email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Banca Nationala citata de Daily Mail

imigrantiinfuzie de capitalBNR

 
41 de milioane de lire sterline au iesit din Marea Britanie si au ajuns in Romania intr-o perioada de trei luni, conform datelor puse la dispozitia cotidianului britanic de Banca Nationala a Romaniei.
 
In anul 2010 economia Romaniei a beneficiat de o infuzie de capital de 2,5 miliarde de lire sterline din strainatate.
 
Datele valabile pentru cetatenii romani care traiesc in Marea Britanie se refera la perioada ianuarie-martie anul trecut si iau in considerare transferurile intre banci sau intre persoane.
 
Daca nivelul s-a mentinut in intreg anul 2010, asta inseamna ca peste 160 de milioane de lire sterline au fost trimise in Romania din Marea Britanie anul trecut.
 
Practic, aceasta inseamna o crestere de aproape 50% fata de suma totala trimisa in 2009 in Romania, de 108 de milioane de lire sterline.
 
Circa doua milioane de romani muncesc peste hotare, dintre care 60.000 in Marea Britanie. Cei mai multi dintre acestia traiesc in nordul Londrei si sud-estul Angliei, noteaza Daily Mail. Alte circa 25.000 de persoane primesc permise de munca pentru Marea Britanie in fiecare an.
 
Zeci de mii de imigranti isi vor pierde dreptul de a munci in Marea Britanie, conform planurilor guvernului de a fi 'mai selectiv'. Intre timp, majoritatea imigrantilor romani au permise provizorii de munca si slujbe prost platite in agricultura.
 
Restrictiile introduse cand Romania a intrat in Uniunea Europeana in 2007 au facut ca romanii sa nu se poata deplasa liber in Europa in cautarea unui loc de munca, noteaza Daily Mail. Dar aceste restrictii isi inceteaza valabilitatea in 2013, suscitand temeri privind un nou val de imigranti.
 
Venitul mediu din Romania reprezinta 28% din cel din Europa Occidentala si o cincime din populatia de varsta activa traieste peste hotare, observa ziarul britanic. Economistii estimeaza ca ar putea fi necesari 20 de ani inainte ca romanii sa ajunga la nivelul de trai al unor tari ca Marea Britanie.
 
Statisticile oficiale arata ca circa 90 de miliarde de lire sterline au fost trimise in Romania in ultimul deceniu de expatriati. In medie, se estimeaza ca muncitorul roman economiseste circa 100.000 de lire sterline inainte de a se intoarce acasa.
 
Un studiu realizat de un site de plasare a fortei de munca din Romania indica faptul ca Marea Britanie reprezinta cea mai atractiva destinatie pentru romanii care cauta un loc de munca peste hotare. Practic, o treime din posturile pe care le ofera firma sunt in Marea Britanie.
 
Cu toate acestea, banii trimisi anual din Marea Britanie in Romania s-au imputinat drastic din 2007, cand a fost transferata suma de 312 milioane de lire sterline.
 
UE a blocat aderarea Romaniei si Bulgariei la zona Schengen din cauza temerilor privind un aflux de membri ai crimei organizate. De asemenea, Romania s-a confruntat cu probleme majore si cu traficul de droguri si de persoane.
 
Presedintele tarii, Traian Basescu, a fost criticat pentru ca le-a multumit romanilor care traiesc peste hotare pentru ca au solicitat beneficii sociale. 'Protectia sociala face sa fie mai confortabil sa fii somer decat sa faci munca manuala', a pus seful statului roman, mai relateaza Daily Mail

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imigrantiinfuzie de capitalBNR


Data aparitiei: 10 Iunie 2011

Votati articolul "Banca Nationala citata de Daily Mail":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X