In cadrul unei sedinte de specialitate care a avut loc revent, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, a oferit mai multe explicatii cu privire la Legea privind infintarea Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala.
Astfel, Legea privind infiintarea Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala a fost respinsa de Senat, prima camera decizionala, in data de 10 noiembrie, potrivit anuntului facut de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, intr-o conferinta de specialitate, citat de Agerpres.
"In Uniunea Europeana, 24 de tari au adoptat legea si au infiintat aceasta institutie. Alte patru, respectiv Spania, Italia, Polonia si Romania, sunt in stadiul proiectelor de legi. Romania a emis un proiect de lege, prin decizie a Guvernului, in vara acestui an. in data de 10 noiembrie, proiectul a ajuns in Senat si a fost respins. insa, urmeaza Camera Deputatilor", a precizat Vasilescu, citat de aceeasi sursa.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Acesta a amintit ca in momentul prezent un astfel de organism a fost infiintat si la nivelul Uniunii Europene, fiind vorba de Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS), ca urmare a evolutiilor din timpul crizei si de dupa aceasta, care a emis recomandarea ca fiecare stat sa infiinteze un comitet similar.
De asemenea, citeaza Agerpres, conform recomandarii, acest organism fie putea fi infiintat in cadrul Bancii Nationale sau la Autoritatea de Supraveghere Financiara fie ca organism independent. Romania a ales a treia varianta, insa aceasta a fost respinsa in Parlament.