email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a aprobat procedura de control privind importul si exportul organismelor modificate genetic

importexportMFPorganisme modificate geneticordinul 2902
MFP a publicat un Ordin pentru aprobarea Procedurii de control privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic.

Puteti citi mai jos, integral, Ordinul si Procedura de control

Ordinul 2902 din 30 decembrie 2010 (Ordinul 2902/2010)

pentru aprobarea Procedurii de control privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic

   Ministerul Mediului si Padurilor
   Ministerul Finantelor Publice

   Avand in vedere prevederile Referatului de aprobare al Directiei biodiversitatii din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor nr. 113.444/SM din 8 februarie 2010,
   in temeiul art. 63 alin. (1) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu a organismelor modificate genetic, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 247/2009, al art. 15 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

   ministrul mediului si padurilor si ministrul finantelor publice emit prezentul ordin.

   Art. 1. - Se aproba Procedura de control privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic, prevazuta in anexa ce face parte integranta din prezentul ordin.
   Art. 2. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   

Ministrul mediului si padurilor,                   Ministrul finantelor publice,
         Laszlo Borbely                                Gheorghe Ialomitianu
 

   ANEXA
 
   PROCEDURA DE CONTROL
privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic

   Art. 1. -
(1) Obiectivul Procedurii de control privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic obtinute prin tehnicile biotehnologiei moderne, definite conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu a organismelor modificate genetic, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 247/2009, desfasurata pe teritoriul vamal al Romaniei, este asigurarea protectiei sanatatii umane si a mediului, in contextul miscarii transfrontiera a organismelor vii modificate genetic.
   
(2) Prezenta procedura se aplica fara a incalca alte prevederi din legislatia nationala si internationala privind transportul international al marfurilor, cat si identificarea, detectia, ambalarea si etichetarea marfurilor in general si a marfurilor modificate genetic in particular.
   
(3) Sunt supuse prevederilor prezentei proceduri marfurile modificate genetic mentionate in anexa nr. 1.
 
 Art. 2. - Introducerea sau scoaterea in/din Romania a marfurilor modificate/nemodificate genetic incadrate la codurile tarifare prevazute in anexa nr. 1 este permisa numai prin punctele de trecere a frontierei de stat in care sunt organizate posturi de inspectie la frontiera unde se efectueaza controale fitosanitare, sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor.
   
Art. 3. -
(1) Marfurile modificate genetic incadrate la codurile tarifare prevazute in anexa nr. 1 pot fi introduse/scoase in/din Romania si plasate numai sub unul dintre urmatoarele regimuri vamale: punere in libera circulatie, export sau tranzit, definite conform reglementarilor vamale in vigoare.
 
 (2) Marfurile modificate genetic incadrate la codurile tarifare prevazute in lista A din anexa nr. 1 pot fi introduse/scoase in/din Romania si plasate sub unul dintre regimurile vamale mentionate la alin. (1) pe baza declaratiei pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, din care sa rezulte ca acestea sunt modificate genetic.
   
(3) Marfurile modificate genetic prevazute in lista B din anexa nr. 1 pot fi introduse in Romania numai in scopul activitatilor de cercetare sau testare. Acestea pot fi plasate sub regimul vamal de punere in libera circulatie, cu prezentarea la biroul vamal a urmatoarelor documente:
   a) declaratia pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic, din care sa rezulte ca sunt modificate genetic;
   b) acordul de import emis de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
   
(4) Marfurile modificate genetic prevazute in lista B din anexa nr. 1 pot fi scoase din Romania si pot fi plasate sub regimul vamal de tranzit sau de export pe baza declaratiei pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic, din care sa rezulte ca sunt modificate genetic.
   
(5) Marfurile nemodificate genetic incadrate la codurile tarifare prevazute in anexa nr. 1 pot fi plasate sub orice regim vamal, definit conform reglementarilor vamale in vigoare, pe baza declaratiei pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, din care sa rezulte ca acestea nu sunt modificate genetic.
   
