 2011 si va conta pentru virarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana.
Astfel, pentru acordarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana, care este programata pentru ultimul trimestru al acestui an, Guvernul trebuie sa faca progrese si în implementarea bugetului 2010, ce vizeaza o tinta de deficit guvernamental de 7% din PIB în termeni ESA95, si sa respecte tinta din bugetul pentru cheltuielile cu bunuri si servicii, excluzând rambursarea arieratelor acumulate, se arata în Memoramdum.