Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Modificarea plafoanelor pentru unii indicatori din cadrul fiscal. Cum arata proiectul

Data actualizarii: 08 Noiembrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impoziteasigurarile sociale de statbugetul 2014plafoanele nominale ale soldurilor


Va prezentam mai jos continutul proiectului de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar, publicat de Ministerul Finantelor la 7.11.2013.


Proiect de lege:

LEGEA pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


    Art.1. - Prezenta lege aproba plafoanele unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar potrivit dispozitiilor art.18 alin (2)-(4) si art 20 alin. (1) din Legea responsabilitatii fiscal - bugetare nr.69/2010.

Art.2. - (1)  Plafonul soldului bugetului general consolidat exprimat ca procent in produsul intern brut este in anul 2014 de -2,2%, iar in anul 2015 de -1,4%.

(2) Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent in produsul intern brut, este  de 7,3% in anul 2014 si de 7,2 % in anul 2015.

(3) La elaborarea proiectului legii bugetului de stat si a legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anii 2014 si 2015, plafoanele indicatorilor prevazute la alin.(1) si (2) sunt obligatorii.

Art.3. - (1) In anul 2014 plafoanele privind finantarile rambursabile care pot fi contractate de catre  unitatile/subdiviziunile administrativ - teritoriale, precum si cele privind tragerile din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza a fi contractate de catre unitatile/subdiviziunile administrativ - teritoriale sunt in suma de 1.200,0 milioane lei.

(2) Plafoanele prevazute la alin. (1) nu cuprind finantarile rambursabile destinate refinantarii datoriei publice locale, precum si finantarile rambursabile destinate proiectelor care beneficiaza de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana, inclusiv cele cuprinse in Planul Elen de Reconstructie si Dezvoltare Economica a Balcanilor – HIPERB.

(3) Plafonul privind emiterea de garantii de catre Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice si de catre unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pentru  anul 2014 este de 8.000,0 milioane lei.

(4) In anul 2014, plafoanele nominale ale cheltuielilor totale si ale cheltuielilor de personal, potrivit dispozitiilor art. 20, alin. (1), lit. e) din Legea nr.69/2010, sunt prevazute in anexa nr.1.

      (5) Plafoanele nominale ale soldurilor bugetului general consolidat, bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor fondurilor speciale si al altor bugete componente ale bugetului general consolidat, in anul 2014, sunt prevazute in anexa nr.2.

 (6) In anul 2014 plafonul soldului primar al bugetului general consolidat este de  -3.271,8 milioane lei.  

 (7) Indicatorii prevazuti la alin.(1) - (6) sunt obligatorii la elaborarea proiectului legii bugetului de stat si a legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2014 si reprezinta limite maxime, care nu pot fi depasite.  

Art.4. - Ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale vor elabora propunerile de cheltuieli bugetare in concordanta cu prevederile Legii nr.69/2010, precum si cu incadrarea in plafoanele prevazute in prezenta lege.
        
             Art. 5. - Anexele nr.1 si 2 fac parte integranta din prezenta lege.

PEsEDINTELE
CAMEREI  DEPUTATILOR
Valeriu Stefan Zgonea

    PRESEDINTELE
SENATULUI
George Crin Laurentiu Antonescu







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X