La 10 zile dupa demiterea lui Gelu Stefan Diaconu, fostul sef ANAF, Banca Mondiala a publicat a sasea revizie a proiectului de restructurare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, proiect aprobat si demarat in anul 2013, cu data de finalizare stabilita initial in 2019.
Proiectul – parteneriat Banca Mondial- – ANAF – costa 91 de milioane de dolari credit, aminteste Profit.ro, cu precizarea ca datele continute de documentul Bancii Mondiale contrazic toate asertiunile fostului presedinte privind performantele inregistrate de Fisc sub comanda fostului presedinte al ANAF.
In concret, desi proiectul de afla aproape de jumatatea perioadei de implementare, i se acorda urmatoarele calificative, redate de Profit.ro:
Progrese de la ultima evaluare: moderat nesatisfacator (in scadere)
Progres general: moderat nesatisfacator (identic cu ultima evaluare)
Rating general de risc: substantial (identic cu ultima evaluare)
"In orice caz, se pare ca estimarea initiala potrivit careia un asemenea proiect (sistemul electronic de gestionare a veniturilor- n. red.) ar putea fi implementat intr-o perioada de doi ani a fost nerealista. Este de presupus ca sistemul de management al veniturilor sa se implementeze pe o perioada de pana la 4 ani. Urmatoarea misiune de evaluare urmeaza sa discute cu autoritatile relevante daca este justificata o extensie a proiectului”, au declarat expertii BM, citati de aceeasi sursa.
![Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete](https://www.rs.ro/dbimg/product/3035-ghidul-practic-.jpg)
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
![Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari](https://www.rs.ro/dbimg/product/173-consilier-taxe-.jpg)
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
![Ghidul Practic al Monografiilor Contabile](https://www.rs.ro/dbimg/product/3203-ghidul-practic-.png)
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Totodata, potrivit datelor Agentiei pentru Agenda Digitala, ANAF a cheltuit pentru informatizare peste 55 de milioane de euro, intre 2011-2015, in conditiile in care inclusiv la aceasta ora exista nenumaratye probleme in relatia dintre contribuabil si ANAF.