Art. 4. -
(1) Autoritatea vamala permite plasarea marfurilor incadrate la codurile tarifare prevazute in anexa nr. 1 sub unul dintre regimurile vamale definite conform reglementarilor vamale, cu respectarea prevederilor prezentului articol.
   
(2) In cazul in care marfurile din anexa nr. 1 intra/ies in/din Romania pe baza declaratiei pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor modificate genetic, o copie a declaratiei se anexeaza la declaratia vamala, cu mentiunea "conform cu originalul restituit operatorului economic", inscrisa de agentul vamal, care verifica pentru fiecare transport si completarea de catre operatorul economic a punctelor 1-8 din declaratia pe propria raspundere.
   
(3) La acordarea liberului de vama pentru marfurile prevazute la alin. (2), autoritatea vamala semneaza si stampileaza declaratia pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor modificate genetic, inscriind pe aceasta numarul si data declaratiei vamale.
   
(4) In cazul marfurilor care fac obiectul listei B din anexa nr. 1, care sunt modificate genetic si sunt introduse in Romania sub regimul vamal de punere in libera circulatie, se prezinta la biroul vamal declaratia pe propria raspundere privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic si acordul de import. Agentul vamal inscrie pe copiile acordului de import si ale declaratiei pe propria raspundere numarul si data declaratiei vamale si anexeaza la declaratia vamala copii fata-verso ale acestor documente, inscriind pe acestea mentiunea "conform cu originalul restituit operatorului economic".
   
Art. 5. -
(1) Operatorii economici care scot din Romania, sub regim vamal de export, marfuri care fac obiectul listei B din anexa nr. 1 si prezinta la biroul vamal declaratie pe propria raspundere conform careia marfurile sunt modificate genetic sunt obligati ca, in termen de 7 zile lucratoare inainte de fiecare export, sa informeze comisariatul judetean al Garzii Nationale de Mediu pe a carui raza teritoriala isi are sediul persoana juridica cu privire la operatiunile ce urmeaza a fi efectuate. Informarea se face prin transmiterea unei copii a declaratiei pe propria raspundere prin posta, posta electronica sau fax.
   
(2) Operatorii economici care introduc/scot in/din Romania, sub regim vamal de punere in libera circulatie/export, marfuri care fac obiectul anexei nr. 1 si prezinta la biroul vamal declaratia pe propria raspundere conform careia marfurile nu sunt modificate genetic sunt obligati ca, in termen de 3 zile lucratoare de la efectuarea operatiunii vamale de import sau in termen de 7 zile lucratoare inainte de efectuarea operatiunii vamale de export, sa informeze comisariatul judetean al Garzii Nationale de Mediu pe a carui raza teritoriala isi are sediul persoana juridica cu privire la operatiunea efectuata. Informarea se face prin transmiterea unei copii a declaratiei pe propria raspundere prin posta, posta electronica sau fax.
   
Art. 6. -
(1) Birourile vamale pot solicita, prin convocare scrisa transmisa prin fax sau posta electronica, efectuarea unui control de specialitate de catre reprezentantii comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu pe a carui raza se afla biroul vamal, in cazul in care exista suspiciuni privind concordanta datelor din documentele prezentate autoritatii vamale.
   
(2) Comisariatul judetean al Garzii Nationale de Mediu confirma prin fax sau posta electronica, in cadrul termenului fixat de autoritatea vamala pentru confirmare, participarea la controlul de specialitate pentru marfurile supuse vamuirii, nominalizeaza persoana care participa la control si intocmeste procesul-verbal de constatare.
   
Art. 7. -
(1) Personalul imputernicit al comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu controleaza marfurile din domeniul de competenta prin:
   a) verificarea documentelor de insotire a transportului de marfuri care fac obiectul anexei nr. 1;
   b) verificarea identitatii marfurilor conform Registrului comunitar al alimentelor si furajelor modificate genetic autorizate, disponibil pe pagina de internet a Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/food/dyna/gm_register/index_en.cfm);
   c) verificarea completarii declaratiei pe propria raspundere prevazute in anexa nr. 2.
   
