email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

- Ordin al ministrului finantelor publice si al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 1383/1304/2006

ORDIN

pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice

si al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 1.682/1.820/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ

Avand in vedere prevederile art. III  din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 86/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 412/2005,

in temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 5 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice si ministrul transporturilor, constructiilor si turismului emit urmatorul ordin:

Art. I. — Anexa la Ordinul comun al ministrului finantelor turismului nr. 1.682/1.820/2004 privind aprobarea Normelor publice si al ministrului transporturilor, constructiilor si metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.107 din 26 noiembrie 2004, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Alineatul (1) al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:

,,Art. 2. — (1) Prima de stat este de 15% din suma economisita in anul respectiv de catre client si nu poate depasi echivalentul in lei a 120 euro, calculat la rata de schimb leu —euro comunicata de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi lucratoare a anului de economisire."

2. Dupa alineatul (1) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:

,,(11) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru persoanele cu varsta de pana la 35 de ani, precum si pentru cele care au in Tntretinere copii minori nivelul maxim al primei nu poate depasi 150 euro, dupa cum urmeaza:

a) persoanele cu varsta de pana la 35 de ani, fara copii in Tntretinere: 135 euro;

b) persoanele cu un copii in Tntretinere: 140 euro;

c) persoanele cu 2 copii in Tntretinere: 145 euro;

d) persoanele cu 3 sau mai multi copii in intretinere: 150 euro."

3. Alineatul (2) al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:

,,(2) In cazul in care o persoana incheie mai multe contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, suma primelor de stat acordate nu poate depasi cuantumul maxim prevazut la alin. (1) si, respectiv, alin. (11)."

4. La articolul 2, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu urmatorul cuprins:

,,(21) In cazul incheierii de contracte de economisire-creditare de catre un titular de contract de economisire-creditare cu mai multe case de economii pentru domeniul locativ, acordarea primei de stat se face astfel:

a) in cazul in care suma primelor stabilite ca urmare a depunerilor realizate de catre titular la casele de economisire-creditare nu depaseste plafonul maxim de acordare a primei de stat, prima de stat acordata titularului prin intermediul casei de economisire-creditare este egala cu suma primelor calculate pentru depunerile la fiecare casa de economisire-creditare, astfel:

P = ΣPi = Σ(0,15xDi) = 0,15x ΣDi, unde

i = 1, .... n;

Pi — prima care trebuie acordata de stat titularului prin intermediul casei de economisire-creditare — i;

P — prima totala pe care trebuie sa o primeasca titularul;

Di — suma depunerii realizate de catre titular la casa de economisire — i;

Pi = 0,15 x Di — prima pe care statuI o acorda titularului prin intermediul casei de economisire-creditare — i;

b) in cazul in care suma primelor care trebuie acordate de doua sau mai multe case de economisire-creditare este mai mare decat plafonul maxim de acordare a primei de stat, prima de stat acordata titularului prin intermediul casei

de economisire-creditare este egala cu valoarea plafonului maxim, conform legii, si este compusa din suma primelor acordate de catre fiecare casa de economisire-creditare, astfel:

P = Pm = ΣPi, unde

P — prima totala pe care trebuie sa o primeasca titularul;

Pm — prima de stat maxima pe care o poate primi titularul;

Pi — prima care trebuie acordata de stat beneficiarului prin intermediul casei de economisire-creditare — i, unde

Pi = (Di/ ΣDi) xPm, unde

Di — suma depunerii realizate de catre titular la casa de economisire-creditare — i."

5. La articolul 4, dupa alineatul (4) se introduc sase noi alineate, alineatele (5) (10), cu urmatorul cuprins:

,,(5) in cazul in care numarul copiilor minori aflati in intretinere se modifica pe parcursul perioadei de economisire, prima de stat se acorda pentru toate depunerile aferente anului de economisire, in cuantumul corespunzator numarului total de copii minori aflati in intretinere in anul respectiv.

(6) in cazul in care unul dintre parinti beneficiaza de una din exceptiile prevazute la art. 27 alin. (21) lit. b), c) si d) din lege, minorii aflati in intretinerea acestora pot beneficia de exceptia prevazuta la art. 27 alin. (21) lit. a) din aceeasi lege.

(7) in cazul in care parintele care a beneficiat de transa superioara conform exceptiilor prevazute la art. 27 alin. (21) lit. b), c) si d) din lege nu este desemnat reprezentant legal al minorului dupa pronuntarea hotararii de incredintare a minorului, atunci reprezentantul legal al minorului poate solicita in scris transa superioara a primei de stat si beneficiaza de aceasta Tncepand cu anul de economisire in care hotararea de incredintare a minorului ramane definitiva si irevocabila.

(8) Documentele justificative care atesta situatiile mentionate la alin. (5) —(7) se depun la casa de economii de catre beneficiarii de contracte de economisire-creditare Tn termen de 60 de zile de la data emiterii acestora de catre autoritatile competente. in cazul in care documentele justificative se depun dupa termenul prevazut mai sus, solicitarea de prima are loc cel mai tarziu la sfarsitul anului calendaristic urmator anului calendaristic de economisire.

(9) Pentru verificarea indeplinirii conditiei de varsta de pana la 35 de ani se ia in calcul varsta avuta la data incheierii contractului de economisire-creditare.

(10) Varsta si numarul copiilor minori aflati in intretinere se verifica la data incheierii contractului de economisire-creditare si in fiecare an care urmeaza si pentru care titularul contractului de economisire-creditare este indreptatit sa primeasca prima. Se considera copii minor aflat in intretinere, in sensul legii, copilul care nu a implinit varsta majoratului la data incheierii contractului de economisire-creditare sau pana la implinirea termenului contractului de economisire-creditare."

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 22 Septembrie 2006

Votati articolul "- Ordin al ministrului finantelor publice si al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 1383/1304/2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X