In aceasta privinta, surse din cadrul Guvernului, citate de Mediafax, au declarat ca pentru reintroducerea pensiilor speciale sunt avute in vedere doua posibilitati, si anume promovarea masurii de catre Guvern printr-un proiect de lege sau asumarea unor initiative legislative existente deja in Parlament pe aceasta tema.
Aceleasi surse au declarat si ca o decizie va fi luata "dupa inceperea sesiunii parlamentare, iar daca reintroducerea pensiilor speciale se va produce, cheltuielile bugetare vor viza bugetul de stat pentru 2015".
Sursa citata noteaza ca la inceputul lunii iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul a propus grefierilor si personalului navigant acordarea unei indemnizatii speciale, care sa acopere taierile din anii anteriori, dar acestia au refuzat, solicitand in schimb revenirea la vechea lege a pensiilor, operatiune considerata aproape imposibila.
Potrivit Mediafax, la momentul respectiv, premierul Ponta a declarat:
"Dansii nu vor, pentru ca spun ca vor sa revina la Legea pensiilor, cea dinainte de Emil Boc, ceea ce este foarte greu in conditiile actuale, aproape imposibil, ca sa fiu foarte direct. Deci, daca ne intelegem si le dam banii asa cum vrem noi, e in regula, dar daca ei tin foarte mult la o chestie pana la urma si de orgoliu, zic eu, probabil ca va mai dura", a spus Ponta la acel moment.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
De asemenea, anunta sursa, dupa o saptamana, la sediul Ministerului Muncii, Victor Ponta a explicat ca personalul din aviatie si grefierii ar putea primi o indemnizatie de recunoastere a muncii lor, deoarece revenirea la pensii speciale nu este agreata de catre Fondul Monetar International si Comisia Europeana. Mediafax noteaza si ca acesta a amintit ca aceasta masura ar putea insemna "deschiderea unei cutii a Pandorei" din cauza faptului ca multe persoane doresc pensii speciale, fiind deschisa calea si pentru multe abuzuri.