(2) Rezultatul controlului prevazut la alin. (1) este mentionat in procesul-verbal de control si, daca se stabileste ca identitatea marfurilor nu este conforma cu documentele insotitoare, personalul imputernicit al comisariatului judetean din cadrul Garzii Nationale de Mediu dispune urmatoarele masuri:
   a) returnarea marfii in cauza destinatarului pe cheltuiala importatorului;
   b) aducerea la cunostinta organelor de cercetare penala a existentei unor neconformitati la introducerea/scoaterea in/din tara a marfurilor in cauza.
   
Art. 8. - La solicitarea autoritatilor implicate in aplicarea prevederilor prezentei proceduri, autoritatea vamala comunica datele statistice disponibile referitoare la operatiunile vamale de punere in libera circulatie si export efectuate cu marfuri prevazute in anexa nr. 1.
   
Art. 9. - Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.

   ANEXA  Nr. 1
la procedura

   Lista A - Marfuri modificate genetic in cazul carora se acorda permisiunea introducerii/scoaterii pe/de pe teritoriul Romaniei pentru introducere pe piata (cultivare comerciala/prelucrare industriala pentru alimente si hrana pentru animale)
   

+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|Nr. |  Codul tarifar  |                   Denumirea marfii                    |
|crt.|                 |                                                       |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 1. |0709 90 60       |Porumb dulce                                           |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 2. |0712 90 11       |Hibrizi destinati insamantarilor                       |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 3. |0712 90 19       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 4. |1005 10 11       |Hibrizi dubli si hibrizi incrucisati                   |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 5. |1005 10 13       |Hibrizi incrucisati de 3 ori                           |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 6. |1005 10 15       |Hibrizi simpli                                         |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 7. |1005 10 19       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 8. |1005 10 90       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 9. |1005 90 00       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|10. |1201 00 90       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|11. |ex. 1205 10 90   |Altele (de rapita)                                     |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|12. |ex. 1205 90 00   |Altele (de rapita, altele decat destinate insamantarii)|
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|13. |1207 20 90       |Altele                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|14. |0603 12 00       |Garoafe                                                |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
 
   Lista B - Marfuri modificate genetic in cazul carora se acorda permisiunea introducerii/scoaterii in/din Romania numai in scopul activitatilor de cercetare sau testare
   

+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|Nr. |  Codul tarifar  |                   Denumirea marfii                    |
|crt.|                 |                                                       |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 1. |0701 10 00       |Destinati insamantarii                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 2. |0701 90 10       |Destinati fabricarii amidonului                        |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 3. |ex. 0706 10 00   |Morcovi si napi (napi)                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 4. |0709 90 70       |Dovlecei                                               |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 5. |0807 20 00       |Papaya                                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 6. |1006 10 10       |Destinate insamantarii                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 7. |1201 00 10       |Destinate insamantarii                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 8. |ex. 1205 10 10   |Destinate insamantarii (de rapita)                     |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
| 9. |ex. 1205 90 00   |Altele (de rapita, destinate insamantarii)             |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|10. |1207 20 10       |Destinate insamantarii                                 |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|11. |1209 21 00       |De lucerna                                             |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
|12. |ex. 0301 10 90   |De apa sarata (Danio reiro - pestele-zebra)            |
+----+-----------------+-------------------------------------------------------+
 

   ANEXA  Nr. 2*)
la procedura
   ___________
   *)Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.   

