email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia operatorilor economici cu capital de stat!

autoritati publice localeoperatori economicivenituricheltuieli

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 415/14.06.2011 a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.152/2011 privind raportarea unor indicatori economico-financiari prevazuti in bugetele de venituri si cheltuieli ale operatorilor economici cu capital de stat.

Potrivit prevederilor ordinului, regiile autonome, societatile si companiile nationale, societatile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala detine peste 50% din patrimoniu/capitalul social inclusiv, filialele acestora precum si institutele de cercetare au obligatia raportarii trimestriale la Ministerul Finantelor Publice a unor indicatori economico-financiari, prevazuti in bugetele de venituri si cheltuieli, in termen de 25 de zile calendaristice de la data incheierii trimestrului.

Atentie! Pana la data de 20 iunie 2011 se vor raporta indicatorii economico-financiari inregistrati la 31 decembrie 2010 si la 31 martie 2011.

Raportarea indicatorilor economico-financiari se va face prin completarea machetelor descarcate de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice de la adresa http://www.mfinante.ro/monitorizare.htm, respectiv prin utilizarea aplicatiilor Monitorizare FMI-DATORII si Monitorizare FMI-VENITURI, CHELTUIELI.

Transmiterea datelor se va face astfel:

- operatorii economici din subordinea autoritatilor publice centrale si institutele de cercetare vor transmite datele prin e-mail la adresa monitorizareFMI@mfinante.gov.ro;

- operatorii economici din subordinea autoritatilor publice locale vor transmite datele prin e-mail la directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti pe raza carora isi au sediul. Lista adreselor de e-mail se regaseste in Anexa care face parte din ordinul mentionat mai sus.

Operatorii economici din subordinea autoritatilor publice centrale, precum si filialele acestora prezinta situatiile financiare anuale la Ministerul Finantelor Publice, in vederea avizarii acestora din punctul de vedere al incadrarii in nivelul veniturilor si cheltuielilor cuprinse in bugetele de venituri si cheltuieli, conform prevederilor art. 15 alin. (4) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr. 275/2008, cu modificarile si cheltuielile ulterioare, in termenul legal de depunere a acestora la organul fiscal in raza carora sunt arondati.

Lista operatorilor economici precum si a institutelor de cercetare se publica pe website-ul Ministerului Finantelor Publice, la adresa http://www.mfinante.ro/monitorizare.htm, astfel:

- lista nr. 1 care cuprinde operatorii economici din subordinea autoritatilor publice centrale si filialele acestora;

- lista nr. 2 care cuprinde operatorii economici din subordinea autoritatilor publice locale;

- lista nr. 3 care cuprinde institutele de cercetare.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
autoritati publice localeoperatori economicivenituricheltuieli


Data aparitiei: 15 Iunie 2011

Votati articolul "In atentia operatorilor economici cu capital de stat!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X