email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pragurile valorice pentru Intrastat in anul 2018. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu

Pragurile valorice pentru Intrastat in anul 2018. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu
pragurile valorice intrastat 2018declaratia statistica intrastataplicatia intrastat

Obligatia furnizarii de date statistice Intrastat revine tuturor operatorilor economici care indeplinesc simultan urmatoarele conditii: 

   1. sunt inregistrati in scopuri de taxa pe valoare adaugata - adica au cod de identificare fiscala; 
   2. realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene; 
   3. valoarea totala anuala a schimburilor de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene, pentru fiecare dintre cele doua fluxuri, introduceri si respectiv, expedieri, depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an. 
 
Institutul National de statistica a stabilit, prin Ordinul 1887 din 28 noiembrie 2017, pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informatiilor statistice de comert intracomunitar cu bunuri in anul 2018. 

Pentru anul 2018 se mentin pragurile valorice din 2017, respectiv 900.000 lei pentru expedieri intra-UE de bunuri si  900.000 lei pentru introduceri intra-UE de bunuri. 

In functie de aceste praguri valorice se stabileste obligatia operatorilor economici de a furniza date statistice. Astfel, operatorii economici care in cursul anului 2017 au efectuat schimburi de bunuri cu statele membre ale Uniunii Europene, a caror valoare anuala, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri si, respectiv, introduceri de bunuri, depaseste valoarea acestor praguri Intrastat, trebuie sa completeze si sa transmita la Institutul National de Statistica declaratii statistice Intrastat incepand cu luna ianuarie 2018. 

In cursul anului 2018 pot deveni furnizori de date Intrastat si alti operatori economici, care realizeaza schimburi intra-UE de bunuri, a caror valoare cumulata de la inceputul anului depaseste pragurile Intrastat pentru anul 2018. Acesti operatori economici trebuie sa completeze si sa transmita declaratii statistice Intrastat incepand din luna in care valoarea cumulata de la inceputul anului 2018 a expedierilor si/sau a introducerilor intra-UE de bunuri depaseste pragurile Intrastat stabilite, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri si, respectiv, introduceri de bunuri. 

Datele statistice Intrastat trebuie furnizate catre Institutul National de Statistica lunar, intr-un interval de cel mult 15 zile calendaristice de la expirarea perioadei de referinta. 

Pentru a completa Declaratia statistica Intrastat intr-un mod corect si eficient furnizorii de date vor respecta Normele de completare a Declaratiei statistice Intrastat aprobate prin OINS nr. 1475/2016.

Pentru informatii metodologice detaliate privind statisticile de comert intracomunitar cu bunuri furnizorii de date pot consulta manualele si ghidurile de pe site-ul www.intrastat.ro, sectiunea Metodologie Intrastat, http://www.intrastat.ro/mi.php.

Declaratiile statistice Intrastat se transmit la Institutul National de Statistica numai in format electronic, declaratiile pe hartie nefiind acceptate. Pentru aceasta, Institutul National de Statistica, pe site-ul http://www.intrastat.ro/di2.php  pune la dispozitia furnizorilor de informatii statistice Intrastat urmatoarele modalitati electronice de completare si transmitere a Declaratiilor statistice Intrastat: 
   1. aplicatia Intrastat on-line; 
   2. aplicatia Intrastat off-line. 

Institutul National de Statistica recomanda utilizarea aplicatiilor Intrastat on-line sau off-line deoarece acestea contin reguli de validare predefinite pentru realizarea unor declaratii statistice Intrastat corecte si valide. 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pragurile valorice intrastat 2018declaratia statistica intrastataplicatia intrastat


Data aparitiei: 04 Decembrie 2017

Votati articolul "Pragurile valorice pentru Intrastat in anul 2018. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X