email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inca un proiect de modificare a Normelor Codului Fiscal

normecodul fiscal

 

Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica un Proiect de modificare a Normelor Codului Fiscal., El va fi disponibil pentru sugestii si pareri pana la 22 august, ceea ce inseamna ca de la inceputul lunii septembrie ar putea fi aplicat.

Ce prevede aceasta noua modificare a Normelor? Se explica in Nota de Fundamentare.

 "Intrucat, in prezent, exista venituri asupra carora nu se calculeaza contributiile sociale, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale este creat cadrul legal de a se achita contributiile sociale la venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale,

Intrucat, in prezent cadrul legal existent reglementeaza exceptarea de la categoria veniturilor de natura profesionala a celor realizate din transferul proprietatilor imobiliare, se impune aducerea clarificari asupra acestei categorii de venituri prin completarea textului cu sintagma „patrimoniul personal” si pe cale de consecinta reformularea literei f) astfel: „f) veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”.

De asemenea, se impune modificarea art.12 din anexa nr.2 la hotararea mentionata in sensul reglementarii modului de determinare a punctajului anual si a stagiului de cotizare aferente acestei categorii de persoane"

Iata cum arata proiectul efectiv.
 
"Proiect de Hotarare pentru modificarea Anexei nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal,
 
HOTARARE

pentru modificarea Anexei nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea  Normelor  metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale


 
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
 
    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
 
          Articol unic – Anexa nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.542 din 3 august 2010, se modifica dupa cum urmeaza:
 
1. Alineatul (1), litera f) de la articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“ f) veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal; “
 
2. Articolul 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art.12 - (1) Stagiul de cotizare realizat de persoanele prevazute la art. 5 alin. (1), in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale il constituie perioada pentru care s-a datorat si platit contributia individuala de asigurari sociale.
(2) Pentru persoanele prevazute la art. 5 alin. (1), la determinarea punctajului lunar se utilizeaza suma obtinuta in urma aplicarii asupra venitului net care a constituit baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale, a raportului dintre cota de contributie individuala de asigurari sociale si cota de contributie de asigurari sociale aprobata pentru locuri de munca in conditii normale.”

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
normecodul fiscal


Data aparitiei: 13 August 2010

Votati articolul "Inca un proiect de modificare a Normelor Codului Fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X