email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Split TVA sau Spritz TVA? 10 glume aparute pe seama platii defalcate a TVA

split tvaspritz tva glumeplata defalcata

In jurul orei 5, ora la care cei mai multi contribuabili isi incheie programul de lucru si se duc bucurosi spre casa, fericiti ca nu pleaca la ora de varf si bucurosi ca nu exista niciun fel de trafic (mai ales in marele orase ale Romaniei), au prins un zvon: split TVA, mecanismul care poate falimenta afacerile din Romania, ar fi intrat in vigoare. 

Marea le-a fost bucuria contabililor care abia asteptau sa aiba mai multe documente de completat si cozi mai multe, mai nou si la Trezorerie! 

Si nu a durat mult pana n-au inceput sa apara glume pe care le-am cules in cateva zile si pe care vi le prezentam si dumneavoastra:

1.  La Trezorerie, pentru depunerea banilor sumelor in lei, se va folosi un carucior pliabil, din material textil in trei culori (rosu, galben si albastru). De asemenea, banii vor fi inclusi intr-un dosar cu sina! Atentie, persoanele care nu au carucior pliabil, in culorile de mai sus si nu detin dosar cu sina, nu vor putea depune sumele respective!

2. In unele baruri din Capitala a aparut deja un cocktail numit spritz TVA. E amarui, contine alcool in cantitati mari, nu se recomanda contribuabililor care aplica pentru sistemul optional de la 1 octombrie si se adauga zahar brun pentru a-l inghiti mai usor. Spritzul TVA se plateste defalcat.

3. De la 1 ianuarie 2018 TVA-ul se va reduce la 0,001% astfel ca niciun contribuabil nu trebuie sa-si mai faca griji cu privire la sumele pe care le va avea blocate in cont si care vor merge direct catre stat.
 

4. Intrebat ce parere are despre aplicarea sistemului de plata defalcata TVA, un oficial a spus ca se bucura ca in felul acesta va scadea considerabil pretul la paine si cartofi, mai ales ca romanii sunt mari amatori de aceste produse. 


5. Clientii contabililor sunt fericiti de cand au auzit de spritz TVA, se trezesc cu zambetul pe buze in fiecare zi si le multumesc contabililor pentru ca le-au dat mult de lucru in loc sa multumeasca oficialilor pentru un gest atat de frumos la adresa firmelor din Romania.


6. Firmele din Romania vor primi gratuit, de la stat, calculatoare ultra-performante care vor depune singure banii in cont, vor obliga furnizorii sa faca platile la timp si vor face singure cozi la ANAF, lasandu-i pe antreprenori sa se ocupe numai de afacere. Calculatoarele vor fi insotite si de caruciorul pliabil si dosarul cu sina. 
 

7. Sistemul split TVA e atat de performant si bun pentru firme incat toate tarile Uniunii Europene au ales sa-l aplice chiar de maine, luand Romania drept un model economic remarcabil.


8. Pentru a face fata numarului de calculatoare ultraperformante care vor sta la coada, se va suplimenta numarul de ghisee astfel ca se vor putea transfera banii si din parcuri, fantani publice, chioscuri de ziare, piete agroalimentare si de la fast-food-urile cu cele mai mari cozi. Astfel,  cei care aplica spritz TVA din 2018 vor primi gratuit si cate un burger invelit in ziar. 

9.  Pentru formulele de calcul necesare platii TVA-ului se va realiza o licitatie. De asemenea, va fi organizat si un concurs de logo-uri pentru noua marca Spritz TVA, servita in localurile autohtone.


10.  Primii inscrisi vor participa la loteria tricourilor fiscale si vor primi, in caz de castig, cate un tricou cu insemnul "Spritz TVA". Cei de pe locurile II si III vor primi cate un carucior pliabil.

Atentie! Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare. 

Va invitam sa descoperiti si Ghid Split TVA 2017. Cum va functiona sistemul de plata defalcata TVA in care veti descoperi toate noutatile privind plata defalcata a TVA!
 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
split tvaspritz tva glumeplata defalcata


Data aparitiei: 06 Septembrie 2017
Ultima actualizare: 04 Octombrie 2017

Votati articolul "Split TVA sau Spritz TVA? 10 glume aparute pe seama platii defalcate a TVA":
Rating:

Nota: 4.61 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X