Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Consultati tabelul comparativ cu noile modificari din Codul fiscal. Legea 168 din 2013

Data aparitiei: 28 Iunie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si Impozitesediul permanentANAFLegea 168/2013persoane nerezidente


Va prezentam mai jos noile modificari din Codul fiscal aduse de Legea nr.168/2013 sub forma unui tabel comparativ.

Puteti consulta aici tabelul comparativ.


MODIFICARI PRIVIND CODUL FISCAL aduse de Legea 168/2013* pentru aprobarea OG 8/2013*

TABEL COMPARATIV



Forma Codului fiscal fara modificarile aduse prin O.G. nr. 8/2013


Art. 8 Definitia sediului permanent

Alin.(7^1) Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati, executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Contractele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii potrivit prezentelor dispozitii.

Pentru incadrarea ca sediu permanent a unui santier de constructii sau a unui proiect de constructie, ansamblu ori montaj sau a activitatilor de supraveghere legate de acestea si a altor activitati similare se va avea in vedere data de incepere a activitatii din contractele incheiate sau orice alte informatii ce probeaza inceperea activitatii. Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate in mod direct cu primul contract ce a fost executat se adauga la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de baza.


Forma Codului fiscal cu modificarile aduse de Legea nr. 168/2013

In vigoare de la 01.07.2013

La articolul I, dupa punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 11, cu urmatorul cuprins: 1^1. La articolul 8, alineatul (7^1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Alin.(7^1) Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediul   permanent/sediul permanent desemnat din Romania apartinand persoanelor juridice straine beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati, executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Contractele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii potrivit prezentelor dispozitii. Pentru incadrarea ca sediu permanent a unui santier de constructii sau a unui proiect de constructie, ansamblu ori montaj sau a activitatilor de supraveghere legate de acestea si a altor activitati similare se va avea in vedere data de incepere a activitatii din contractele incheiate sau orice alte informatii ce probeaza inceperea activitatii.

Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate in mod direct cu primul contract ce a fost executat se adauga la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de baza.

Se introduce notiunea de sediu permanent desemnat definit la art. 29^1 potrivit caruia daca o persoana juridica straina isi desfasoara activitatea in Romania prin intermediul mai multor sedii permanente are obligatia sa stabileasca unul dintre ele ca sediu permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor fiscale in Romania. La nivelul sediului permanent desemnat se cumuleaza veniturile si cheltuielile tuturor sediilor permanente in Romania. Se modifica corespunzator si art. 13 lit. b), art. 14 lit. b), art. 26 alin. (3) si art. 29 alin. (4), art. 115 alin (1) lit. c), e),g) si alin. (2) lit.a).

Sursa: DGFP Brasov





Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X