+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|                                DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE                        |
|     privind miscarea transfrontiera a organismelor vii modificate genetic in             |
| conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2007        |
|   privind introducerea deliberata in mediu a organismelor modificate genetic         |
|   aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 247/2009                               |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
                             Se completeaza separat pentru fiecare cod unic de identificare
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|1.                                                     COD TARIFAR1                                                |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Cod:                                                 |[ ] nu este marfa modificata genetic2                |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|                                                         |[ ] este marfa modificata genetic3                     |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
|2.        DATELE DE CONTACT ALE OPERATORULUI ECONOMIC                 |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
+---------------------------+-----------------------------------------+--------------------------+
|                                       |[ ] EXPORTATOR                         |[ ] IMPORTATOR      |
+-----------------------------------------+---------------------------------------+---------------+
|Denumire persoana juridica               |                                                                         |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Sediu                                                |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                        |                                                                            |
+-----------------------------------------+---------+---------------------------------------------+
|Nr. certificat de inregistrare Registrul           |                                                              |
|comertului/echivalent                                     |                                                              |
+---------------------------------------------------+---------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|3. PERSOANA DE CONTACT PENTRU OPERATORUL ECONOMIC              |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Nume, prenume                              |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Strada, numar                                  |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                       |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|4.DATELE DE CONTACT ALE TRANSPORTATORULUI                                   |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Numarul de referinta al transportatorului|                                                                   |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Nume, prenume                               |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Strada, numar                                  |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                       |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|5. CANTITATEA/VOLUMUL MARFII SI DENUMIREA COMERCIALA          |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Exprimata in unitati internationale: |                                                                           |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|6. TIPUL REGIMULUI VAMAL                                                                               |
+-----------------------------------------+---------------------------------------+---------------+
|[ ] Punerea in libera circulatie         |                                                      |                     |
|[ ] Antrepozit vamal4                      |                                                      |                     |
|[ ] Perfectionare activa4                  |[ ] Export                                       |                     |
|[ ] Transformare sub control vamal4|[ ] Perfectionare pasiva4              |[ ] Tranzit    |
|[ ] Admitere temporara                   |                                                       |                     |
+-----------------------------------------+---------------------------------------+---------------+
+---------------------------------------------------------------------------------------------------+
|7.                    CODUL UNIC DE IDENTIFICARE5                                                  |
+-----------------------------------------+---------------------------------------------------------+
|CUI                                                   |                                                                            |
+-----------------------------------------+---------------------------------------------------------+
|8.                    |Declaratie pentru marfuri care nu sunt modificate genetic                   |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------+------------+
|                     |Declar ca aceasta marfa nu este modificata genetic              | Semnatura |
|                                                         |                                                                |    si     |
|                                                     |                                                                | Stampila  |
|                                                           |                                                                |...........|
+-----------------------------------------+--------------------------------------------+-----------+
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
|9.              SCOPUL MISCARII TRANSFRONTIERA                                              |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] 9.1. Utilizarea in conditii de izolare a microorganismelor modificate genetic       |
+---------------------------------+---------------------------------------------------+-----------+
|[ ] Cercetare - dezvoltare      |Declar ca aceasta marfa modificata            | Semnatura |
+--------------+-----------------+ genetic este destinata exclusiv utilizarii        |    si     |
|autorizatie/decizie nr.|           | in conditii de izolare si nu exista nicio       | Stampila  |
+--------------+-----------------+   intentie de a fi utilizata in alte scopuri.       |...........|
|acord import nr.       |             |                                                                       |           |
+------------------+--------------+                                                                      |           |
|Notificare6 nr.        |              |                                                                        |           |
+-----------------------+-----------------+-------------------------------------------+-----------+
|[ ] 9.2. Introducere deliberata in mediu pentru cercetare/testare/scop demonstrativ    |
+------------------------------------+------------------------------------------------+-----------+
|[ ] Cercetare - dezvoltare          |Declar ca aceasta marfa modificata         | Semnatura |
+-----------------+-----------------+ genetic este destinata exclusiv                   |    si     |
|autorizatie/decizie nr.|              | introducerii deliberate in mediu pentru    | Stampila  |
+----------------+-----------------+ scop cercetare-dezvoltare si nu exista         |...........|
|acord import nr.       |               | nicio intentie de a fi utilizata in alte scopuri.  |           |
+-----------------------+-----------+                                                                        |           |
|notificare nr.            |                 |                                                                        |           |
+----------------------+------------+------------------------------------- -----------+-----------+
|[ ] Inregistrare de soiuri/hibrizi |Declar ca aceasta marfa modificata       | Semnatura |
+---------------------+-------------+ genetic este destinata exclusiv testarii         |    si     |
|autorizatie/decizie nr.|               | de soi/hibrid pentru inregistrare si nu      | Stampila  |
+---------------------+-------------+ exista nicio intentie de a fi utilizata in          |...........|
|acord import nr.    |                    |  alte scopuri.                                                  |           |
+--------------------+--------------+                                                                        |           |
|notificare nr.         |                     |                                                                       |           |
+--------------------+--------------+-------------------------------------------------+-----------+
|[ ] Altele, specificatii:                |Declar ca aceasta marfa modificata      | Semnatura |
+----------------- --+---------------+ genetic este destinata exclusiv ...........     |    si     |
