Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Ce cursuri valutare utilizam in 2013 pentru calcularea plafoanelor privind TVA?

Data actualizarii: 22 Februarie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
cursuri valutare 2013calcularea plafoanelor TVAcalcul plafoaneachizitii intracomunitare


Va prezentam, prin cele ce urmeaza, cursurile valutare valabile pentru anul 2013 in legatura cu operatiunile privind taxa pe valoarea adaugata.

Pentru inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA potrivit art. 152 alin. (1) din Codul Fiscal plafonul este de 65.000 euro. Echivalentul in lei al plafonului de 65.000 euro s-a stabilit la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (3,3817 lei/euro) si s-a rotunjit la urmatoarea mie, respectiv 220.000 lei.

La persoanele impozabile platitoare de TVA, pentru stabilirea perioadei fiscale la TVA, potrivit art. 156 indice 1 alin. (2) din Codul Fiscal plafonul este de 100.000 euro. Echivalentul in lei al plafonului de 100.000 euro se determina pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent, inclusiv pentru persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal in cursul anului (cursul de schimb valabil pentru 31.12.2012 este 4,4291 lei/euro).

Pentru plafonul de 10.000 euro reprezentand achizitii intracomunitare de bunuri, prevazut la art. 126 alin. (4) lit. b) din Codul Fiscal, echivalentul in lei aplicabil in cursul unui an calendaristic, se determina pe baza cursului valutar de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (3,3817 lei/euro) si se rotunjeste la cifra miilor. Rotunjirea se face prin majorare cand cifra sutelor este egala sau mai mare decat 5 si prin reducere cand cifra sutelor este mai mica de 5, prin urmare plafonul este de 34.000 lei.

Pentru vanzari la distanta, potrivit art. 132 alin. (2) lit. a) din Codul Fiscal, echivalentul in lei al plafonului de 35.000 euro se stabileste pe baza cursului valutar de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (3,3817 lei/euro) si se rotunjeste la cifra miilor. Rotunjirea se face prin majorare, cand cifra sutelor este egala cu sau mai mare decat 5, si prin reducere, cand cifra sutelor este mai mica decat 5, prin urmare plafonul este de 118.000 lei.

Sursa: DGFP Valcea







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X