email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima zi pentru mai multe situatii, jurnale si plati

situatiijurnaleplati15 octombriedeclaratiaantrepozitul fiscalEMCS-RO STOCURI


Regasiti mai jos lista cu acele situatii, jurnale si plati pe care trebuie sa le rezolvam pana la 15 octombrie, potrivit calendarului fiscal actual.

• Depunerea jurnalelor privind achizitiile/livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precedenta

Acestea se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac efectiv alimentarea aeronavelor, respectiv distribuitorii autorizati in calitate de utilizatori finali care aprovizioneaza nave.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precedenta

Declaratia se depune online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru luna precedenta

Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia si utilizarea produselor energetice.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final.

• Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna pentru luna precedenta

Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia si utilizarea alcoolului etilic si a produselor alcoolice.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcoolul etilic si alte produse alcoolice).

• Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru trimestrul …

Detinatorii de autorizatii de utilizator final au obligatia de a transmite online autoritatii vamale teritoriale emitente a autorizatiei, trimestrial, pana la data de 15 inclusiv a lunii imediat urmatoare trimestrului pentru care se face raportarea, o situatie privind achizitia si utilizarea produselor energetice, drept combustibil pentru incalzire de catre spitale, sanatorii, aziluri de batrâni, orfelinate si de alte institutii de asistenta sociala, institutii de invatamant si lacasuri de cult.

Categorii de contribuabili: Detinatorii de autorizatii de utilizator final.

• Declaratia intrastat pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Toti operatorilor economici care indeplinesc simultan urmatoarele conditii:
- sunt inregistrati in scopuri de taxa pe valoarea adaugata - adica au cod de identificare fiscala;
- realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene;
- valoarea totala anuala a schimburilor de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene, pentru fiecare dintre cele doua fluxuri, introduceri și, respectiv, expedieri, depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an.

• Plata cotei de contributii sociale pentru somaj pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Asiguratii care au incheiat optional un contract de asigurare pentru somaj cu Agentia de ocupare a fortei de munca judeteana/a municipiului Bucuresti.

• Plata impozitului pe spectacole si depunerea declaratiei privind incasarile din spectacole

Categorii de contribuabili: Persoanele fizice si persoanele juridice care organizeaza manifestari artistice, competitii sportive sau orice alta activitate distractiva, cu caracter permanent sau ocazional, cu exceptia spectacolelor organizate in scopuri umanitare.

• Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precedenta

Situatia privind marcajele utilizate in luna anterioara celei in care se face raportarea se depune lunar, pâna la data de 15 inclusiv a fiecarei luni, la autoritatile vamale teritoriale.


Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

• Depunerea Situatiei produselor din grupa tutunului prelucrat eliberate pentru consum in luna de raportare - pentru luna precedenta

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

• Depunerea jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precedenta

Jurnalele se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI, la autoritatea vamala, pâna pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productia sau pentru depozitarea de produse energetice care livreaza combustibil pentru motor cu destinatia utilizarii exclusive pentru nave/aeronave, precum si antrepozitele fiscale in numele carora se emit facturile catre nave/aeronave.

• Situatiile privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie pentru luna precedenta

Declaratia se depune online, la autoritatea vamala teritoriala, utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, lunar, pâna la data de 15 ale fiecarei luni, pentru luna precedenta.

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare de produse accizabile.

• Situatia centralizatoare privind privind livrarile de produse accizabile in luna … anul … - (pentru luna precedenta)

Se transmite autoritatii vamale teritoriale, lunar, pâna la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat.


Sursa: legestart.ro


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Contabilitate 2022


Va amintiti de prima Carte Verde a Contabilitatii, editata in urma cu peste 25 de ani de Ministerul Finantelor?

Ei bine, Cartea Verde a Contabilitatii 2022 este acum din nou prezenta, in varianta actualizata la zi, oferindu-va solutii impecabile pentru momentele de criza – cum este si acesta – cu modificari legislative majore.

Avantajul esential pe care vi-l ofera Cartea Verde a Contabilitatii 2022: ZERO erori in inregistrarile contabile!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
situatiijurnaleplati15 octombriedeclaratiaantrepozitul fiscalEMCS-RO STOCURI

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 14 Octombrie 2014


Votati articolul "Ultima zi pentru mai multe situatii, jurnale si plati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 14 Octombrie 2014 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

 • SAF-T 2022. Ghid de raportare corecta - scapa de amenzi si controale neprevazute!

  • SAF-T reprezinta cea mai importanta transformare prin care a trecut sistemul fiscal din Romania pana acum. Firma dvs. va fi ca o carte deschisa pentru ANAF! Nu va mai fi nevoie de inspectii fiscale la sediul dvs. si de controale inopinate. Inspectorii vor sta in birourile lor si, din cateva clicuri, vor verifica tot ce e de verificat: TVA, impozit pe profit, contributii salariale etc. Si, desigur, daca vor gasi nereguli, vor aplica sanctiuni &n...» citeste mai departe aici

 • Cum a modificat Ordinul 237/2022 Declaratia 100: tabel comparativ

  • Prin Ordinul nr. 237/2022 a fost modificata Declaratia 100 astfel incat sa fie evidentiate reducerile de impozit prevazute in OUG 153/2020.  ANAF a publicat noua Declaratie 100 pentru 2022. Termenul legal de depunere pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor - trim.IV 2021 si impozitul specific - sem.II 2021 este ...» citeste mai departe aici

 • Vanzare prin automate de cafea. Care este monografia contabila?

  • Prezentam in continuare care este monografia contabila in cazul vanzarii prin automate de cafea.  Intr-o activitate de vanzare cafea/ceai prin intermediul automatelor de tip vending se alimenteaza aparatele cu diverse tipuri/marci de cafea, achizitionate de la diversi furnizori. Produsele finale au acelasi pret, indiferent de optiunea cumparatorului: cafea espresso, cafea lunga, cappucino etc. Care este monografia contabila pentru activitate...» citeste mai departe aici

 • Evidenta marfii in comertul online. Ce trebuie sa stie firmele

  • Specialistul nostru ne prezinta in continuare ce trebuie sa stie firmele despre evidenta marfii in comertul online. Drept exemplu, luam cazul unui magazin online care are cod CAEN 4791 "Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet".  1. Conform legii este obligatoriu sau este doar o recomandare ca stocul de marfa sa se tina la pret de vanzare cu amanuntul? 2. Daca programul informatic ne permite sa avem st...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X