email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia sefului ANAF cu privire la absenta de la dezbaterile din Comisia de buget

ANAFgelu stefan diaconudeclaratieabsentacomisia de bugetdezbateri

Din respect fata de institutiile democratice ale statuliu si opinia publica, doresc sa aduc acateva precizari  legate de ultimele informatii vehiculate in mass-media cu privire la absenta mea de la dezbaterile din Comisia de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat.

Pe ordinea de zi a respectivei comisii, conform adresei primite, se afla proiectul de lege privind Codul de procedura fiscala. In conditiile in care initiativa legislativa apartine exclusiv Ministerului Finantelor Publice, ANAF a participat la aceste dezbateri prin specialisti pe care i-am desemnat.

Procesul legislativ este coordonat in cadrul ministerului de un alt secretar de stat prezent in toate situatiile de acest gen, care a fost informat asupra neparticiparii mele si cu privire la expertii nostri care vor asigura suportul de specialitate.

In al doilea rand, legat de "discutia pe baza sesizarilor cu privire la controalele efectuate de ANAF, avand drept consecinta inchiderea activitatii unor operatori economici", asa cum este precizat in invitatia primita, vreau sa subliniez din nou cateva aspecte:

1. ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri mediatizate excesiv, in care publicul a fost informat ca s-au "inchis" afaceri pentru -3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii.

2. Consider ca aceasta convocare a presedintelui ANAF de catre Comisia parlamentara a Senatului, pe marginea acestor inventii, este neavenita in contextul politicii guvernamentale actuale de combatere ferma a evaziunii fiscale.

3. ANAF este o agentie care aplica legea. Nu face legi si nu are voie sa actioneze altfel, in desfasurarea activitatii, decat respectand fara exceptie prevederile legale aflate in vigoare. Prin urmare, orice incercare de a trage la raspundere persoane sau instututii care nu fac decat sa aplice legea, facuta de cei in drept, nu este altceva decat un exercitiu de imagine.

Raman pe deplin increzator in rolul fundamental al institutiilor statului, inclusiv al Senatului Romaniei, in demersul nostru de combatere a evaziunii fiscale care este o premisa obligatorie pentru orice masura de relaxare fiscala, menita sa intareasca mediul de afaceri si sa asigure un cadru concurential onest si real."

Gelu Stefan Diaconu, Presedinte ANAF

Sursa: ANAF


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFgelu stefan diaconudeclaratieabsentacomisia de bugetdezbateri


Data aparitiei: 17 Aprilie 2015

Votati articolul "Declaratia sefului ANAF cu privire la absenta de la dezbaterile din Comisia de buget":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X