email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a modificat baza de calcul pentru contributia de sanatate la veniturile din chirii

Taxe si Impozitebaza de calculcontributiiasigurari de sanatatevenituri din chirii


Baza de calcul pentru contributia de sanatate la veniturile din chirii s-ar putea modifica de la inceputul anului viitor, urmand ca obligatiile de plata ale persoanelor care obtin venituri din chirii sa se majoreze.

In concret, persoanele care realizeaza venituri din chirii ar putea plati, de la 1 ianuarie 2014, contributii de asigurari sociale de sanatate indiferent daca mai realizeaza sau nu si alte venituri.

Aceasta modificare ar putea avea loc daca baza de calcul pentru stabilirea contributiei va fi plafonata la de cinci ori castigul salarial mediu brut, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Actualmente,  persoanele care realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura veniturilor din salarii, veniturilor asimilate salariilor si veniturilor din pensii, persoanele aflate sub protectia sau in custodia statului, venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, venituri din activitati independente, cu exceptia celor din drepturi de proprietate intelectuala, din activitati agricole, silvicultura, piscicultura, precum si din asocieri fara personalitate juridica, nu au obligatia platii contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate asupra veniturilor din cedarea folosintei bunurilor.

Nivelul contributiei de asigurari sociale de sanatate este de 5,5%.

Premierul Victor Ponta a anuntat, la jumatatea lunii august, ca viitorul Acord cu Fondul Monetar International nu face referire la mariri de taxe si impozite in Romania, singurele majorari fiind pentru accizele la alcool si produse de lux ca si compensare la scaderea TVA la paine si plata contributiilor la asigurarile de sanatate pentru cei care au si salarii, dar incaseaza si chirii.

"(...) Comisia Europeana a spus ca pentru toate veniturile, in toata Europa se platesc contributii de sanatate. Am spus ca de la 1 ianuarie 2014 pentru cei care au chirii si au si salariu, pentru ca cei care au doar chirii fara salariu plateau si acum contributii de asigurari de sanatate, cei care au si una si alta platesc acei 5,5% la sanatate din chirie", a explicat premierul in 13 august.

Sursa: Agerpres



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitebaza de calculcontributiiasigurari de sanatatevenituri din chirii


Data aparitiei: 17 Septembrie 2013

Votati articolul "S-a modificat baza de calcul pentru contributia de sanatate la veniturile din chirii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X