|autorizatie/decizie nr.|                 | si nu exista nicio intentie de a fi           | Stampila  |
+------------------+-----------------+   utilizata in alte scopuri.                           |...........|
|acord import nr. |                        |                                                                    |           |
+------------------+-----------------+                                                                   |           |
|notificare nr.      |                         |                                                                   |           |
+------------------+-----------------+-------------------------------------------------+-----------+
|[ ] 9.3. Introducere pe piata pentru:                                                                                |
+-------------------------------------+------------------------      --------------------+-----------+
|[ ] Cultivare comerciala              |Declar ca aceasta marfa modificata       | Semnatura |
+-------------------+-----------------+ genetic este destinata cultivarii in             |    si     |
|autorizatie/decizie nr.|                 |  conditiile respectarii termenilor             | Stampila  |
+-------------------+-----------------+ autorizatiei.                                                |...........|
|acord import nr. |                         |                                                                     |           |
+-------------------+-----------------+                                                                   |           |
|notificare nr.       |                        |                                                                     |           |
+-------------------+-----------------+------------------------------------------------+-----------+
|[ ] Folosire directa ca aliment si/sau |Declar ca aceasta marfa modificata | Semnatura |
|    furaj                                               | genetic este destinata utilizarii            |    si     |
+-----------------------+-----------------+ directe ca aliment si/sau furaj si nu  | Stampila  |
|autorizatie/decizie nr.|                      |  exista nicio   intentie de a fi utilizata   |...........|
+-----------------------+-----------------+ in alte scopuri.                                      |           |
|acord import nr.       |                        |                                                                |           |
+-----------------------+-----------------+                                                               |           |
|notificare nr.             |                       |                                                                |           |
+-----------------------+-----------------+--------------------------------------------+-----------+
|[ ] Folosire directa ca furaj               |Declar ca aceasta marfa modificata  | Semnatura |
|                                                          | genetic este destinata utilizarii             |    si     |
+-----------------------+-----------------+ directe ca furaj si nu exista nicio      | Stampila  |
|autorizatie/decizie nr.|                       | intentie de a fi destinata utilizarii         |...........|
+-----------------------+-----------------+ directe ca aliment sau pentru a fi          |           |
|acord import nr.       |                         | introdusa deliberat in mediu.                |           |
+-----------------------+-----------------+                                                                |           |
|notificare nr.             |                        |                                                                |           |
+-----------------------+-----------------+--------------------------------------------+-----------+
|[ ] Prelucrare industriala pentru        |Declar ca aceasta marfa modificata | Semnatura |
|    alimente si furaje                          | genetic este destinata exclusiv             |    si     |
+-----------------------+-----------------+ procesarii si nu exista nicio intentie | Stampila  |
|autorizatie/decizie nr.|                       | de a fi destinata utilizarii directe ca      |...........|
+-----------------------+-----------------+ aliment sau hrana pentru animale sau   |           |
|acord import nr.       |                        | pentru a fi introdusa deliberat in mediu.|           |
+-----------------------+-----------------+                                                               |           |
|notificare nr.            |                         |                                                                |           |
+-----------------------+-----------------+-------------------------------------------+-----------+
+-----------------------------------------+--------------------------------------------------------+
|10.   |DESCRIEREA ORGANISMULUI VIU MODIFICAT GENETIC                     |
+-----------------------------------------+--------------------------------------------------------+
|Denumire comuna                            |                                                                            |
+-----------------------------------------+--------------------------------------------------------+
|Denumire stiintifica                         |                                                                             |
+-----------------------------------------+--------------------------------------------------------+
|Incadrare taxonomica                     |                                                                              |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Noi caracteristici genetice introduse |                                                                           |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Valoare                                             |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Simbolul pericol biologic7 pe ambalaj|                                                                        |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Clasa de izolare8                             |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|11.   PUNCT DE CONTACT AL AUTORITATII IMPLICATE                                |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Denumire autoritate                         |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Sediu                                                |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                       |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|12. PUNCT DE CONTACT IN CAZ DE SITUATII DE URGENTA PENTRU IMPORTATOR                                                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Denumire                                         |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Nume si prenume                             |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Sediu                                                |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                        |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|13.                                        PUNCT DE CONTACT IN CAZ DE SITUATII DE URGENTA PENTRU EXPORTATOR                                                                      |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Denumire                                         |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Nume si prenume                            |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Localitate, regiune, cod, tara           |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
|Telefon, Fax, E-mail                       |                                                                            |
+-----------------------------------------+-------------------------------------------------------+
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|14.  DOCUMENTE INSOTITOARE OBLIGATORII                                              |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] copie dupa certificatul de inregistrare in Registrul Comertului/echivalent           |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] copie dupa acordul de import emis de autoritatea competenta9                        6  |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] copie dupa autorizatia emisa de autoritatea competenta10                                7  |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] plan de urgenta in caz de accident in timpul transportului11                            8  |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] documente privind manipularea, depozitarea, transportul                   
|     in conditii de siguranta12                                                                                 11 |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
|[ ] documente privind utilizarea in conditii de siguranta                                           |
+-------------------------------------------------------------------------------------------------+
 Declar pe proprie raspundere ca informatiile prezentate in acest formular sunt reale.

 Semnatura exportator/importator legal .................                                  +---------+
 Data ............................                                                        Stampila|         |
                                                                                                         +---------+
 Biroul vamal .......................                                                           +---------+
 Data ............................                                                         Stampila|         |
                                                                                                         +---------+
 



   O copie a acestei declaratii este oprita la biroul vamal.
   In cazul in care marfurile nu sunt modificate genetic si sunt introduse/scoase in/din tara sub regim vamal de punere in libera circulatie/export, o copie a acestei declaratii este transmisa, in termen de 3 zile lucratoare de la efectuarea operatiunii vamale de punere in libera circulatie sau in termen de 7 zile lucratoare inainte de efectuarea operatiunii vamale de export, comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu pe a carui raza teritoriala se afla punctul de inspectie la frontiera.
   In cazul exportului marfurilor modificate genetic care fac obiectul listei B o copie a acestei declaratii este transmisa, in termen de 7 zile lucratoare inainte de efectuarea operatiunii vamale de export, comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu pe a carui raza teritoriala se afla punctul de inspectie la frontiera.
   Orice informatie sau date prezentate in acest formular, neconforme cu realitatea, se considera fals si uz de fals, care se pedepseste conform prevederilor Codului Penal.
   ___________
   1Declaratia se completeaza pentru toate codurile tarifare prevazute in anexa nr. 1.
   2Este obligatorie completarea punctelor 2-8.
   3Este obligatorie completarea intregului formular in functie de scopul utilizarii ulterioare.
   4Se completeaza numai pentru marfurile nemodificate genetic.
   5Conform Regulamentului (CE) nr. 65/2004 al Comisiei din 14 ianuarie 2004 de stabilire a unui sistem de elaborare si alocare a unor identificatori unici pentru organismele modificate genetic.
   6Notificare pentru export sau pentru tranzit.
   7Este obligatorie completarea numai pentru microorganisme modificate genetic, in concordanta cu punctul 9.1.
   8Este obligatorie completarea numai pentru microorganisme modificate genetic, in concordanta cu punctul 9.1.
   9In concordanta cu punctul 9.
   10In concordanta cu punctul 9.
   11Pentru punctul 9.1.
   12Pentru punctele 9.1 si 9.2.

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
importexportMFPorganisme modificate geneticordinul 2902


Data aparitiei: 20 Ianuarie 2011

Votati articolul "S-a aprobat procedura de control privind importul si exportul organismelor modificate genetic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X